1. 1

  Dit is dan nog eigenlijk het meest griezelige:

  “De rechtbank in Zwolle accepteerde afgelopen zomer de gegevens van de camera’s bij de IJsselbrug als rechtmatig verkregen bewijsmateriaal in een zaak met een serie autodiefstallen. De rechter zag geen strijdigheid met de richtlijnen van het CBP.”

  De politie/het OM wordt dus helemaal niet teruggefloten door de rechter

 2. 3

  Je kunt op je vingers natellen dat wanneer er massaal camera’s boven de weg verschijnen de overheid in meer geinteresseerd is dan enkel haar boete-inkomsten verhogen, zelfs al liegt ze daar zelf over.

 3. 8

  Guusje is geniaal!
  Door de wet aan te passen en toe te staan dat al die gegevens langer worden bewaard is in één klap de diskussie over het “kastje van Eurlings” overbodig, want het kastje zelf ook overbodig!
  Vanaf volgende maand worden de gegevens van de politie gebruikt om de kilometerheffing-rekeningen te genereren! En is de kilometerheffing niet meer onderhevig aan overtreding van CBP-richtlijnen, want het is een bijprodukt van het boeven-vangen! En dan mag het wel! Geniaal!

 4. 10

  Het is maar hoe je het brengt. Nu is de privacy opeens belangrijk, maar met het rekeningrij kastje van Eurlings, waarbij iedereen op de meter gevolgt kan worden is iedereen opeens overstag omdat er een groen labeltje aan hangt.

 5. 11

  @10: Bij mijn weten is niet bepaald iedereen overstag (en het groene labeltje helpt meer bij dwarsliggen dan overstag helpen). Daarnaast krijgt de politie niet de gegevens uit het kastje ter bewaring (die blijven namelijk in het kastje, is de belofte. Dat moet natuurlijk wel goed in de gaten gehouden worden, want bij Balkenende is je privacy altijd in gevaar), itt. wat ze hebben gedaan met de camerabeelden.

 6. 12

  @11: die gegevens blijven alleen maar in het kastje als er niemand in geïnteresseerd is. Want de ministers van Binnenlandse zaken, Justie én Verkeer hebben al wel besloten dat de gegevens uiteraard wel gebruikt mogen worden voor opsporingsdoeleinden.
  Dus iedere Oom Agent mag (mits voldaan aan nog onduidelijke regeltjes) je kastje inzien.