1. 1

  Speculatie op Radio 1:
  – Obama begint met aanpakken twee neutrale onderwerpen: financiele crisis en gezondheidszorg
  – Colin Powell wordt Secretary of State

 2. 3

  Het kan gelegen hebben aan het late/vroege uur, maar toen ik na uren van nachtbraken de woorden van Obama hoorde vond ik ze plots nogal ongemakkelijk. Het is wel heel erg veel retoriek en bijzonder weinig nederigheid. Ben ik de enige die dat zo voelt?
  Overigens, dit filmpje toont niet de acceptancespeech op t podium van Chicago… Dit is een filmpje van de primaries…

 3. 4

  Woops. Hersteld! Ik zocht op “obama victory” en verwachtte wel de meest recente te krijgen. My bad.

  Mwoah, niets meer dan de normale amerikaanse borstklopperij.

 4. 5

  Leuk was de reactie van Bart Jan Spruyt (conservatieve denktank Edmund Burke)en supporter van de Republiekeinen en Mac Cain. Hij vertelde vanochtend half zes dat in zijn rondtour hij overal merkte dat de Amerikanen toe waren aan change. Zelfs een overwinning van de Republiekeinen zou niet goed zijn.

  Jammer trouwens dat in Californië het homohuwelijk niet door het referendum is gekomen. Daarom vraag ik me af of Obama bijv. een nieuwe ziekefondswet wèl door de twee huizen krijgt, wat Clinton niet is gelukt. Mede omdat er ook conservatieve democraten zijn, vooral uit de MidWest.

  De overwinning is op dit moment nog vooral symbolisch, wat zeker niet onbelangrijk is. Benieuwd wat we over vier jaar voor commentaar geven.

 5. 8

  Hogere belastingen voor de rijken.

  Een tijd geleden gehoord dat als wat Bush wilde, belastingverlaging voor de rijken, je het tegenovergestelde zou doen, de VS binnen no-time weer een gezondere schuldenlast heeft.

  In Amerika noemen veel mensen dit herverdeling van rijkdom.

  Hebben jullie wel eens gekeken naar hoe hoog de staatsschulden in Europa zijn? (% BNP)

 6. 10

  @8: In Nederland minder dan 50% (al vermoed ik dat er iets is bijgekomen met het opkopen van ABN-AMRO ed.), in de VS momenteel rond de 70% en gezien de crisis (die daar voorlopig veel harder aankomt dan hier) waarschijnlijk binnenkort nog meer.