Bush bekent …

Net op het nieuws: Bush bekent dat hij toestemming gegeven heeft voor het lekken van betrouwbare informatie naar de pers om de aanval op Irak te bespoedigen.

Dit heeft hij toegegeven tijdens het proces tegen Libby. Libby had het reeds onthuld, terwijl Bush bleef ontkennen.

Mooie vent dus, lekker de boel naaien en voorliegen, ondertussen een puinhoop gemaakt in Irak en dan denken dat je anderen daarvoor kun laten opdraaien!

 1. 1

  Wat mij het meeste verbaast is dat Clinton bijna afgezet werd door sex, eh, intieme handelingen met een stagiaire, en dat Bush na al dit gelieg en gekonkel nog niet eens is bedreigt met een impeachment.

 2. 3

  Bush zal komende tijd verder vleugellam worden gemaakt, ivm aankomende verkiezingen. Ik schat in dat Democraten een hele nipte meerderheid zullen vergaren, die de polarisatie en verwarring alleen nog maar verder zullen aanwakkeren…..

 3. 4

  Zijn binnenlandse macht is al behoorlijk aan het verminderen en wat dat betreft houdt Irak zijn positie nog enigszins in stand.

  Maar het is eigenlijk een treurige bedoening in de VS.

 4. 6

  Polariserend is misschien het verkeerde woord, maar ik zie een gepolariseerde verkiezingsstrijd waarna twee bijna even grote machtsblokken met elkaar moeten gaan samenwerken, terwijl ze de dag ervoor nog elkaar voor alles en nog wat hebben uitgemaakt. De klachten over het gebrek aan daadkracht zal alleen nog maar groter worden, alsmede de daadkracht. Voor de wereld misschien wel een aardige pauze….

 5. 7

  De Democraten hebben al weinig sterke kandidaten en de macht van de Republikeinen in het parlement zal eers overeind blijven. Dat maakt een duidelijke strijd sowiezo al moeilijk.

  Maar Bush verdwijnt hoe dan ook en dat maakt de basis onder de oorlog in Irak alleen maar zwakker.

 6. 11

  En behoorlijk ook. Niet lekker als zelfs je eigen partij je laat hangen. Blijkbaar denkt de republikeinse partij beter uit de volgende stemmingsronde te komen door afstand te nemen.

  Waarschijnlijk hebben ze daar gelijk in.

  Vraag me af wie de volgende kandidaten worden. Gelet op de close finish zou het me niet verbazen als er een vrouw tussen zat.