Brief aan Henk Krol

BRIEF - ‘Henk Krol heeft de feiten nog eens bekeken en heft 50Plus op wegens onbenulligheid.’ Dat lijkt me een mooi nieuwsbericht voor de komende week.

Geachte heer Krol,

U bent de afgelopen week stiekem behoorlijk in het nieuws geweest. Ik zeg stiekem, want u stond – samen met al het andere nieuws – in de schaduw van de internationale rel rondom een 9-jarig jongetje. Dat zult u vast niet erg gevonden hebben, want lang niet alle berichten over u en uw partij bevatten goed nieuws.

Ik wilde ze even met u doorlopen en zal voor de goede vrede positief beginnen. Het is weliswaar geen brekend nieuws dat we gemiddeld steeds ouder worden, maar toch werd het deze week maar weer eens bevestigd door cijfers van het CBS: Nederland telt bijna tweeduizend 100plussers. Uw doelgroep groeit kortom nog steeds!

Woensdag kwam het eerste minder vrolijke nieuws naar buiten, namelijk dat twee van uw bedrijven failliet verklaard zijn. Nou zult u de meeste pijn al wel geleden hebben, maar de faillissementen kunnen wel twee vervelende staartjes krijgen. Ten eerste behoort het pand van 50Plus tot een van de failliete boedels en ten tweede kunt u tot een half miljoen euro persoonlijk aansprakelijk gesteld worden.

Aangezien ik maar weinig weet van uw ondernemerscarrière en een faillissement bovendien nooit grappig is, zal ik me hierover verder op de vlakte houden. Donderdag kwam er echter nieuws naar buiten over dat andere hoofdstuk in uw leven: uw politieke carrière. En die vind ik dan wél weer om te lachen. Zeker als u in dagblad Trouw probeert om 50Plus te profileren als een partij die ook nadrukkelijk opkomt voor jongeren.

50Plus als jongerenpartij. Kom op. Het klinkt als GroenLinks dat de barricades opgaat voor meer vrijheid voor de kolenindustrie. Of de SGP die bekend maakt zich vanaf nu ook sterk te maken voor heidenen. Of het CDA dat zich wil richten op moslims (oh wacht). Als u ooit nog een kans wilt maken om serieus te worden genomen, trekt u deze keutel snel weer in.

Toeval of niet, maar op de dag van uw transformatie tot jongerenpartij peilde de Politieke Barometer dat u 3 virtuele zetels was kwijtgeraakt. Gerekend vanaf de 16 virtuele zetels die u daarvoor had. Daarmee werd niet alleen aangetoond hoe volkomen zinloos het is om midden in een regeringstermijn te peilen, maar ook dat een kleine 200.000 virtuele kiezers nu al zijn uitgekeken op uw opportunisme.

Vrijdag was er tenslotte nog een laatste nieuwtje dat betrekking had op u. Het blijkt dat 50plussers steeds vaker op vakantie gaan en per vakantie ook nog eens meer geld uitgeven. Daardoor wordt 20 procent van de omzet in de Europese toerismebranche gegenereerd door mensen van boven de 65. Het is het zoveelste bericht waaruit blijkt dat uw ’50Plussers zijn zielig’-standpunt totaal uit de lucht gegrepen is.

Het nieuwsbericht dat nog ontbrak, maar wat misschien leuk is voor de komende week, is iets als: ‘Henk Krol heeft de feiten nog eens bekeken en heft 50Plus op wegens onbenulligheid en overbodigheid.’ Kunt u net als alle andere 50plussers lekker op vakantie geld over de balk gooien en gaan wij hier over tot de orde van de dag. Iedereen blij.

Groeten,

Boudewijn.

 1. 2

  Wat een flauw onderbuikerig schrijfsel op een site als deze.
  Natuurlijk Krol opereert niet handig, maar wat is er mis met het opkomen voor een doelgroep als 50 plus.
  Zeker er zijn er die leven in welstand en daar valt te plukken.
  Maar dat geldt voor allen die meer dan genoeg hebben.
  Maatregelen die geld in het laatje moeten brengen moeten dan ook allen treffen die wat te verteren hebben en niet enkel 1 doelgroep treffen.
  Terecht dat 50plus daar voor opkomt. Daarnaast zijn er wel degelijk ouderen die leven onder bijstandsniveau en die onevenredig worden getroffen door een stapeling van maatregelen. (Korting pensioenen, fiscaliseren van de AOW, verhoging van de zorgkosten: medicijngebruik, medisch handelen, en verzorging, korten op gelden voor de thuiszorg, huurverhoging, eigen bijdragen)
  Als je dan feitelijk zegt dat ouderen wel iets kunnen missen, dan geldt dat voor allen met wat “meer”. En als je dat zonder aanziens des persoons wilt doen dan zet je de inkomstenbelasting daarop in.
  Dan maak je geen onderscheid naar groep, naar ouderdom of anderzins, maar naar wat iemand te besteden heeft. Zo lang groepen onevenredig worden gepakt is het kortom heel legitiem daar voor op te komen. Hup Henk.
  Overigens vind ik in de wetenschap dat er 32000 miljard euries door grote bedrijven aan belastingwetgeving wordt onttrokken, vooralsnog iedere bezuinigingsnoodzaak belachelijk.