Bloghelden

Al is de geschiedenis nog zo jong, een boek erover schrijven kan altijd. Gisteren was de presentatie van het boek “Bloghelden” van Frank Meeuwsen. U kent hem misschien nog van Punky.com. Hij schreef een boek over de eerste 10 jaar van het bloggen in Nederland (1995-2005). En wonder boven wonder hebben wij daar ook een plaatsje in gekregen. Hoewel we er niet helemaal in het begin bij waren maar pas vanaf 2001.
Afijn, daar kunt u van alles over lezen in het boek, dat moet ik ook nog doen namelijk. Maar het is misschien leuker om wat te vertellen over de aanwezigen bij die boekpresentatie. Wat namelijk opviel was dat de meeste incrowd mensen aldaar steeds minder bloggen. Maar twitteren des te meer. Het lijkt een soort vlucht voorwaarts gedrag te zijn. Altijd de nieuwe dingen doen die tot dat massaal wordt. En dan weer overstappen en er een boek over schrijven.
En al die oud-bloggers hebben ook allemaal kinderen gekregen trouwens. En op de een of andere manier zijn die bloggers toch minder goed in staat om over hun kinderen te bloggen dan over hun kat.

Afijn, voor de mensen die de blogosfeer in Nederland al een tijdje volgen, zoek de bekende gezichten op de plaatjes maar op. En koop vooral dat boek. Niet omdat wij er in staan, maar omdat we bij iedere verkoop ongeveer een kwart biertje aan eurocentjes krijgen en die dan op de volgende meeting heerlijk gaan opzuipen.

Meer informatie over de avond, het boek en de blogosfeer te vinden via de site…. ja u raadt het al… bloghelden.nl.

 1. 4

  Wat een zure nadruk leg je. Lees het boek. luister naar de mensen. Het is niet vreemd, opvallen of opzienbarend dat de voorhoede in webloggen ook eerder geneigd zijn ‘voorwaarts’ te gaan naar nieuwe dingen. Dus waarom dan een stukje schrijven van zo’n leuke gebeurtenis en alleen dat benadrukken? Had er dan een tweet aan gewijd :-)

 2. 6

  Tjonge wat zijn ze allemaal oud geworden (zie foto’s), maar die twinkeling in Charis haar ogen die is er gelukkig nog wel. (en dan OMG LOL @ die Kookle Ad “Hoe kunnen we de wereld redden, de spirituele samenleving”…).

 3. 7

  Hmmmm, ik zag maar twee kinderen eigenlijk.
  En over je kind schrijven is irritant en ga ik dus niet doen. Dat heb ik al eens uitgelegd. Op mijn weblog.