Ben checkt email 59 keer op tweede werkdag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Ben aan het werk (Foto: Flickr/star5112)

Het bestaan als data analist van een middelgroot ICT bedrijf in Bilthoven is Ben Elker op zijn tweede werkdag minder goed bevallen. “Ik heb eigenlijk geen idee wat ik hier doe,” zei Ben. Hoewel hij de vroege ochtend eigenlijk had moeten besteden aan belangrijke opdrachten, besloot Ben vele malen zijn mail te checken en tientallen minuten comateus uit het raam te staren. Het begin van een lange reeks activiteiten die Ben verhinderden om productief te zijn voor zijn werkgever.

“Als ik mijn mail check en er is niks binnen gekomen dan druk ik toch nog paar keer op ‘verversen’ om het zeker te weten. Je weet maar nooit,” zei de data analist. Dat er maar weinig emailverkeer in zijn inbox gaande was gisterochtend weerhield Ben er niet van om met hoge frequentie te blijven controleren. Met de teleurstellende hoeveelheid digitale aandacht besloot Ben een aantal oude berichten te herlezen om zijn geheugen op te frissen. “Gelukkig maar, anders was ik de eetafspraak met mijn moeder waarschijnlijk vergeten,” aldus Ben.

Eenmaal begonnen met het bekijken van Youtube filmpjes van obscure kennissen op vriendennetwerksites Hyves en Facebook ontstond de reële mogelijkheid dat Ben niks meer zou presteren in de werksfeer. “Na de lunch was ik echt van plan iets te doen, maar ik wilde wel eerst mijn mail checken. Ik had twee nieuwsbrieven binnen gekregen van JustEat.nl en Partyscene,” verklaarde de analist. In de namiddag was Ben zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het feestencircuit in Nederland en van de laatste aanbiedingen van de regionale afhaalrestaurants. Enige productiviteit voor zijn werkgever bleek echter ‘onhaalbaar’.

De systeem administrator van het bedrijf wist te melden dat Ben 59 keer zijn mail had gecheckt op zijn tweede werkdag. Ben erkende dat het niet zijn beste dag was en is vastbesloten morgen weer zijn ‘beste been voor te zetten’.

Reacties (5)

#1 paper copy fax

en Ben is een gefingeerde naam voor Joost Berculo ?

  • Volgende discussie
#2 wout

Satire dat leest als een softwarehandleiding.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

@1: nee hoor, Joost checkt zijn email veel vaker.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 wout

@2

He fuck, “die leest” natuurlijk. Verdomme, ik maak nog fouten in oneliners.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Eva

haha joost doet het nog veel vaker.
Hij vergeet steeds dat hij op knop ontvangen heeft gedrukt :P

Leuk artikel
XX

  • Vorige discussie