Closing Time| Ball of Confusion

Vijfenveertig jaar na dato nog net zo actueel als ooit: ‘Ball of Confusion‘ van de Temptations.

Oorlogen, politiegeweld, racisme, rassenrellen, werkloosheid, drugsgebruik en een impotente democratie die vooral voor de rijken en bevoorrechten werkt.

Er is eigenlijk niet zoveel veranderd, behalve dat Motown niet langer dit soort kwaliteitsplaten uitspuwt als betrof het hete kogels uit een mitrailleur.

En dat is dan wel weer jammer.

 1. 1

  ‘Kwaliteitsplaten’ is een bijzonder subjectieve kwalificatie. Daar heb ik op zich geen probleem mee maar ik krijg de indruk dat je protest cq maatschappij-kritiek verwart met muzikale kwaliteit.

  De muzikale kwaliteit is er nog steeds. Overal.

  De samenleving is verandert wat zich spiegelt in de teksten van liedjes (waarom willen mensen toch teksten zingen?). En die verandering benoem jij hier als kwaliteitsvermindering van plaatjes.

  Niets is minder waar.
  Jij bent niet verandert.
  Jij hangt nog in de spirit of The Temptations.

  Of lees ik het nu verkeerd?
  Wat overigens niets afdoet aan de kwaliteit van The Temptations.

 2. 3

  Voor mensen die doodgegooid willen worden met oorlogen, politiegeweld, racisme, rassenrellen, werkloosheid, drugsgebruik, een impotente democratie en nog meer ellende was vroeger natuurlijk alles beter.

 3. 6

  @2: Autotune, ik weet werkelijk niet wat mensen daaraan vinden. Het klinkt ingeblikt en nep. Alleen als gimmick is het een keertje leuk, maar alle top 40 artiesten lijken het nu te gebruiken. Yuck.