Binnenhof hermetisch afgesloten

Het ANP meldt dat het Binnenhof hermetisch is afgesloten. Veel is er niet bekend, de woordvoerder van de coordinator Terrorismeberstrijding houdt het bij:” Wat je ziet, is wat je ziet.” En dat is nog niet veel. Binnenkort meer..
Updeet 12.10 : Het NOS-journaal laat Lex Runderkamp vanuit Amsterdam zeggen dat hij ook niet precies weet wat er aan de hand is. Behalve dat er eerst werd gemeld dat het een oefening was, maar dat nu lijkt dat er niet getraind wordt. De Tweede Kamer vergadert niet op vrijdag, dus het zou rustig zijn.
12.38 – De politie in Den Haag zegt dat er op een paar plaatsen in de stad “acties” aan de gang zijn.
12.50 Het NOS journaal meldt dat er iets is rond een openbare basisschool in de Schilderswijk. De school zou ontruimd zijn. Of er een rechtstreeks verband is met het afgesloten Binnenhof, is niet zeker.
Update 13.05: Volgens een eerste perbericht van Justitie is de ons bekende Samir A. weer in de nor gegooid, samen met enkele van zijn vrienden. Er zouden aanwijzingen zijn dat Samir weer op zoek was naar wapens en explosieven, en dat mag niet. Waarom het Binnenhof daarbij afgesloten moet worden, is nog niet bekend gemaakt.

 1. 4

  Samir A. Waarom laten we die jongetjes ook alweer vrij? Niet staatsgevaarlijk toch? Misschien moeten we maar even de politieuitruk kosten declareren aan Hofstadopperhoofd meneer M.B. vanmiddag.

 2. 12

  Wel schattig hoor Nederland. Zelfs het terrorisme is hier kneuterig, geen piloten, grote bommen, of zo, maar een mislukte tiener met een mes, en een vmbo groepje dat niet door heeft dat ze gevolgd en overal ingeluisd worden. Ha, ha, lief.

 3. 13

  Schitterend hoe Sargasso zich boven op Nederlandse
  terreurdreiging stort terwijl Tsjstjeense strijders een dorp in de Kausasus (Nalchik) bezetten en het geheel escaleert in een bloedige schietpartij en men daar met geen woord over rept.

  Ignorance is bliss.