1. 2

  Hoe kun je deze man, zelfs met alle goede wil, nog serieus nemen. Kijk als de VS aan CO2 uitstoot vermindering gaat doen, dan zal de rest van de wereld ook mee moeten doen.

 2. 4

  @MP en Steeph: soms is een tegengeluid ook best interessant. Luister bijvoorbeeld eens naar de radiocolumn van Bernard Hammelburg van vorige week vrijdag (klik hier voor overzicht, kies column van 25 mei). Daarin noemt hij een aantal maatregelen die in de VS al lang genomen zijn, of onlangs, zoals de vergroening van de taxi-floot van New York.

 3. 5

  Ja, misschien moeten we het maar positief zien. Het feit dat Bush erkent dat er een klimaatprobleem is en dat menselijke activiteit daar een rol in speelt is al heel wat. En ik vind het ook wel hoopvol. Het begin van een omslag? Dan zou er wel eens wat kunnen veranderen. Want je kan van de VS zeggen wat je wil, als ze een probleem eenmaal erkennen dan pakken ze het ook voortvarend en daadkrachtig aan. En dat is niet cynisch bedoeld.

 4. 6

  Ik denk dat hij misschien echt probeert voor zijn smadelijke vertrek van het wereldtoneel nog wat morele shit waar niemand tegen kan zijn door te drukken om de nare nasmaak van zijn presidentschap wat te temperen. Pas deed hij toch ook al heel dreigend tegen Sudan over de voortdurende Darfur-crisis?