CDA tegen invriezen pizza’s

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[speld]

Het CDA is fel gekant tegen het invriezen van pizza’s om deze later te kunnen nuttigen. CDA-Tweede Kamerlid Janneke Schermers zegt in de Volkskrant dat het gaat om ‘wensconservering die niet wenselijk is’ en die daarnaast indruist tegen het natuurlijke bederfelijke karakter van de pizza.

Vooral drukke mensen maken vaak gebruik van de mogelijkheid om voedingswaren in te vriezen. Deze worden dan op een later tijdstip ontdooid en opgewarmd. Op deze manier hoeft er minder vaak boodschappen te worden gedaan. Bekendste voorbeeld hiervan is de diepvriespizza.

Schermers wijst het gebruik van diepvriespizza’s af, omdat het gaat om een gewoonte zonder dwingende noodzaak. Schermers: ‘Supermarkten zijn tegenwoordig vaak tot 10 uur ‘s avonds geopend. Er is geen enkele reden waarom je daar dan niet even heen zou gaan.’ Ze noemt het invriezen van pizza’s ‘kunstmatig gedoe’. ‘Dat moeten we niet willen’, aldus Schermers, die er aan toevoegt: ‘Zelf heb ik natuurlijk ook wel eens weinig tijd. Maar dan haal ik gewoon even een magnetronmaaltijd. Dan ben je ook zo klaar.’

De politica noemt de diepvriespizza ‘onnatuurlijk’. Schermers: ‘Als ik zelf een pizza bak, zit na twee dagen de schimmel er al op. Diepvriespizza’s worden soms pas maanden na aankoop opgegeten.’ Ze vindt de pizza een overbodig luxeartikel dat aantoont hoezeer we in deze westerse maatschappij verwijderd zijn geraakt van ‘de essentie’. Alleen wanneer er een dringende medische aanleiding is, zoals bij mensen die slecht ter been zijn, vindt het CDA-kamerlid de diepvriespizza een oplossing.

De VVD heeft geen moreel oordeel over de diepvriespizza ‘zolang de belastingbetaler er maar niet voor opdraait.’ GroenLinks en D66 zijn voor. De PVV liet weten ‘het onderwerp eerst in de fractie te willen bespreken alvorens een oordeel te vellen.’

Reacties (1)

#1 Bismarck

+1