Bush: domheid in de strijd tegen AIDS

Het AIDS virusBush benadrukte vandaag in een verklaring dat de VS zich blijven inzetten tegen de verspreiding van AIDS. En volgens hem is seksuele onthouding de beste manier om te voorkomen dat HIV zich kan verspreiden.

Boven welke wolk zweeft die man? Heeft hij ooit gehoord van de vele gevallen van verkrachting in Afrika, waar hele volsstammen geloven dat je door sex met een maagd genezen kan worden van AIDS? De VS frustreren complete campagnes door te eisen dat landen stoppen met voorlichting over abortus, condooms en prostitutie.

Ongeveer de hele wereld is het erover eens dat deze manier van bestrijding eerder het omgekeerde effect heeft, maar door deze hulp te koppelen aan andere hulp krijgen de VS het toch voor elkaar om condoomverspreiding in diverse Afrikaanse landen te beteugelen en de ubercorrecte, maar totaal onwerkzame geen-sex-voor-het-huwelijk campagnes erdoorheen te drukken.

Als die houding in eigen land al niet werkt, waarom zou dat dan wél werken in Afrika?

 1. 1

  “…Heeft hij ooit gehoord over…”

  Dat doet er niet toe. Deze man (en vele “gelovigen” met hem, hoewel uiteraard niet allemaal) heeft religieuze overtuigingen en die zijn niet te doorbreken met feiten en cijfers. Condooms en prostitutie zijn slecht, punt uit.

 2. 3

  Hij heeft wel gelijk. Waarschijnlijk de beste. Echter niet zo goed voor t vorbestaan vd mensheid, wel goed voor moeder natuur. Helaas laag realiteitsgehalte maar dat hebben zijn argumenten wel vaker.

 3. 5

  Het uitsterven van een deel van de 3e wereld (dat deel dat geen medicijnen kan betalen) is een oplossing voor het voedseltekort. Ergo, minder voedselhulp vanuit de VS, dus meer geld over oor Bush. Blijven anderen over die wel medicijnen kunnen betalen, en dat is een mega afzetmarkt voor de aidsmedicijnen vanuit… de VS. Dus weer meer geld voor Bush. Of dacht je dat de Bush Administration hem zijn eigen beleid laat uitstippelen? De domme uitspraken van hem zijn er alleen als er niemand is om hem terug te fluiten.

 4. 6

  Wellicht bedoelde hij sexuele onthouding tot het huweleijk en dan een monogame relatie ;)

  In dat geval heeft ie totaal gelijk. Dat afrikaanse probleem lost zichzelf dan ook op. Zij die verkrachten sterven aan aids. That’s nature

  Natuurlijk is de rest totale onzin