Campagnevehikel Rita Verdonk onderuit op beurs

Een week na de veelbelovende beursintroductie van het campagnebedrijf van Rita Verdonk, is het aandeel vandaag onderuit gegaan als gevolg van de internationale beurscrisis. Beursautoriteiten hebben de handel in aandelen Tonnetje Overmaken Naar Trots Op Nederland – kortweg TonTon – eerder deze ochtend stil gelegd.

De door Verdonk opgerichte onderneming TonTon dreigt door de beurscrisis om te vallen. Oorzaak is het gerucht dat de directie van TonTon in het verleden aandelen zou hebben gehad in anti-vrije-markt-terrorisme en NeoComs.

Beursanalysten verwachten dat er niets anders op zit dan het bedrijf op te splitsen en in onderdelen aan andere partijen te verkopen. Volgens geruchten zou de SP geïnteresseerd zijn in de divisie Fondsenwerving (Ton) en wil de PVV de bedrijfsonderdelen overnemen die zich richten op de export van buitenlanders (Ton).

Minister van Financiën Bos overweegt een staatsingreep bij TonTon, en maakt zich ernstig zorgen over de kritieke situatie op de politieke vrije markt. “De staat zou een groot deel van de aandelen kunnen kopen om de onderneming te redden. Echter, dat wil ik alleen doen als de leiding van TonTon bereid is op te stappen.”

Geert Wilders, CEO van TonTon-concurrent PVV is daarentegen niet ongelukkig met de ondergang van Verdonks’ campagnebedrijf. “Wij van de PVV merkten dat de komst van TonTon als gevolg had dat de maatschappij schrikbarend snel Verdonkerde.” GroenLinks-leider Femke Halsema vond dat: “een hele slechte woordgrap”

 1. 2

  ha, ja, haha

  De firma L&Bschijnt trouwens weer interesse te hebben in de “Wetenschappelijke” Bureaus van de PvdA en VVD.

  “Geen betere zwendel dan die op basis van onderzoek. Deze twee bureaus hebben op dat gebied een lange staat van dienst.”

 2. 4

  ROFLOL!

  Een Special Investment Vehicle was het zeker voor de Mol c.s.! En je kunt ook spreken van investeerders die op basis van een opgeblazen, vaag sub-prime-product snel willen verdienen.

 3. 12

  Zie je weinig meer, socialisten met humor. Meestal zijn ze erg stilletjes, als ze door hun multikul buurtje lopen.

  > GroenLinks-leider Femke Halsema vond dat: “een hele slechte woordgrap”

  Was dat nadat ze had ingebroken bij *whatever-voor-de-goede-links-zaak* of moest ze die avond nog op weg?

  Erg belangrijk, want ons Fem wordt altijd wat sjacherijnig als de roofbuit tegenvalt.

 4. 14

  ”De staat zou een groot deel van de aandelen kunnen kopen om de onderneming te redden. Echter, dat wil ik alleen doen als de leiding van TonTon bereid is op te stappen.”

  Met andere woorden: Rita Verdonk mag opstappen (en uit de politiek) en wel van mijn belastingcenten die in de TonTon zijn gaan zitten.

  Een Woutertje doen heeft een extra dimensie gekregen…

  ;-)

 5. 18

  Ik heb de werkelijkheid enige tijd gemist, en vraag mij derhalve af: is dit artikel een satire op de grap die de Nederlandse politiek reeds was, of hebben we inmiddels echt het stadium bereikt waarin de Nederlandse politiek een parodie op zichzelf geworden is?