1. 2

  Ligt het aan mij of is in dat filmpje van Rutte voor meer dan de helft van de tijd politie in beeld? Een stem voor Rutte = een stem voor een politiestaat?

 2. 6

  @Carlos; ja, want er zijn werkelijk geen enkele andere omstandigheden te verzinnen die deze situaties zouden kunnen doen verschillen dan het gebrek of de overvloed aan enkelbandjes. Geen enkele.

  Waarom is het ok om de simpele ziel uit te hangen als het in je straatje past ?

 3. 7

  @6: Andere factoren: een grote kloof tussen arm en rijk, weinig sociale mobiliteit, een gebrek aan toekomstperspectief voor mensen uit zwakkere sociaal-economische groepen. Stuk voor stuk geen dingen waar het beleid van de VVD of Wilders iets aan gaat doen, wel?

 4. 8

  @Herman; Vuurwapenbezit ? Rare rassenwetten tot ver in jaren zeventig ? Totaal gebrek aan sociale controle wegens lage bevolkingsconcentratie ? Ik noem maar wat hoor, en dan heb ik nog niet eens echt nagedacht.

 5. 12

  Misschien heeft Mark Rutte het Parool te vaak gelezen? Als je op de link rechts van het artikel: “alles over de diamantbuurt” klikt krijg je een hele lijst met recente Parool artikelen die allmaal gaan over criminaliteit in de buurt. Of zouden de heren journalisten van het Parool soms hun eigen krant niet lezen?