Closing Time | Arthur Ebeling

Foto: Ted (cc)
Serie:

Vorige week was ik bij een optreden van Arthur Ebeling. Mijn vriend vroeg me mee en omdat het in een kroegje in Weesp was, ging ik er eigenlijk van uit dat het om een kennis uit de muziekwereld ging. Maar nee, hij is bewonderaar en aasde op een gelegenheid om hem een keer te spreken. Wist ik veel dat die gast een begenadigd gitarist is, die met grote Nederlandse namen heeft gespeeld als Henny Vrienten en Huub van der Lubbe.

Ze hebben wel een half uur met elkaar gesproken, waarna Arthur nog een half uur aan de bar heeft zitten ouwehoeren. Het optreden begon dus een half uur te laat.

Maar het was wel heel erg de moeite waard. Hij is inderdaad een virtuoos op de gitaar (mijn vriend heeft er een lesje uit gesleept naar ik begreep) en ook de zang mag er zijn. Al was hij naar eigen zeggen een beetje verkouden, maar daar heb ik niet veel van gemerkt. Gewoon lekkere blues, beetje country, covers en eigen werk en een belletje aan zijn voeten waar hij op gepaste tijden een keer op stampt.

Ik heb een tijdje zitten zoeken op YouTube, en dit vond ik een van de betere nummers. Je ziet ook mooi wat het virtuoze is aan zijn gitaarspel.

Ik vind ‘m leuk. Origineel. Die wil ik best nog een keer zien.

Reacties (2)

#1 Ernie

Ja, Arthur is altijd goed. Ook erg leuk als duo met Fay Lovsky! :)

  • Volgende discussie
#2 Grimmm

Hij is goed. Alleen het nederlandse accent wringt wat bij me, maar dat heb ik bij de meeste nederlandse artiesten die in het engels zingen.

  • Vorige discussie