“Bogus War on Terror” bij Twee Vandaag

Samenzweringstheoriën over 9/11 bij Twee Vandaag;

Was de aanval van 11 september 2001 meer dan alleen een aanslag? Of had de regering Bush misschien ook belang bij de aanval? In TweeVandaag het relaas van twee oud-ministers, Michael Meacher en Andreas von Bülow. Beide trekken het voorgeschotelde verhaal van 9/11 ernstig in twijfel. (tweevandaag, met video)

 1. 1

  Jammer dat er in de uitzending van Twee Vandaag zou weinig echte militaire feiten worden aangedragen. Een artikel in de Groene Amsterdammer van 9 maanden voor de aanslagen is de moeite waard: http://www.groene.nl/2001/0108/tr_bommen.html waarin Tom Ronse schrijft over Rumsfeld “net als Bush was hij vaag over de nieuwe bedreigingen”.

  Het verhaal is een complottheorie, maar een redelijk goed gefundeerde lijkt mij.

 2. 3

  Ik vond het juist niet echt een complottheorie, maar meer een serie zeer logische vragen en constateringen tav de hele 911 situatie, met op de achtergrond dat neocon document wat een mogelijkeuitleg biedt.

 3. 6

  Mwah, geen echt sterke theorie, als je het mij vraagt. Natuurlijk zijn er een stel merkwaardige feiten op of net voor 9/11, maar het is helemaal niet zo vreemd om dat te wijten aan volstrekte onkunde. De chaos na Katrina toont maar weer eens aan hoezeer het Amerikaanse bestuur verpolitiseerd is. De minister van Homeland Security weet van voren niet of ‘ie van achteren leeft en het hoofd van de FEMA was eigenlijk al niet goed genoeg om de keuring van raspaarden te leiden. Maar allebei zijn ze in een fijn baantje beland door de juiste contacten en de juiste donaties. Doordat het complete Amerikaanse bestuur vergeven is van dergelijke figuren werkt er niets samen en krijg je vanzelf dergelijke blunders.

  Dat Bush en Rumsfeld zochten naar een aanleiding om de neo-conservatieve denkbeelden in de praktijk te brengen, is wat anders. 9/11 kwam dan ook verdomd handig uit, maar de theorie dat ze die aanslag bewust hebben laten gebeuren is me iets te gezocht.

 4. 10

  @Sourisnoire

  Oh, je had het niet eens over de TweeVandaag-reportage, je had het zomaar over een willekeurige internetsite. Sorry, had ik inderdaad moeten ruiken …

 5. 11

  @Krekel: Wordt ook netjes in de documentaire genoemd.
  Die website was er om 1) te laten zien dat ’t wel bestond en 2) niet te hoeven zeggen dat dat rapport genoemd werd na 5 minuten en 37 seconden.

 6. 12

  Hulde, Sourisnoire!
  Ik ga niet verwijzen naar een zeker redactiestatuut, anders gaat de linkspam-sirene hier weer loeien, maar Sourisnoure laat toch mooi zien dat: “using the Internet, many allegations can be fairly thoroughly researched in a matter of hours”.