1. 2

  Goed gezien van Castro.

  Als alle vrouwen (50% van het electoraat) en alle Afrikaans-Amerikanen (12% van het electoraat) op het duo Clinton-Obama stemmen dan ligt de zege voor het oprapen.

 2. 3

  @2: overlap… De helft van die 12% zit al in de groep vrouwen natuurlijk. Maar dan nog correct, als je zo simpel kon rekenen. Helaas gaan afrikaans-amerikanen gemiddeld minder vaak stemmen dan europees-amerikanen en heb ik een vermoeden dat iets dergelijks ook geldt voor vrouwen (laatste heb ik geen cijfer over) en dat er ook andere factoren zijn die stemgedrag beinvloeden buiten geslacht en huidskleur.

  Maar los daarvan lijkt me dat geen al te gewaagde uitspraak. Clinton en Obama hebben in de polls de beste kaarten onder de democraten en de republikeinen zijn momenteel allemaal niet al te populair. De vraag is natuurlijk wel of Obama zin heeft om reserve te zijn onder Clinton, oftewel hoe realistisch is deze combo?

 3. 4

  Religieuse Amerikanen zijn bijna standaard Republikeins, dat geldt even zo voor de vrouwen als voor de mannen.

  @Michiel: de V.S. zijn geen Amsterdam ofzo.

 4. 11

  Geen reactie omdat ik boodschappen aan het doen was. Maar goed, eigenlijk heb ik geen zin je woordspelletjes. Je weet best wel wat ik bedoelde (namelijk: religie is een veel belangrijkere voorspeller van stemgedrag dan geslacht) maar je kiest ervoor mij niet te begrijpen. Daar heb ik geen boodschap aan.

 5. 12

  Ik had niks te kiezen @JSK. Jij vervangt zonder een woord de ene kromme redenering van Michiel door een even rare van jou. Dat ging mijn pet te boven.