Bij iedereen thuis, is Talpa al van de buis

Op Sargasso is plaats voor gastbijdragen, vandaag een bijdrage van Just Hovens Greve die Talpa nog maar eens onder de loep neemt.

Na maanden van voorbereiding ging op 13 augustus Talpa van start. Een droom start om precies te zijn! Grote namen, voorpagina nieuws, cameraploegen over de vloer, het kon niet stuk bij Talpa. Althans dat dachten ze, precies twee maanden later weten de kijkers wel beter.

Na precies 2 maanden blijkt dat het nog niet te willen lukken bij Talpa,die -zo belangrijke- vooravond loopt gewoon niet. Die vooravond is zo belangrijk omdat men er van uitgaat dat als de kijker het kanaal heeft gevonden hij vast wel geprikkeld zal worden om de hele avond naar de zelfde zender te blijven kijken. John was op dat moment zeker even vergeten waar het logo ook alweer uit bestond. Zo’n ding waarmee je snel naar een andere zender kunt springen als er geen ruk aan is.Het programma “€œThuis”€ is nu het eerste programma in de vooravond wat van de buis verdwijnt, Talpa verwacht dat een Duitse herder meer kijkers trekt dan Gordon. Verder krijgt het ook slechtlopende NSE als nieuwe uitzendtijd 20:10. De meest gestoorde tijd voor het programma vanwege de NOS en GTST,maar daardoor kan de komedie serie Samen(eerst 20:00 uur) nu op de tijd van NSE. Wat voor Samen wel gunstig kan uitvallen omdat er op dat tijdstip nog geen programma staat wat de zelfde doelgroep probeert binnen te halen (wat bij shownieuws-NSE-Boulevard weer wel het geval was).

Een goede vooravond blijkt toch voor Talpa noodzaak omdat het op prime time ook niet loopt (uitzonderingen daar gelaten). Vandaar dat Fatima Moreira de Melo na 1 (!!) uitzending met haar programma ’t mannetje van de buis gaat.

Ook de kwaliteitsseries “€œLieve Lust” en “€œParels & Zwijnen”€ zijn per direct geschrapt. Best flauw om eerst je programma schema om te gooien (de laatste 2 series hadden eerst een ander uitzend tijdstip)en er dan naar 1 keer proberen mee te stoppen. Je zou het op zijn minst nog 1 keer kunnen proberen zodat dan de tvgids voor volgende week tenminste klopt.

Ook is als laatste te melden dat niemand geïnteresseerd is in “€œBarend en van Dorp€”. Blijkbaar zit niemand op hun te wachten,maar dat geldt volgens mij voor de gehele Talpa programmering…

Vraag na dit alles: Als dit Talpa is na 2 maanden,hoe ziet Talpa er dan na de 2 komende maanden uit?

 1. 5

  Ik denk dat je veel mensen een plezier zou doen met een eigen log DP.. lekker veel stukjes over George, rare foto’s, een goede boodschap.. klinkt mij wel aantrekkelijk in de oren moet ik zeggen..

 2. 22

  Om het noodlijdende Talpa een kwaliteitsimpuls te geven stel ik een format a la hoehettieook alweer,gut hij is multi-miljonair, jaja, er is geld aan te verdienen, er is een opera over zijn ‘programma’ geschreven en zo goed als dezelfde dag en met veel sensatie, what’s new, omgeven van de planken verdwenen, hij was de tv goeroe van de slechte smaak en de banaliteit van alledaags armoede en vetes, jaloezie en wansmakelijk geweld. DP en SB als eerste gasten, toreadors van het debat, moddersmijten onder leiding van Rob Stenders of Muntz ? Yeaahh…!

 3. 23

  Talpa is (zoal 99% van de TV) compleet walgelijke onzin, maar wat het nog niet zo erg als die flames op DP en zijn kinderachtige reacties. Dit soort onzin maken de replies van Sargasso nog rotter om te lezen dan bij fok! en GS.. :(

  Hou je crap eens bij, of doe het per email!

 4. 25

  O ja, en ik moet E4 (nr 23) gelijk geven dat het de kwaliteit van Sargasso wel ten goed komt als de reacties on topic blijven of op zijn minst niet ontaarden in een chatbox voor kantoorvervelers, zoals bij de door hem genoemde voorbeelden. DP schrijft wat mij betreft leuke stukjes. Daar kun je het als lezer niet mee eens zijn, maar maak er dan een geinige polemiek van. Anders kun je net zo goed metéén Gordon inhuren.

 5. 27

  Balen om dat te horen van dat programma van Fatima! Daar had ik nou wel naar willen kijken (heet was me alleen niet duidelijk wanneer het was). Weer een kans gemist om mij naar de mol te lokken!

 6. 29

  en nu ontopic: Na 2 maanden heb ik nog steeds geen argumenten gehoord om Talpa op mijn TV in te gaan stellen. Ik had verwacht dat Spijkerman wel met iets zou komen wat minstens mijn nieuwsgierigheid zou wekken maar daar heb ik ook nooit meer iets van gehoord.
  Weet iemand wat Spijkerman op dit moment doet? Ik hoor het graag!