1. 1

  Nou, indrukwekkend diepte-interview :) Ik blijf wel zitten met de vraag wat er nou precies op Geerts kamer hangt, ben wel benieuwd.

  Het is trouwens een Canadese krant, geen Britse.

 2. 3

  Verfrissend artikel, in Nederland zit de politiek in een soort angststuip sinds Fortuyn om het beestje bij zijn naam te noemen. ‘Serieus nemen’. Omdat de PVV de tweede partij is ‘moet er wel met hem gepraat worden’ omdat ‘de kiezer dat wil’.

  Maar als een buitenstaander er naar kijkt is het voor hem meteen duidelijk: Wilders spreekt over moslims zoals Hitler over joden sprak.

 3. 5

  @3 anoniem:

  Je zegt: Wilders spreekt over moslims zoals Hitler over joden sprak.

  Lol. Ik dacht altijd dat het juist de moslims waren die precies zo over joden, homo’s, kunstenaars, schrijvers, christenen en vrouwen denken als Hitler…

  Je bent echt de weg kwijt.

 4. 6

  @3, wellicht zou je ons kunnen vertellen hoe het boek heet waarin Wilders praat over de Endlösung van de moslims, net zoals Hitlers Mein Kampf dat deed over de Joden.

 5. 7

  @3 Volgens mij maak je een denkfout die ik veel in deze context zie. Je hebt geen keuze of je Jood bent, of neger, of homo of… Je hebt wel een keuze als je een ideologie gaan aanhangen zoals de islam. Wilders spreekt de mensen aan op hun keuze, waarom zou dat niet mogen? Ik ben overigens niet gecharmeerd van de manier waarop Wilders dat doet, maar dat is slechts een kwestie van vorm.

 6. 10

  @5 ‘De moslims’ denken niets, daarom is het juist zo fout om ze allemaal over een kam te scheren zoals Wilders wil.

  @6 In mein kampf werd de endlosung nog helemaal niet aangedragen, het plan om miljoenen joden op een industriele manier te vermoorden is pas geleidelijk ontstaan toen Hitler allang aan de macht was. Wilders heeft trouwens wel al gezegd dat er tientallen miljoenen moslims uit Europa moeten verdwijnen.

  @7 Als religie zo een bewuste ende rationele keuze voor een ideologie is hoe verklaar je dan dat meer dan 90 procent van alle kinderen wereldwijd de religie van hun ouders aanhangen? Het jodendom is trouwens ook een religie die door de nazi’s werd gepresenteerd als een kwaardaardige ideologie, als je het artikel had gelezen had je dat geweten:

  I wonder whether he’s really read Mein Kampf. Perhaps we’ve forgotten, perhaps he doesn’t realize it himself, but his words and the message of Fitna are exactly – to specific phrases, to the tone of louche brotherliness – what was said about the Jews.

  It wasn’t the people but the “the code of Jewish ethics,” the well-documented desire of Jewish believers to take over countries and industries and societies. Judaism wasn’t another religion but an ideology, closely linked to communism (“Judeo-Bolshevism” was your grandfather’s “Islamo-fascism”). And it was the terrorism and violence that Judaic beliefs always seemed to bring to societies. Don’t forget that Kristallnacht, the concerted violence by the Nazis against Jews and their property in 1938, was provoked by an act of Jewish terrorism, the assassination of a German diplomat in Paris. The connection between the Torah and the violence was evident to many decent and otherwise liberal-minded people.

 7. 11

  @7 Je hebt niet helemaal een keuze. Geboren in een mslimfamilie (vader = moslim) ben je officieel automatisch moslim. Je wordt verder vanaf je vroege jeugd geïndoctrineerd en wee jou als je van je geloof afstapt. Een v/d punten van moslimbashers is toch juist dat afvallig zijn problematisch is.

 8. 12

  @ gronk Dus zolang je je ideologie maar ophangt aan een imaginair vriendje ben je niet langer aanspreekbaar op je keuzes?

 9. 14

  He then talks about a concept he calls al-Hijra, “the Islamic doctrine of migration,” a Trojan-horse doctrine that commands Muslim believers to move to a non-Muslim country, have as many children as possible, then seize power

  Die man is ernstig geestelijk gestoord.

 10. 15

  @8 wat mij betreft mag godsdienstvrijheid voor alles opgeofferd worden.

  Houden we simpelweg vrijheid van meningsuiting over. Overbodige wetten schrappen, nog nooit zo makkelijk.

 11. 22

  @14

  De hidjra is juist van een niet moslim land naar een moslimland. Zoals de profeet vanuit niet moslim Mekka naar Medina is verhuisd, waar de moslims vrij waren in hun geloof.

  @16 Helmond de Gekste:-)

 12. 28

  @su: op 4:05 : leuk om te zien dat de EDL ook ‘persvoorlichters’ heeft. Tot zover de vrijheid van meningsuiting bij extreem-rechts :D

 13. 29

  @24, 25. Goed zo jongens, ogen stijf dicht, je vingers in de oren en het mantra ‘niets aan de hand’ eindeloos herhalen.

  Maar geef eens antwoord op de vraag waarom je een fascistische ideologie niet meer mag bestrijden als je hem godsdienst noemt. En in het verlengde daarvan, de aanhangers van zo’n ideologie niet meer op hun keuze mag aanspreken?

 14. 30

  Ad 5 Peter.Nou, dat dacht je dan verkeerd.
  Ik ken hier in mijn omgeving geen enkele moslim die zo over joden e.d. spreekt als jij suggereert.
  Weer te lang naar je grote geblondeerde onderbuikvolksmenner geluisterd??

 15. 31

  @29

  Leg eerst eens uit waaruit blijkt dat waar jij het over hebt een zogenaamde fascistische ideologie in Nederland is.

 16. 32

  @29: maar waarom zou je jezelf dan beperken tot de islam? De RK kerk is minstens net zo fascistoide en verwerpelijk. Zie het sexueel misbruik. Of hoort het misbruiken van koorknaapjes tot de ‘joods-christelijke traditie’?

 17. 33

  @ 30 Adriana:

  Jij zegt: Ik ken hier in mijn omgeving geen enkele moslim die zo over joden e.d. spreekt als jij suggereert.

  Naieveling! Natuurlijk hangen ze dat niet aan jouw neus. Ze weten heus wel dat jij zo’n wereldvreemde wereldverbeteraar bent.

 18. 34

  @ 29 Anton

  Jij zegt: Maar geef eens antwoord op de vraag waarom je een fascistische ideologie niet meer mag bestrijden als je hem godsdienst noemt. En in het verlengde daarvan, de aanhangers van zo’n ideologie niet meer op hun keuze mag aanspreken?

  Perfecto! Geen speld tussen te krijgen.

 19. 35

  Het is overigens een redelijk artikel en wat mij betreft ‘spot on’.


  But we shouldn’t pretend that his core ideas are in any way reasonable, rational, freedom-loving or tolerant.

 20. 37

  @31,32. Draai, draai, ontwijk, ontwijk. Kom op jongens, als jullie van mening zijn dat je een ideologie niet mag bestrijden als je hem godsdienst noemt heeft verdere discussie geen zin.

  Zijn jullie echter van mening dat alle ideologieën, ongeacht het etiket wat je erop plakt, mogen worden aangehangen danwel bestreden, zijn we een stapje verder.

 21. 40

  @ 38 Gronk

  Mij krijg je het land niet uit. Maar jij zult net als alle andere progressieven wel in een leuke witte wijk wonen en straks verhuizen naar je stulpje op het Franse platteland als dit land te islamitisch wordt… Huichelaar.

 22. 41

  @ 39

  Wat hebben koorknaapjes hier nou mee te maken? Overal worden kinderen misbruikt: in de kerk, in de moskee, op school, in internaten, op sportclubs, bij de padvinderij etc. en dat gebeurt overal ter wereld. Dat staat los van het gegeven dat de islam een fascistische ideologie is….

 23. 42

  Oke. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de keuze die men maakt. Of dat nu om ideologie of religie gaat, het is wat anders dan hetgene waar mensen niets aan kunnen doen (huidskleur, afkomst, sekse).

  Maar mensen die schreeuwen dat de islam een fascistische ideologie is, die zijn niet wijs.

 24. 43

  @peter/40: da’s dan jammer, maar dan zul je gedwongen worden. Netjes door de politie begeleid het land uit. Opgeruimd staat netjes!

 25. 47

  @ 43 gronk

  Zo kennen we jullie linksen weer. Iedereen die het niet eens is met jullie, wordt vermoord of de mond gesnoerd…

 26. 48

  Ik zat ook te denken aan een telegraafbelasting van 1000 euro per persoon (voor alle telegraaflezers en mensen die vergelijkbare comments plaatsen), plus dat PVV’ers de fascistische gedeeltes uit de bijbel moeten scheuren op het binnenhof. Ik geloof dat je dan nog niet de inhoud van een donald duck overhoudt.

 27. 49

  Peter, je praat poep … je ‘het gegeven’ is inwisselbaar voor 10 andere. Als je huilie wilt doen, houd dan gewoon je mond dicht en ga in een hoekje zitten …

 28. 51

  @47, lol @ “jullie linksen”… ALLES is toch de schuld van links! … Jammer dat die stomme rechtsen zich zo laten leiden door links in hun beleid. Wat een mietjes, geen eigen mening & visie dus eigenlijk?

 29. 52

  @3. Inderdaad. Bij Fortuyn was het: het is een homo, dus hij kan geen fascist zijn. Bij Wilders is het: hij is dol op Israël, dus het kan geen fascist zijn. Maar een ideologie als het fascisme is juist gebaseerd op opportunisme. Begin jaren ’80 is al voorspeld dat de rol van Grote Vijand van de Russen zou worden overgenomen door Arabieren. In de jaren ’90 deden we het even zonder Grote Vijand en was de geschiedenis zogenaamd geëindigd. Toen kwam 11-9 en vanaf dan is het bingo voor populisten die er niet voor terugschrikken de bruine kaart te trekken.

 30. 53

  @gronk. Ik zou zeggen hou je verstand op 0 (nul) en probeer vooral niet te analyseren waarom zoveel mensen op Wilders stemmen. Zo gaat Geert een gouden toekomst tegemoet.

 31. 54

  Niet zaniken anton, je mag uiteindelijk samen met je blonde leider en al z’n vriendjes analyseren waarom je niet meer in nederland zit.

 32. 56

  Het blijft opmerkelijk hoe de zogenaamde progressieven werkelijk alles uit de kast trekken om de meest onverdraagzame ideologie ooit (islam) te verdedigen. Hilarisch.
  Een profeet die trouwde met een kleuter, oorlog voerde, dichters persoonlijk de kop afhakte, kinderen als slaven verkocht en op zijn sterfbed opriep tot de eeuwige gewapende strijd…
  Jullie staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis, niet Wilders… Stelletje blinden

 33. 57

  @ 52 Micowoco

  Is het weleens door die plaat voor je kop doorgedrongen dat wij juist jullie als bruinhemden beschouwen? Niet wij verdedigen de ideologie die wereldwijd voor ontelbaar leed zorgt, maar jullie doen dat. Hitler sluit naadloos aan op de denkbeelden van Mohammed:

  – dood aan christenen
  – dood aan joden
  – dood aan schrijvers
  – geen rechten voor vrouwen
  – dood aan afvalligen
  – volledige toewijding aan 1 leider
  – dood aan homo’s
  – gewapende strijd
  – streven naar wereldheerschappij via strijd

  Logisch dat Hitler nog steeds enorm populair is in de islamitische wereld…

 34. 58

  @56

  Jij bent echt helemaal paranoïde en geobsedeerd door de islam en de moslims, waardoor je de mooie dingen in het leven mist. Get a life!

  Ben jij de enige in dit topic die iets heeft gelezen over de islam of die moslims kent? Dacht het niet. Maar zij sluiten de ogen niet voor de andere kant van de islam en de moslims. De kant die het mogelijk maakt dat we hier met z’n allen samen kunnen wonen en samen de problemen op kunnen lossen en Nederland naar een hoger niveau te tillen.

 35. 59

  Peter is zo bang gepraat dat hij daadwerkelijk gelooft in de dingen die Wilders zegt. Geen zinnig woord meer mee te voeren.

 36. 61

  @37

  Sinds wanneer is het een ideologie en geen geloof? Zo ja, waar blijkt dat precies uit? En waaruit blijkt dan ook nog dat het een fascistische ideologie is?
  Dit is overigens weer een vraag, in #31 nog geen antwoord op gekregen.

 37. 62

  Ik hoorde laatst iemand op tv zeggen (ik parafraseer): “Het is opvallend dat je Joden eigenlijk nooit over de Judeo-Christelijke traditie praten, alleen Christenen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek want die traditie heeft Joden 2000 jaar vervolging en pogroms opgeleverd.”

 38. 66

  Iedereen die niet ziet dat de islam wereldwijd in het beste geval onderdrukking veroorzaakt en in het slechtste geval dood en verderf zaait, is gewoon blind. De situatie van christenen, afvalligen, kunstenaars, homo’s, vrouwen, joden en anderen is hemelschrijend. En dan heb ik het nog niet eens over de slavernij die er nog welig tiert.
  Sommige van die islamitische gewoontes komen sluipenderwijs Nederland binnen met de moord op Theo van Gogh als voorlopig dieptepnt, naast zaken als uithuwelijking, homno-bashen, eerwraak etc.
  Ieder mens dient zich hier zonder mitsen en maren tegen uit te spreken. Voorlopig doet alleen Wilders dat, keihard zoals nodig is.

 39. 67

  @57: “Is het weleens door die plaat voor je kop doorgedrongen dat wij juist jullie als bruinhemden beschouwen?”
  Ook dat is al lang geleden voorspeld: ‘de fascisten van de toekomst zullen zich als anti-fascisten presenteren’.

 40. 68

  @ 61 Stickmeister

  Islam is een veroveringsideologie. Stel dat over 1400 jaar Neonazi’s Hitler vereren als profeet en zijn Jihad-boek (Mein Kampf) als heilig boek beschouwen, zijn ze dan ineens aanhangers van een godsdienst waarvoor we respect moeten opbrengen?

 41. 70

  Gelukkig zie ik steeds meer ‘progressievelingen’ in mijn omgeving kritischer worden over de islam. Misschien is er nog hoop. Over de rest mag de geschiedenis straks oordelen…
  Jullie zouden je eens moeten verdiepen in de dieptreurige toestand van kopten in Egypte. Dat is het voorland van de gebieden waar de islam aanklopt.

 42. 73

  Wat is dat toch dat ‘links’ te vuur en te zwaard het christendom bestrijdt maar geen verkeerd woord wil horen over de islam? Best eng eigenlijk…

 43. 74

  Wat is dat toch dat ‘rechts’ te vuur en te zwaard de islam bestrijdt maar geen verkeerd woord wil horen over het christendom? Best eng eigenlijk…

 44. 75

  Peter, mag ik jou vragen uit te leggen wat er de laatste keer gebeurde toen het populair was om een geloof als ideologie te framen? Kun je dan ook ingaan op de mogelijkheid dat de drie grote geloven elk afzonderlijk ook als ideologie geïnterpreteerd kunnen worden. En tot slot, na het geven van de antwoorden op deze eerste twee vragen, kun jij een motivering geven waarom het nu wel goed te praten is.

 45. 77

  @ 75 DJ

  Beste DJ. In de bijbel staat nergens vermeld dat de wereldheerschappij een plicht is, laat staan dat geweld een optie is. Jezus was volkomen geweldloos. Ik hoef je niet uit te leggen wat de Quran voorschrijft bij monde van Mohammed. Dat maakt voor mij de islam tot ideologie. En kom niet aan met kruistochten. Jezus was geweldloos, Mohammed een bloeddorstige veldheer…

 46. 80

  Ach ach…Jesus Camp…

  Ik vraag me af hoe jullie in de jaren ’30 het nationaal socialisme hadden verdedigd. Zo van: “joden deugen ook niet allemaal” of “NSB-ers moet je niet tegen je in het harnas jagen anders kunnen we ze niet meer bereiken”

 47. 81

  Of zo van: Hitler fout? Wat dacht je van Stalin!!!

  De islam trekt een bloedspoor over de wereld, niet het christendom. Of volgen jullie het nieuws niet?

 48. 84

  @81 Is Turkije niet de schaamlap op het Christelijke NATO. Wat? Stalin in het nieuws, misschien is het tijd voor een krant van recentere datum. ;)

 49. 85

  @ 83 Micowoco

  Zoals je weet is juist het NIET dragen van bedekking in vele islamitische landen en soms zelfs in islamitische kringen in de westerse wereld een rechtvaardiging om de vrouw in kwestie te vermoorden. Dus ga nou geen lofzang houden over de hoofddoek… Naieveling.

  En nu ben ik weg…:ppppp

 50. 88

  @86 Ga effe een lekker bakje shoarma halen en vraag aan de man achter de balie eventjes of hij met de koran onder de arm Nederland over wilt nemen.

  Misschien moet je eens in termen van mensen gaan denken ipv ruimteschepen.

 51. 89

  @61 Geloofjes zijn een deelverzameling uit de verzameling ideologieën. Namelijk die deelverameling waarbij men zich op het bovennatuurlijke beroept.

  Vraag @31. Dom van mij, de ouma wordt bergenst door de Nederlanse grens, dat had ik kunnen weten.

 52. 90

  Kom ook maar niet meer terug Peter. We hebben vorig jaar genoeg te stellen gehad met jouw discussie-gijzelende trolgedrag. Maar kennelijk zijn de lessen van de psychiater niet blijven hangen na het stoppen van de therapie.

 53. 92

  Intrigerend stukje. Wie van de commentators hier boven heeft ook zowel Mein Kampf gelezen als Fitna gezien?

  Ongeacht wat Islam is, of wat sommige Islamieten zeggen, of zelfs wat sommigen in naam van de Islam doen, daar gaat het even juist niet om:

  Wilders bedient zich dus zelf van Mein Kampf style rethoriek.

  Wat grappig dat iemand in Canada moet zitten om dat &^%$!# te mogen zeggen. Zijn we al zo bang geworden?

 54. 94

  @93 Rob: Dat is de schuld van de Webmeesteres. Op verzoek van de reaguurder is een comment geschrapt. Dan schuiven alle nummertjes daaronder dus even op, en kloppen de verwijzingen niet meer.

 55. 98

  Is-t-ie weg (#85)? En komt-ie op of na 9 juni weer terug (#82)?
  Mooi, kan ik weer een eind weg peteren hier.

  Zoals ik elders ook gereageerd heb: het is een fraai artikel. Alleen, als ik het goed denk te lezen, is heer W. niet met die Kampfconclusie geconfronteerd door de journalist en ontbreekt dus een reactie van heer W. daarop.
  Da’s jammer.

 56. 99

  (dunne) Peter, Anton:

  gesteld dat Wilders aan de macht zou komen, wat zou hij dan concreet moeten doen om jullie tevreden te maken?

  KAN hij jullie überhaupt wel tevreden maken?

 57. 100

  En even zijn stokpaardje buiten beschouwing gelaten, wil Wilders de samenleving weer terug naar de jaren ’50 brengen, bijna nog meer dan het CDA. Alles wat er in de laatste decennia aan verworvenheden is bijgekomen, wil hij verbieden, tegengaan of op z’n minst ernstig beperken. En dat voor een ‘Vrijheidspartij’. Als je de hypocrisie en domheid daarvan niet inziet…

 58. 101

  euh, die Godwin, is die nou zo belangrijk ?

  jullie hebben het zo vaak over hem.

  Wilders draagt keppeltjes, haar en hoeden en is sowieso een voorpost van hemeltergend “gedachtengoed” (hi ha).

  tenslotte: niet Wilders is link (die is gek, mede door zijn opsluiting/bewaking), het zijn de vredelievende ontevredenen, die bijkans gek worden van vreugde als er iets publiekelijk begraasd kan worden, “we pakken de elite”, zoiets.

  niet te druk om maken.
  mits de crisis aanhoudt.

 59. 102

  100. JW,
  “Alles wat er in de laatste decennia aan verworvenheden is bijgekomen, wil hij verbieden, tegengaan of op z’n minst ernstig beperken.”

  En dat verzin je zomaar even?

 60. 103

  @97 Nee niet echt. Maar jullie blinde paniek voor zelfs maar de kans dat Wilders’ invloed toeneemt is wel grappig om te zien.

  Minder grappig is jullie gebrek aan interesse om een na te gaan waar Wilders zijn stemmen vandaan haalt. Er wordt een etiketje (van onderbuik, tot godwinnetjes) en daar blijft het bij.

  Wilders gedijt omdat jullie weigeren te accepteren dat de mensen die niet gecharmeerd zijn van de multikul ook recht van spreken hebben. Arrogant kleingeestig en uiteindelijk niet vol te houden.

 61. 104

  @103 Je zou bijna vergeten dat de man al discriminerend groot is geworden. Misschien zegt dat wel wat over de mensen waar hij zijn stemmen vandaan haalt.

 62. 105

  @Anton
  “Minder grappig is jullie gebrek aan interesse om een na te gaan waar Wilders zijn stemmen vandaan haalt.”

  Geef dan gewoon antwoord op mijn #99.

 63. 106

  #103, zelden zulke flauwekul gehoord ;) Er is geen desinteresse, er is wel een overdaad aan Wilders nieuws en mensen die zeggen dat hij het o zo goed ziet allemaal…

  Xenofobie van de bovenste plank, meer niet.

  Hoe lost het hoofddoekjesverbod in Almere in overheidsgebouwen het probleem van de rellende, vernielende en scheldende hangjeugd in die stad op?

  Nou, daadkrachtig hoor… Pfft.

 64. 108

  @29: Ik zou graag eerst eens van je horen wat er dan volgens jou in Helmond aan de hand is (te relateren aan al-Hijra, zie #14).

 65. 109

  Nee @102, dat heb ik uit zijn verkiezingsprogramma, die ik doorgelezen heb. Staan meer verboden in dan in een verkiezingsprogramma van een willekeurige partij gebaseerd op het geloof.

 66. 110

  @99 Ik beperk het hier even tot de religie /islam:
  1 De (grond)wet opschonen van privileges voor religies
  2 De islam inhoudelijk opsplitsen in het deel wat als religeus is op te vatten, het Donald Duck deel zal ik maar zeggen, en de rest. Lieden die zich met de rest bezig houden vervolgen wegens discriminatie.

 67. 111

  Anton (110), denk je dat nu werkelijk? Hij gaat punt 1 echt niet uitvoeren, want dat zou tegen z’n eigen zere been zijn. Dat hele verzinsel al zou islam een ideologie zijn, is ook om precies om die reden. Wilders doet dat om de greep die andere geloven dan de islam op onze samenleving hebben juist niet aan te hoeven pakken. Wilders’ mes heeft 2 kanten.

 68. 112

  @111 De vraag was wanneer ik tevreden ben, niet of Wilders het gaat cq kan uitvoeren. De greep die andere geloven op onze samenleving hebben maakt de uitvoering van punt 1 voorlopig onhaalbaar, los van het feit of Wilders dat zou willen. Dat is de realiteit. Helaas.

  Met betrekking tot de niet religieuze aspecten van de islam zou ik zeggen verdiep je eerst eens in de materie. Als je wereldlijke aspiraties van de islam niet onderkend ben je nog naïever dan mijn 9-jarige dochter.

  Wilders gebruikt die wereldlijke aspiraties om punt 2 los van punt 1 te kunnen uitvoeren.

  Op basis van wie zwijgt stemt toe begrijp ik dat je punt 2 wel ziet zitten.

 69. 113

  Dag lieve kijkbuiskindertjes!

  Toen Nazi-Duitsland en bondgenoten uiteindelijk verslagen waren lag heel Duitsland plat. Alle grote steden op 2 na waren platgebombardeerd (Steden, niet de fabrieken die ernaast stonden). Vanaf de zomer van 1945 werd er door een zeer bekend Amerikaans peilingsbureau regelmatig peilingen onder de bevolking van Duistland gehouden over hun meningen jegens vanalles. De houding van de Duitsers was een regelrechte weerzin tegen anti-fascisten en de nazi’s. De houding werd omschreven als Ohne Mich houding. (Ik zoek me suf naar een link. Tevergeefs. Ik heb het uit “Duister Continent” van Mark Mazower)

  Beter kan geloof ik niet geillustreerd worden dat in de zomer van 1945 het nationaal-socialisme morsdood was. Einde verhaal. Gefaald. Europa legde zich vanaf toen toe op het creeeren van een keurige samenleving voor de volgende generatie. Maar ja, net als Daniel Goldhagen voor zijn vader wraak kwam halen, zinde het de in de watten gelegde nieuwe generatie maar niets dat ze geen Piece of The Action hebben gehad en zo ontstonden de Antifa’s. De twee of drie zonderlingen die thuis nog droomden van adelaartjes, en een paar skins die Sid Vicious z’n t-shirt hadden aangetrokken werden zo de focus van hun bestaan.

  Er gebeurde uiteraard niets in Europa. Jorg Haider kwam, en de antifa’s stonden op hun achterste beentjes: Eindelijk zingeving. Maar helaas, epische taferelen bleven uit.

  Nu heb je dan eindelijk Wilders. En Wilders past PRECIES in de antifa’s natte droom. Wilders is het perfecte amusement (want meer is dit allemaal niet) voor de antifa’s. Porno! Nu al de eerste zaadlozing en het is nog maar net begonnen!

  Jongens en meisjes, veel plezier met jullie hobby. Ik snap de aantrekkelijkheid er best wel van. Enfin, bekijk het maar zo, Wilders heeft jullie net zo hard nodig als jullie hem, in deze intieme dans van zingeving.

 70. 114

  @113: antifas hadden in jaren ’50-’70 Duitsland anders nog genoeg te doen, vanwege de vele nazi’s die inmiddels al lang weer deel van bestuur en bedrijfstop uitmaakten. Er gebeurde dan ook wel degelijk iets in Duitsland. Genoeg kansen voor de jeugd om zich aan te sluiten bij desnoods zelfs gewelddadige clubs (oa. RAF) als ze deel van de actie wilden. Van die vermeende afkeer tegen de nazi’s in zomer ’45 is mij trouwens bitter weinig bekend (ook niet gek natuurlijk, met zo’n groot percentage mensen met boter op het hoofd).

 71. 115

  Het zou nog wel eens heel grappig kunnen worden, wanneer ons geblondeerd wonderdoekje aan de macht komt.
  Geen mens in heel Europa wil met die man op één foto.
  Geen mens wil zaken met hem doen.
  En niet alleen in Europa, ook in de VS lusten ze hem niet.
  Laat staan de voor onze economie zo belangrijke olieproducerende staten.
  Kortom:
  Nederland compleet geisoleerd, van alle handelsbetrekkingen afgesneden, na het uitzetten van moslims ook ontdaan van hulpkrachten in de zorg in de toekomst.
  Kortom:
  In IJSLAND GAAT HET NU BETER DAN STRAKS IN NEDERLAND..

 72. 118

  Ho even. Ik zie dat (punt 2) alleen zitten als dat met alle religies zou gebeuren en niet alleen met islam. Punt 1 is geen punt voor mij. Mee eens dus.

 73. 119

  @118 Zie hier waarom christenen een grote medeverantwoordelijkheid draagt voor de ontwrichting van Nederland.

  Gezien de veel extremistischer en bovendien uitdijende islam t.o.v. de krimpende en veel gematigder overige geloven zou ik zeggen nu beginnen bij de islam.

  De opening om dat te doen zijn de wereldlijke aspiraties van de islam. Het is een ideologie overgoten met een religieus sausje. Door het ideologie deel eruit te halen kan dat deel worden bestreden zonder dat de mensen wie het alleen om het religieuze deel gaat in hun vrijheid worden bepekt. Geen slechte aanpak dunkt mij.

 74. 120

  @majava

  Wilders doet dat om de greep die andere geloven dan de islam op onze samenleving hebben juist niet aan te hoeven pakken.

  Onvoorstelbaar. Lieve schat, van welke planeet kom jij? De GREEP (omg! oh noes!) van die andere geloven op de samenleving? Heb jij de afgelopen 40 jaar onder een steen geleefd?

  De ontkerkelijking gaat zo ontzettend hard dat een kwart van de kerkgebouwen in de nabije toekomst niet meer onderhouden kan worden, aldus onlangs het journaal. En dat terwijl momenteel de ontkerkelijking al zo ver gevorderd is. Is dat een GREEP op de samenleving? De CU heeft in de regering gezeten en het homohuwelijk bestaat nog, aan abortus wetgeving is niet getornd etc etc. Is dat een GREEP op de samenleving?

  Het christendom in Europa is stervende. En net als je een kind niet opnieuw kan laten geloven nadat je het ontluisterende nieuws het verteld dat de Sint niet bestaat, net zo goed zal die religie geen come back maken. Het is een soort tweede wet der thermodynamica toegepast op culturen: Eenmaal naar de klote komt het niet meer terug.

  Het is mijn groeiende impressie dat jullie het christendom nodig hebben, net zo hard als Nazi’s.

 75. 121

  @120 1) Religie komt met pieken en dalen. Elke rechte lijn die je doortrekt naar de toekomst is per definitie ongefundeerd. 2) Who gives a shit?

 76. 122

  @120 Ongeveer een reactie als die van Rob. Misschien is ‘greep’ wat te zwaar aangezet, maar het vingertje regeert nog steeds en dat was ook de afgelopen kabinetsperiode goed te zien. En er zijn nog voldoende “instituten” aanwezig die afbreuk doen aan hoe de samenleving op het moment is ingericht (ontkerkelijkt). ik ben een fel tegenstander van de vrijheid van onderwijs (richting, inrichting), ook zo’n fraai monument van 40 jaar terug en verder. Omroepbestel? Koopzondag?

  Overigens vrees ik dat ik dingen noem, die Wilders ook ongemoeid zal laten,ondanks dat het juist dingen zouden zijn die heel simpel een halt zouden kunnen geven aan moslimscholen en -omroepen. De PVV is ook een reli-beweging. Alleen dan in het geheimp, ja?!

 77. 123

  Majava, van mij mag je, hoor. Maar ik denk eigenlijk dat je het vooral wel een lekker gevoel vindt, dat fel tegenstander zijn. Een kwestie van stofjes in het hoofd, zoals Rob Oudkerk al eens opmerkte.

  De PVV is ook een reli-beweging. Alleen dan in het geheimp, ja?!

  Ja uiteraard. Een GEHEIME beweging! Ik snap het.