Cindy Sheehan – Anti-War-Mom updeetje

Hoewel ik het zonde vind om dat mooie bericht van collega Mark naar beneden te duwen, toch even een kleine update. Cindy Sheehan, de moeder van een Amerikaanse soldaat die in Iraq is gesneuveld, die aan Bush wil vragen wat de reden van de oorlog in Irak is, en daarom met een honderdtal medestanders voor de deur van Bush’ vakantie adres kampeerde heeft Crawford verlaten, omdat haar moeder een beroerte heeft gehad. Ze heeft gezegd terug te keren zodra dat mogelijk is. Het kamp blijft vooralsnog gewoon in Crawford.

Cindy SheehanEerder nieuws over Cindy Sheehan;
Inmiddels heeft het onderwerp Cindy Sheehan ook de Nederlandse pers gehaald. Het houdt de Amerikanen goed bezig; het staat bijvoorbeeld al een week pontificaal op de voorpagina van news.google.com. Nu duiken er echter ook her en der berichtjes op in wat Nederlandse krantjes. O.a. over de actie eergisteren waarbij op 1600 plaatsen in de USA vergelijkbare “vigils” als in Crawford werden gehouden. Een buurman van Bush, een neef van de man die eerder in de omgeving van het kamp met zijn jachtgeweer aan het schieten was voor de fun, heeft het kamp toestemming gegeven om gebruik te maken van zijn land. Het kamp komt nu te liggen direct naast een checkpoint van de SS (zo noemen ze de Secret Service in de US) dat Bush’ ranch bewaakt.

 1. 1

  Ondertussen wordt er hier en daar gesuggereerd dat de Iraakse opstandelingen, of terroristen, zoals sommige mensen zeggen, zich op dit moment relatief rustig houden, omdat ze een groot offensief aan het voorbereiden zouden zijn, inclusief een aanval op Bagdad.

 2. 3

  L’histoire se répète n’este pas Monsieur Tet?
  ..of dat mag je natuurlijk niet zeggen?
  Toch heb ik niet echt het idee dat de rebelse terroristen in Irak erg stil zijn.

 3. 5

  En als ze met zijn allen Bagdad bestormen dan komen die helicopters en gunships en dan vraagt iemand “you want me to take them out?” en dan antwoordt iemand “take them out” en dan zie je plop plop plop plop plop en ra ta ta ta ta en dan is het Tet offensief weer voorbij.

 4. 14

  Tet was een verloren veldslag, qua aantallen hadden de VC verloren, maar het betekende wel een verbluffende actie, een keerpunt in de perceptie dat de VS zouden winnen. Mits zulk een actie in Irak zou men precies datzelfde gevolg en resultaat bereiken.
  Maar in het reële wereldweb wordt de perceptie zowiso van het kastje naar de muur gespind, dus of het waar is …

 5. 15

  @Crachàt: Spin is iets van alle tijden. We weten zeker dat politici als Demosthenes en Cato zich hieraan schuldig maakten (>2000 jaar geleden). Niks nieuws onder de zon.

 6. 16

  De Amerikanen hebben geen enkel moreel in het leger (ondanks alle hightech), daarom zullen ze net zoals in Vietnam uit Irak geschopt worden.

 7. 18

  Ja ja, nog meer hightech, DP, dat hun enige antwoord. Maar een regering die alleen de olie ( 800 miljard $) wil en een beroepsleger die er alleen zit voor de poen. De gemiddelde GI die denkt dat hij ‘the all American hero’ is.
  Eigenlijk is het een zielig zooitje wat daar in Irak rondloopt, en dat weet de gewone Irakesen ( net zoals de Vietnamezen) donders goed.