Bod 40 miljoen: Hyves wordt overgenomen?

HyvesNeerlands grootste site, Hyves, gaat overgenomen worden, dat is wel duidelijk. De vraag is voor hoeveel. Uit betrouwbare bron vernam ik dat er meerdere bieders zijn, waaronder Myspace. Het bedrag dat er nu geboden is is 40 miljoen euro.

De oprichters schijnen er 200 miljoen voor te willen hebben. Voor een site die slechts 1,2 miljoen actieve gebruikers heeft vind ik dat nogal aan de hoge kant.

Nou ja, 40 miljoen vind ik dat ook.

 1. 1

  Pffff…. 40 miljoen…
  Ik zou het denk ik zonder twijfel verkopen ;)
  Maar het valt mij wel op dat ik steeds meer mensen ken die iets met Hyves doen. Het groeit nog steeds.

 2. 3

  Hoe betrouwbaar is je bron trouwens, aangezien je stuk gefiled staat onder “Onzin”?

  Overigens, 40 miljoen is natuurlijk nog steeds best veel knaken

 3. 4

  @3: oops! per ongeluk daaronder gefiled.

  Mijn bron is betrouwbaar. Niet iemand binnen hyves, maar iemand met goede contacten daarbinnen. Ik geloof hem, zeker omdat eerdere info ook correct bleek.

 4. 5

  Ik kan nergens een telefoonnummer vinden van dat Hyves-gebeuren. Zoals het een goeie blogger betaamt, heb ik maar even een mailtje gestuurd om te vragen of ze ons meer kunnen vertellen.

 5. 14

  Bwah, voor GeenStijl werd ook 40 miljoen euri neergetelt. Internationaal gezien is dit nog peanuts, denk maar aan feedburner die met slechts een kleine 500.000 feeds voor 100 miljoen dollar werd verpatst.

 6. 17

  Last.fm is overgenomen voor 207 miljoen euro, met 15 miljoen gebruikers. Dat wil zeggen 13,8 euro per gebruiker. Hyves zou dus voor 40 miljoen verkocht worden met 1,2 miljoen gebruikers, dus 33,3 euro per gebruiker. Da’s nogal een verschil, bijna 2,5 keer zoveel per gebruiker, en dan heeft Last.fm ook nog eens veel meer waardevolle content voor potentiële nieuwe gebruikers.

  Ik zit bij beide, maar gebruik hyves zelden en raak geïrriteerd door de traagheid en vaagheid van het systeem. Ik heb op een dag alleen maar op ‘ok’ geklikt om van het gezeur van mensen die bij hyves zitten af te zijn en nooit zelf mensen opgezocht om toe te voegen. Last.fm gebruik ik dagelijks en met veel plezier. :-)

 7. 18

  En daar vat je het mooi samen, Melle! Last.fm biedt zoveel meer mogelijkheden om de gegevens te gelde te maken dan Hyves.

  Ik zie hyves als iets waar tieners en begin twintigers hun tijd aan besteden. En iedereen weet hoeveel geld die hebben.

 8. 19

  Het verhaal zou kunnen kloppen, ik betwijfel echter dat de bieder MySpace is. Volgens mij moet je eerder aan een RTL/Talpa of Telegraaf denken.

  Om eerlijk te zijn denk ik dat Hyves wel een overgewaardeerd product is. Zoals zoveel internet initiatieven. Mijn gevoel zegt dat hyves nu of binnen enkele jaren zijn beste tijd wel heeft gehad, en gebruikers wel weer toe zijn aan iets nieuws.

 9. 22

  @20: Ja en nee. Gebruikersgegevens zijn nog steeds goud geld waard. Maar partijen zijn wel een beetje voorzichtiger geworden. Een zeepbel zoals eind jaren 90 zal wel niet meer zo snel optreden…