Boycot: Voetballoze zondag!

Talpa Talpa Talpa, “de mol die graaft in de media” roept op tot een landelijke boycot van het voetbalprogramma de Wedstrijden:

Voetbal is Neerlands volkssport. Voetbal dient zonder al te veel onderbrekingen uitgezonden te worden zodat iedereen ongestoord kan kijken. Talpa belemmert dit echter door zoveel mogelijk geld aan De Wedstrijden te willen verdienen in de vorm van reclame. Dit uit zich in meer reclame dan voetbal.

Om John duidelijk te maken dat hij iets zal moeten veranderen aan de Wedstrijden roepen wij op tot een boycot!
Zondag 11 september 2005 wordt het voetballoze zondag!

Wat houdt voetballoze zondag in? Dat is heel simpel: iedereen die om voetbal geeft geeft als signaal zijn passie voor een keer op. Zondag 11 september zet geen enkele voetbalfan Talpa aan! Doe mee en laat op 11 september John zien dat hij het voetbal verziekt! (Talpa Talpa Talpa)

 1. 2

  Talpa heeft toch uit eigen zak eerst die xxx miljoenen op tafel gelegd ? Dat geld is naar de clubs en de KNVB gegaan. Logisch dan dat er reclame bij de TV-wedstrijden komt. Typisch gezeur weer en ook nog aan het verkeerde adres.

 2. 5

  “Om John duidelijk te maken dat hij iets zal moeten veranderen”

  Ik heb het idee dat “John” alleen luistert naar het rinkelen van de kassa. En gelijk heeft ‘ie. Een beetje gaan luisteren naar de “stem van het volk” zeker? John de Mol is de stem van het volk.

  Ik kijk lekker expres wèl!

 3. 6

  Ergens in mijn achterhoofd herinner ik mij dat in frankrijk dat godvergeten voetbal in de minne is geraakt door wat er nu hier gebeurt, kan iemand mij even opfrissen?

 4. 7

  Als het de Mol om het geld ging, had hij die miljarden wel in zijn zak gehouden en op een zonnig eiland van zijn beleggingen geleefd. Die man weet niet wat hij met zijn tijd moet en heeft daarom maar zijn eigen speelgoed geschapen.

 5. 9

  Ik denk dat ik ga meedoen. Ik vind het heel irritant dat ze de wedstrijden spreiden, zodat je het hele programma moet uitzitten om de belangrijke wedstrijden te zien. En ook dat ellenlange gezever erover is ook al niks. De digitale truukjes zoals afstanden laten zien, of buitenspelbeelden is inderdaad verfrissend, maar daar houdt het dan ook mee op.
  Daarbij is de kwaliteit van het Neerlands voetbal toch al flink afgenomen en zie je net zoveel Nederlanders in de Engelse competitie als hier. Dus wordt het voor mij waarschijnlijk Studio Sport vanaf nu.

 6. 12

  Natuurlijk verZIEKt De Mol het voetbal. Die man heeft zijn fortuin gemaakt met zieke ideeën, te beginnen met Big Brother. Nu weer de Spermashow, en hij wou toch ook nog een hoogzwangere vrouw in Big Brother?

  Als het maar kijkers trekt. De inhoud interesseert hem echt niet, hoor.

 7. 13

  *kuch*
  In verband met de interland Armenië-Nederland op zaterdag 3 september is er die week geen competitievoetbal.

  (Uiteraard kan de anti-Talpa-actie een week vervroegd worden, maar zondag a.s. is Ajax-Feyenoord)

 8. 17

  Weet je, ik bedenk me net dat ik geen eredivisievoetbal meer gekeken heb sinds het op Talpa is. Nu was ik nooit een enthousiast voetbalkijker, maar ik keek wel naar studio sport (daar had je immers ook meer interessante sporten, die in een totaal pakket met voetbal het kijken wel waard waren).

  Tenslotte kijk ik eigenlijk geen Talpa, want elke keer als ik erlangs zap (omdat ik soms nog vergeet dat Nickelodeon er ’s avonds niet meer zit) is het enige wat ik zie vooraankondigingen van programma’s. Niet zo spannend dus. Maar goed, ik zal me aansluiten aan de boycot (makkelijke belofte)!

 9. 19

  Mensen, maakt u allen niet zo’n dikke, in Duitsland kijkt men immers ook weer op zaterdag naar die Sporschau.

  Maar, laten we wel wezen; was het allemaal zo beter bij studio sport? Wat wij willen, zijn niet voor onnozelen gemaakte voetbalportretten, zoals men dat bij Holland Sport doet bijvoorbeeld.

 10. 21

  Voetbal hoort bij de commerciele omroep, nooit begrepen waarom publiek geld commerciele markten moet stimuleren die zelf al uiterst lucratief zijn. Als socialist ben ik dus blij dat de Mol het gewonnen heeft: allemaal kijken als je voetbal wilt zien, anders betaalt de kleine man over 1 of 2 jaar gewoon weer belasting voor salarissen van fatso’s als Mart Smeets en uilskuikens als kale Brillo.

 11. 23

  Zeg, die Google Ads zijn toch op basis van de inhoud van deze site? Ik zie er een advertentie voor ‘Rouwarrangementen’ bijstaan. En: ‘Mijn kind eet slecht’.
  Komt dat nu ineens door dit onderwerp? Weet wél wat je teweeg brengt met die boycot! ;-)

 12. 25

  Het volk wil brood en spelen

  Julius C vond het volk al een stelletje nobrainers… en dat zijn gebleven.
  Gaat U maar rustig slapen de regering waakt…….

 13. 28

  Blij toe dat het commercieel is, nu nog zelf de bewaking in en buiten het stadion regelen, scheelt weer een paar mooie duiten.

  In de pauze lekker matten op het bijveld, is het pleps ook weer tevreden.

 14. 32

  Lekker belangrijk zo’n suffe boycot
  je zal je maar druk maken over dit soort onzik
  ….ik denk dat ik 11/9 uberhaupt geen TV kijk,
  aangezien ‘nine-eleven’ ook al commercieel wordt uitgebuit. Zo!

 15. 34

  Hmm, ik vind het niet zo erg dat het voetbal bij talpa zit. Om eerlijk te zijn ben ik blij dat die arrogante Mart Smeets een keer het onderspit delft. We zijn nu ook af van meneer Zevert ten Apel. Een keer een nieuw format. En als je een echt boycot wil, dan moet je de clubs boycotten. Die hebben namelijk voor het grote geld gekozen door de rechten aan Talpa te verkopen. En uhm, de echte voetbalfans zitten tijdens de wedstrijden in het stadion, en wachten niet op de samenvatting.

 16. 35

  Ik zei vorige week nog dat ik Talpa geweldig vond, maar ook dat het nog vroeg was om conclusies te trekken. Dat laatste is het nog steeds, maar het voetbal zoals het bij Talpa gebracht wordt vind ik een verslechtering. Niet zozeer door de reclame, maar vooral door het uitzendschema, waarbij je je eerst door RBC-Ado moet worstelen voordat de interessante wedstrijden komen (met excuses aan alle RBC en Ado fans). Maar goed: dat is natuurlijk wel logisch. Als John de Mol begint met de best bekeken wedstrijden, haakt de kijker bij het eerstvolgende reclameblok af.

  Als het echt zo irritant is dat mensen en masse afhaken, zal De Mol ongetwijfeld zijn strategie aanpassen: minder kijkers = minder advertentieinkomsten.

  Verder ben ik het volkomen met Caprio eens: voetbal is commercieel zeer succesvol en heeft daarom absoluut geen overheidssubsidie in de vorm van een publiek net nodig. Laten we dat geld lekker bewaren voor programma’s die het op eigen kracht niet redden. En dat mag wat mij betreft best entertainment zijn. Zoals ik al eerder aandroeg is het illustere programma ‘De Vakantieman’ ibijvoorbeeld ooit door RTL van de buis gehaald omdat het de verkeerde doelgroep trok.

 17. 37

  @Elel: ‘`Ik zal en moet voetbal zien. Al is het op de EO met commentaar van de paus“

  Oef, wel een stuitend gebrek aan denominaal religieus inzicht van de gekwoote. Zegt dat wat over voetbalkijkers?

 18. 38

  JdB: best prima, maar waarom steekt de overheid dan el zo ontzettend veel geld in dat voetbal zelf? Gemeentes en provincies sponoren clubs tot in de miljonen, de staat betaalt mee aan de beveiliging en het vervoer, de belasting wordt vet getild door allerlei bv-constructies… Waarom krijgen die niet een deel van de uitzendrechten uitgekeerd (eventueel in de vorm van gratis samenvattingen op staatsTV)? Zolang “prof”voetbalsalarissen mede door de staat worden betaald is dat niet teveel gevraagd lijkt me.

 19. 41

  @Ado Fan: neuh, ik mot me rustig houwuh. Anders mag ik vijf jaar niet meer naar een uitwedstrijd!

  @Bismarck: daar heb je wel een punt. Ik zou er ook helemaal niet tegen zijn als de samenvattingen terug gingen naar Studio Sport. Zoals ik al zei: hoe het nu bij Talpa is, is gewoon bagger.

 20. 42

  Natuurlijk moet je nooit in een stadion naar voetbal gaan kijken, dan krijg je 90 minuten lang ‘tikkies terug’ en ‘rondspelen’ en ‘de bal in de ploeg houden’ te zien. Nederlands voetbal is alleen interessant in samenvatting en dat is een stukje Cultureel Erfgoed waar ik nog met mijn opa naar zat te kijken (het zg Frits van Thurenhoudt-gevoel) en waar niet commercieel mee rondgehannesd mag worden. Sinds de Mol volg ik het ook niet meer hoor. Ik lees wel in de krant met hoeveel mijn FC Groningen verloren heeft.