Bill Gates, Sergey Brin en Larry Page cashen snel voordat de economie instort

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (45)

#1 larie

Bill Gates steent, weet U wat hij momenteel met zijn geld doet? Zeg dat dan ook.

 • Volgende discussie
#2 Krekel

Koffiedrinken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 JSK

Vrijmiboën?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Krekel

Cafés beginnen en als er dan iemand binnenkomt en vraagt ’mag ‘k een biertje?', antwoorden met: ’Nee! Dit is m’n huis! Wat doe je in m’n huis?'

?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 larie

Gates doet meer dan de gehele eu in Afrika .

Hebbie het weer…ik geef het maar op voor een tijdje..

doei

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Spuyt12

@larie: uw suggestie dat dit stukje anti-gates is is belachelijk. Wat had hier dan moeten staan? “Page, Brin en Gates cashen aandelen. En oh ja, Gates geeft veel geld weg?” :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Krekel

Weten we, Larie. Ik noemde enkel iets op wat ik zou doen met een dergelijke som geld. Bovendien is het in huize Gates negen uur vroeger dan hier, dus noemde ik koffiedrinken … want daar zou hij ‘momenteel’ best eens mee bezig kunnen zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 larie

Suggereer ik dat dan? Ik hou van een breder perspectief, geen gierput zeg maar..ga maar lachen hoor ik ben het, tunnelvisie, ineens zo volkomen zat hier.

Laat ik maar beginnen mijn fav’s wat aan te passen..nu.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Spuyt12

Wat wilde u dan suggeren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 larie

Laat het rusten AUB @Spuyt12. Ik ben vanmorgen ontzettend aangelsagen door opmerkingen op een andere draad en adrenaline..u kent dat wel. Zelf heb ik besloten na dit bericht, om mijzelf te beschermen, wat afstand te nemen. Ik voel me werkelijk in mijn kruis geschopt en twijfel ineens in grote mate vanwegehier..ligt niet aan u..sorry :))

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 HansR

@Larie
Je maakt razend nieuwsgierig Larie.

Ik weet niet of je als topreaguurder en toprelativuurder alhier zomaar kunt zeggen dat een ander draadje je vanochtend zeer heeft geraakt en daar niet hebben gereageerd. Ik dacht dat ik het vandaag gevolgd had maar blijkbaar toch iets gemist. Ik heb geen extreem vreemde zaken gezien.

Als je het echt wilt laten rusten moet je zo’n opmerking hier niet maken. Dit opmerken in het publieke domein vraagt om een explicatie.

Toch?

En wat betreft het cashen? Het is het doel van het spel: aandelen uitdelen in bedrijven houdt in dat men dat vroeger of later ook verzilvert. Jammer genoeg blijkbaar altijd vlak voor het instorten van de beurzen. En wat men doet met dat geld? Zal me worst wezen (nou niet helemaal maar dat voer hier te ver, aalmoezen-economie komt er een beetje in de buurt).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Stijn

@ larie
Niet alle reaguurders zijn even fijnzinnig: Ik kan me er iets bij voorstellen dat je je daardoor aangeslagen voelt, maar het zou jammer zijn als je je daardoor laat wegjagen. Geef de balen even de tijd, en kom dan weer fijn reaguren: het wordt hier echt minder leuk zonder jouw bijdrage.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Krekel

Amen, Stijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 larie

Volkomen geljk @ gewaardeerde heer Stijn, shall we dance:)

[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/263/dansen6wt.jpg[/IMG]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Stijn

*Gaat gauw op zoek naar passende baljurk*

;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Krekel

Overgaan op leuk nieuws dan maar? Ik heb wat! En doe maar niet alsof jullie het niet interesseert, want ik wéét dat heel de wereld op dit fijne nieuwtje zit te wachten … ik heb, nog geen vier uur geleden, maar liefst dertien (13!) Engelse boeken weten te kopen voor nog geen zeven euro! Of nou ja, precies zeven euro, eigenlijk. En niet de minste boeken, kan ik u vertellen. Ik heb er bovendien slechts één eerder van gelezen, en van slechts één andere heb ik de film al gezien.

Waarom dit niet bij de Waan v/d Dag of op Nu.nl staat weet ik zelf ook niet. Zeven euro … Dat is de helft van een bepaald bedrag, moet u weten!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 HansR

@krekel
Eerst durfde ik niet maar eigenlijk ben ik toch benieuwd

1) waar je die gekocht hebt
2) of ze kapot gelezen dan wel in nieuwstaat waren
3) welke boeken dat dan waren
4) 7 is de helft van 14 is de helft van 28 etc… ik mis de kloe

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Krekel

1) In een Kringloopwinkel. Ik zocht namelijk een kleedje dat de kamer echt aan elkaar knoopt (a rug that ties the room together, weejewel), maar kwam tot de conclusie dat ze ook tweedehands boeken hadden staan. Uiteindelijk heb ik geen geschikt kleedje kunnen vinden, maar nam een dertiental boeken mee. In de hoop dat de boeken me minder dan dertig euro zouden kosten, rekende ik af en tot mijn stomme verbazing bleek het maar zeven euro te kosten! Zulk goed nieuws had ik niet meer gehoord sinds het overlijden van Rudi Carrell!

2) Kapot noch nieuwstaat, zoals u waarschijnlijk al begrepen had uit bovenstaande. De boeken zijn in goede staat, maar sommigen zijn wat oud en dus vergeeld. Hetgeen me in het geheel niet boeit, want ik vind zowel nieuwe (‘verse’) boeken lekker ruiken als oude.

3) Engelse boeken … en niet de minste, kan ik u vertellen!

4) Klopt, maar ik wilde mijn tweede alinea wat langer maken, maar wilde ook geen onzin verkondigen … dat zeven euro de helft van een bepaald bedrag is, staat als een huis, en maakte tevens mijn alinea wat langer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 mescaline

Ik ken dit, @Krekel. Onlangs op dezelfde manier vijf Mary Dorna’s gekocht. Fantastische NL memoires pre-wwar-2. En de prijs ? 2 paperbacks voor 0,75, waar vindje dat nog ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Snaporaz

…in Thrift Town ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Krekel

Inderdaad, dat dacht ik ook meteen: waar vind je dat nog!?!

Fijn gevoel, overigens. Iets vinden waarvoor je bereid bent een bepaald bedrag voor neer te tellen, en er dan achter komen dat je (in dit geval per boek) in centen mag blijven tellen i.p.v. euro’s.

Met Mary Dorna heb je sowieso geluk, die kan je volgens mij vrijwel nergens meer krijgen, ongeacht welke prijs.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Snaporaz

@#10 e.v.: hats off to Larie. Veel warms en lekkere wijn gewenst. Glühwein, ahw.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Snaporaz

ivm #19+21: quite so, quite so, indeed. Maar het is een raar soort fascinatie. Enerzijds avontuurlijk vinden, zuinig ook. Maar anderzijds ook heel relativerend. Soms zelfs confronterend, à la Elckerlyc eigenlijk. Als je een oud kinderboek in de kringwinkel vindt, is er weinig aan de hand. Maar als ik er een Canetti tegenkom, bekruipt me toch even een rillerig gevoel. Memento mori. Zal wel komen door wat in je hoofd gaat spoken als je de bibliotheek van je vader moet leegmaken, verdelen, verkopen, … Een levenswerk aan verzamelen heeft maar zin in functie van wat de opvolgers er mee doen ?

???

Wel, ik ben geen socioloog of antropoloog, maar het is best een fascinerend onderwerp, niet ? ‘k Zou er graag wel ’s iets strafs over lezen, genre Canetti Handke Sloterdijk, maar het enige dat ik in de buurt zag komen, as yet, was Coupland. Suggesties welkom !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Krekel

Fascinerend onderwerp inderdaad, Snaporaz. Ik ga denk ik ook in al mijn boeken zetten: ‘dit boek is officieel gelezen door ”Krekel”’ … Als dat een traditie zou worden, dan worden tweedehands boeken alleen nog maar interessanter. Overigens staat in één van de boeken die ik vandaag heb gekocht een aantekening. Ik kan de naam en aantekening al nauwelijks meer lezen, zo eigentijds (het ziet er netjes uit, maar toch kan ik het niet lezen) is het handschrift, maar de aantekeing is gedateerd op: 18-06-’66. Dat is vóór mijn geboorte, moet u weten. Ik weet niet wat u ervan denkt, maar ik vind dat zoiets het boek wat extra cachet geeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Snaporaz

@#24, hm, weet ik zo nog niet… De boeken die ik in de univ ontleende of de tweedehandsboeken die je vindt waar met veel potlood allerlei aanduidingen in zijn gemaakt, ben ik na verloop van tijd “blind” leeg beginnen gommen, omdat het slag dat in boeken schrijft blijkbaar meer bezig is met “ik moet in deze sneeuw pissen” of met “Hansje & Grietje keitjes” dan met de analyse van wat de auteur liet drukken.

Hm, genoeg zo voor vanavond op deze blog … ;-//

Los daarvan is het soms heel leuk om een briefje in een voorwerp te vinden. Notities in vulpen, in een prachtig handschrift geschreven een oudere Brusselaar in een boek over Godard, of de verbleekte inkt van het goedkope stiftje waarmee een puberend meisje de tekst van “Boogie wonderland” heeft gekopieerd naar een geruit velletje uit een Atoma-schrift.

Ik vermoed dat ik u probeer te zeggen : schrijf niet in boeken, maar steek er briefjes in. Het liefst prentkaarten, met vulpen beschreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 mescaline

Dat is ook zo, Krekel 24. Maar 2ehands boekhandelaren fronsen heel bedenkelijk als ze dat zien. En knippen er wel eens een hoekje uit, de gekken.

Ik heb nu zo’n 800 leesbare boeken rond een paar spannende thema’s en schrijvers. Volgend jaar wijd ik mijn kleuters verder in, en laat ze nog een paar schatten zien (Martinets Natuurlyke Historie bv). Openbaar Kunstbezit is nu al een groot succes, en Albert Dürer ook.

Het doel is dat als ik dood ben niets anders wordt gekringloopt natuurlijk ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 mescaline

@Snaporaz, ja dat gestreep is wel de dood voor een goed boek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Snaporaz

@#26: zie ook hier ;-/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Snaporhâââ

@#27: grootste walging : roze of groene fluo marker. Vervolgens balpeninkt. Daarna harde potloden met scherpe punt. Waarom o waarom is een potlood nummertje 0 zo zeldzaam ? Waarom wordt op scholen niet aangeleerd dat … en waar is Cor van der Laak als je hem nodig hebt !?!

’t Is heel simpel : een boek tast je niet aan. Maar alles wat uit een boek valt is als een ontdekking in een schatkamer.

Idem dito met lp-hoezen. Bic, alcoolstift, isolatietape, … brrhhh !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Krekel

@ 25,

Hopelijk staan er geen aantekeingen in het ‘leesgedeelte’, maar de aantekening die ik vond stond aan de binnenzijde van de kaft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Krekel

@ 26,

Barbaren, zijn het. Stel dat één van die weggeknipte hoekjes de naam E. Douwesz. Dekkers bevatte … ? Voor zo een exemplaar had ik misschien wel een pink voor over.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Krekel

PS; 800 boeken?

Ik heb er niet eens 800 gelezen, durf ik te stellen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 larie

Weest voorzichtig met uw [email protected] Een van mijn betere vrienden heet zo en heeft ook een stoffige zolder vol spul.

Ik zal niet gaan zoeken :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 larie

Wel heel bijzonder om met iemand met zo’n naam door Indonesie te reizen..grote en heel grote ogen en soms een opengevallen mond.

Tida bisa!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Krekel

@ 17,

3)

1. Julian Barnes – Flaubert’s Parrot (non-fictie over Gustave Flaubert)
2. Graham Greene – Our Man in Havana
3. Something Happened – Joseph Heller
4. Catch-22 – Joseph Heller
5. Rosemary’s Baby – Ira Levin
6. Being There – Jerzy Kosinski (hiervan heb ik de film al gezien)
7. The Fountainhead – Ayn Rand
8. Seize the Day – Saul Bellow
9. A Farewell to Arms – Ernest Hemingway
10. The Sun Also Rises – Ernest Hemingway
11. Green Hills of Africa – Ernest Hemingway (non-fictie)
12. Crime and Punishment – Fyodor Dostoevsky (deze had ik al gelezen in het Nederlands, al heet Fyodor Dostojevsky hier gewoon Fjodor Dostojevski … net zoals Yevgeny hier gewoon Jevgeni heet.)

13. bestaat niet … een vergissing waar ik van baal. Ik dacht serieus dat ik er dertien had, maar het blijken er maar twaalf te zijn. Ik vermoed een joods complot, maar ben er niet zeker van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Krekel

@ 33 & 34,

Dat lijkt me een voorrecht inderdaad, ik hoop dat u beiden ook Lebak heeft aangedaan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Krekel

Met Dekkers bedoelde ik overigens -uiteraard- Dekker … Tikfoutje, ik vergeef het mezelf, wat jullie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 HansR

@krekel
Zulk goed nieuws had ik niet meer gehoord sinds het overlijden van Rudi Carrell!

Ik begrijp de waarde van de gevonden schat ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 NoName

En dat voor zeven euro @35, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, mooie vangst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Krekel

Ik voel me inderdaad nog steeds gelukkiger dan ik me normaal voel, NoName. Dichter bij een trouwdag zal ik niet komen …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 mescaline

Of nu iedere zaterdag op zoek naar de ware Kringloop ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Krekel

Dat lijkt me ook wel iets … trouwen met een kringloopwinkel. Flauw dat de regering het alleen toestaat om met menselijke personen te trouwen, en om overige rechtspersonen dus uit te sluiten.

Ik vind het discriministisch!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 HansR

@krekel#42
Je zou het kunnen proberen want in alle andere gevallen heeft de rechtspersoon dezelfde rechten als het individu. Ze kan handelen, rechtszaken aanspannen en eigendom bezitten. Voordeel dat de rechtspersoon niet kan overlijden dus erfenissen worden een stuk simpeler.

Ik zou het proberen en bij de EU een rechtszaak tegen de staat aanspannen wegens dat overmatig discriminisme. Er zijn gekkere dingen in deze wereld waarvoor je gelijk krijgt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Krekel

Nummer 13 was overigens Brave New World, van Aldous Huxley. Die had ik apart gelegd omdat daar die aantekening in stond.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Krekel

Nou, als dát niet interessant was!

 • Vorige discussie