1. 1

  Bush: roomser dan de paus.

  Stel je toch voor hè, wat nou als Pius d’n Twoalfde er nou niet achter was gekomen dat er geen eisprong plaatsvindt bij het gebruik van de pil…

 2. 2

  Ik blijf het toch raar vinden… “feminist daily news”. Ik vind dit soort sexisme net zo dubieus als het racisme van dat Amerikaanse blad, Ebony ofzo, dat vorige week met Geenstijl overhoop lag. Zonder een overtreding te begaan, gaan beide concepten volstrekt in tegen de intentie van artikel 1 van onze grondwet.

 3. 4

  @Bas: Ik heb geen punt. Ik vind het gewoon raar. Het is hypocriet en het houdt discriminerende verhoudingen in stand; er is niemand bij gebaat als een club met een “discriminerend” oogmerk zich inzet voor burgerrechten (want daar gaat het hier natuurlijk om).

  Toch wil ik geen punt maken, die feministische club doet alleen maar goed, maar het bestaan ervan toont maar weer eens aan dat we discriminatie enkel als discriminatie opvatten als het toevallig zo uitkomt.

 4. 6

  @m44: Nanci roept in een interview dat Bush een leugenaar is maar steunt vervolgens niet een impeachment voorstel van iemand van haar eigen partij.
  Zou niet al te zeker zijn van mijn zaak in deze.

  Maar los daarvan, het voorstel op zich is al bijzonder vreemd.

  @zmc: Het nieuws komt uiteindelijk via Reuters, helpt dat?

 5. 8

  @Steeph, #6: Nu alleen nog een neutrale burgerrechtenorganisatie die er net zo’n sterke mening over heeft als de feministen en ik ben weer helemaal tevreden:-)

 6. 9

  Bedoelen ze niet de morning-after-pil? Maar dan nog…

  @Steeph: Pelosi zit midden in het spel en dat weet ze. Juist door niet constant te Bush-bashen kan ze soms een onverwachtse linkse uitdelen. Ik ben geen fan, maar volgens mij is het wel goed voor de Democraten dat er zo iemand is.

 7. 10

  @prometeus: Maar het probleem is nu juist dat ze dat niet doet. Welke controversiele wet heeft ze het laatste jaar tegengehouden met behulp van de aanwezige democratische meerderheid?
  FISA is goedgekeurd, een foute landbouwwet met veel foute subsidie is goed gekeurd, alle budgetten voor Irak zijn goedgekeurd,…..

 8. 11

  OK, maar onverdeeld positief over Bush is ze iig niet. Misschien moet ik het dan zo omschrijven: Door druk op zijn voorstellen uit te oefenen zorgt ze er wel voor dat het klimaat waarin Bush zijn executive power principe klakkeloos geslikt werd -ook door de democraten in het huis van afgevaardigden- aan het veranderen is. Dat Bush nog steeds in het Witte huis zit en er veel gevestigde belangen in Washington zijn, daar kan ze ook niks aan doen. Laat ik het anders zo zeggen: als ze had geprobeerd jou te behagen, dan zat ze niet waar ze nu zit ;-)

 9. 12

  @prometeus: Er zit een verschil tussen wat ze zegt en wat ze doet.
  Overigens is dit niet zozeer mijn eigen inzicht, alswel het geluid dat uit haar eigen gelederen komt. Ik beschouw beide kampen als hopeloos, radeloos verloren.

  http://donedems.com/2008/07/07/what-have-you-done-for-me-lately-democrats-continue-to-disappoint/
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070814095050AAPPp0S
  http://www.thepetitionsite.com/2/impeach-pelosi-first

  Kan een paar linkjes (veel sterker dan deze) niet meer vinden.

 10. 13

  @12 Dan hanteer ik toch liever het “alles beter dan Bush”-principe. Ik geef het toe: ze is een typische Washingtonner, maar ik vraag me af hoe ze zich gaat gedragen als er een democratische president komt. Nogmaals: ik denk dat ze tegelijk een druk-op-Bush en vriendjes-blijven-met-Republikeinse-afgevaardigden-blijven houding aanneemt om zich aan de republikeinse kant van haar partij te plaatsen om daarmee politieke compromissen te kunnen bereiken. En dat past wel bij haar positie.

  Trouwens: McCain gaat Bush ook behoorlijk hard achterna wat geografische kennis betreft: daar gaat z’n ‘Ik ken de wereld beter dan Obama-tactiek’. Wat andere issues ook betreft, trouwens.

 11. 15

  @14 Waarom zou je ueberhaupt als belasting betaler mee moeten betalen aan iets waar jij (toevallig) geen gebruik van maakt? Ik heb geen auto en kinderen, geniet geen onderwijs en ben ook nauwelijks ziek. Mag ik effe vangen?

 12. 17

  @17: Omdat de kans dat je zelf baat zal hebben van andermans anticonceptiva groter is dan nul. Ik denk aan een (ongewenste) zwangerschap volgend uit een (buitenechtelijk) slippertje.