Closing Time | Das Model

Foto: Ted (cc)
Serie:

Zouden de vier mannen van Kraftwerk afgesproken hebben hoe ze zich zouden gedragen op het podium? Ja, hier zit een concept achter. En repetities. En ja, stop maar, en overnieuw omdat er toch weer eentje zijn lachen niet kan inhouden. Of dat een ander vergeten is een scheiding in zijn haar te kammen. Of om van die lippenstift op te doen. Of dat nummer drie zijn onheilspellende blik niet vast kon houden en dat die ene, he verdikkie, toch wat aan het meedeinen was op die aanstekelijke melodie, en dat ze aan het eind de neiging om te ontspannen moesten onderdrukken: afgesproken was dat ze als bevroren zouden blijven staan, als halve robot, als halve creep. Kil en emotieloos, also kein Lächeln, wir sind Kraftwerk.

  

Sie ist ein Model und sie sieht gut aus
Ich nehm’ sie heut’ gerne mit zu mir nach Haus’
Sie wirkt so kühl, an sie kommt niemand ran
Doch vor der Kamera, da zeigt sie, was sie kann

Sie trinkt in Nachtclubs immer Sekt (korrekt)
Und hat hier alle Männer abgecheckt
Im Scheinwerferlicht ihr junges Lächeln strahlt
Sie sieht gut aus und Schönheit wird bezahlt

Sie stellt sich zur Schau für das Konsumprodukt
Und wird von Millionen Augen angeguckt
Ihr neues Titelbild ist einfach fabelhaft
Ich muss sie wieder sehen, ich weiß sie hat’s geschafft

 

Reacties (2)

#1 ¡Àndale!

Heerlijk. Niet voor niets al zo’n twintig jaar m’n ringtone. Alleen vind ik dat de engelse versie net dat beetje extra afstandelijkheid toevoegt.

  • Volgende discussie
#2 Micowoco

Dat zinnetje Sie trinkt in nachtclubs immer Sekt (korrekt) is een inside joke: in een van hun favoriete eetcafé’s in Düsseldorf liep een ober rond die bij elke opgenomen bestelling hard ‘Korrrrekt!’ riep.

Jaja, je bent fan of niet.

Das Model moet overigens een van de meest gecoverede nummers ooit zijn. Memorabele versies zijn er van Rammstein, Big Black en Messerchups.

  • Vorige discussie