Bij de dood van Boris Jeltsin (3)

“Weet je, daar heb ik al jaren geleden eens over nagedacht”. Eerder liep ik met Andrey Rybalov langs de opgebaarde Boris Jeltsin, nu zitten we in een cafe en vraag ik hem naar een monument voor de wijlen Boris Nikolajevitsj. “Voor het parlement moet een vergulde tank komen te staan, die in ongeveer een uur tijd een cirkel van 360 graden maakt”. (+uitleg)

Ondertusen is Zurab Tsereteli al begonnen aan een monument voor Jeltsin. Tsereteli is bekend van de ‘Clitoris van het Internationaal Terrorisme‘ en het afzichtelijke monument voor Peter de Grote.

Tot die tijd hebben we de beelden nog, voor alle fansBoris Jeltsin.

 1. 4

  In plaats van een eeuwigbrandende vlam een eeuwig druppelende flessehals ? Of een kooitje met ’n kennel Sint-Bernardshonden in full attire ? Of anders iets met het silhouet van de Absolut-fles in combinatie met de morfologie van Jeltsin (onvoldragen idee).

 2. 7

  Dan Moet je deze zien .

  Helaas is twee jaar geleden het laatste rumbarreltje van deze fantastische honden verwijderd…na eeuwen. Er werd speciaal afscheid genomen van deze traditie..gratis rum voor iedereen..eerste keer dat ik ECHT jodelen hoorde…uit de kelen van oude mannen in lange pijen.

 3. 8

  Ietwat terzijde..een rijke (zijn er arme?) Zwitserse dame heeft veel gedokt om de traditie in stand te houden..zonder de rum want die verdween steeds in “verkeerde” kelen;)

 4. 9

  @7&8: weer een illusie armer. Hoewel, misschien is het maar goed ook. Ik dacht altijd dat er schnapps in die vaatjes zat. Dat zou (letterlijk) vies hebben tegengevallen als ik een St. Bernhard tegen was gekomen.