Bush doet iets goed

fraaiIn mei werd hier op Sargasso al aangekondigd dat de kans bestond dat de president van Amerika het grootste zeereservaat ter wereld zou instellen en vandaag is het zover. Met één handtekening schiep de beruchte George W. Bush 362.000 vierkante kilometer natuurgebied en was het Northwestern Hawaiian Islands Marine National Monument een feit. In de komende vijf jaar zal de visserij er worden uitgefaseerd en krijgen monniksrobben, zeeschildpadden en koraal vrij baan. In an interview with the Washington Post, local Democrat representative Ed Case lauded the president for undertaking “the most revolutionary act by any president, any administration, in terms of marine resources”. (BBC)

 1. 1

  Ik sta stomverbaasd! Zeker een “revolutionary act” voor deze president. ( Goed gedaan jochie! ) Wat het gaat opleveren voor de natuur? we zien het wel…

 2. 7

  Misschien dacht George W. Bush dat hij in plaats van een “Marine Protected Area” een “Marines Protected Area” oprichtte?

 3. 8

  En of er nog iets wordt gedaan aan de diepzeegeluidssonar met die bulderschepen. Walvissen worden er kapot mee gemaakt. En wat nog meer. Totaal immoreel is het.

 4. 10

  Geweldig, groot reservaat erbij. Grawwl wil niet gelijk gaan zitten zijken maar het lijkt wel een afleidingsmaneuvre, zo van; beside the war i’m doing something for the enviroment. Geeft Grawwl een beetje een halen en brengen gevoel, is het ook niet zo dat koraal miljoenen jaren nodig heeft om op te bouwen? Hoeveel koraal is er op dit moment nog over?

 5. 11

  “de gedoodverfde George W. Bush”

  Gedoodverfd is toch als het vrijwel zeker is dat je iets gaat worden/winnen.
  De gedoodverfde Nobelprijswinnaar of zo.
  van Dale: ge·dood·verfd (bn.)
  1 hoogstwaarschijnlijk, door iedereen verwacht

 6. 13

  Tzambo: Je weet het niet, misschien heeft hij dubbelgangers en vermoeden ze hier dat het hoogstwaarschijnlijk hijzelf is die de handtekening zet?

 7. 14

  “Zeker een “revolutionary act” voor deze president”

  De president was kort daarvoor op de hoogte gebracht van het feit dat er daar geen olie in de grond zit. Gimme a break.