Beetje bij beetje verspeelt Israël haar krediet

Foto: copyright ok. Gecheckt 10-03-2022

OPINIE - Wie niet beter weet, zou zomaar kunnen denken dat de laatste onthullingen over de oorlogsmisdaden die het IDF afgelopen zomer in de Gazastrook pleegde, een kentering zouden brengen in de publieke opinie over Israël.

Maar dat zou naïef zijn.

Zeker, de ontboezemingen van soldaten die de opdracht kregen te schieten op alles wat beweegt en lukraak appartementencomplexen met artillerie onder vuur te nemen, zijn schokkend, evenals het aantal Palestijnse slachtoffers (zie de grafiek hieronder); maar in de nieuwscyclus is de berichtgeving al weer ondergesneeuwd onder hashtags als #fuckdekoning, de Britse verkiezingen en een Telegraafpeiling waaruit zou blijken dat 82% van de Nederlanders meent dat het land zich op de rand van een morele afgrond bevindt.

Laten we wel zijn, voor de meeste mensen is Gaza een ver-van-hun-bed-show, en Hamas toch zeker ook geen club lieverdjes.

Dat wil echter niet zeggen dat men niets meekrijgt van hoe de Israëlische politiek steeds verder verrechtst of wat het IDF zoal in de bezette gebieden uitspookt. En net zoals een hardnekkig stroompje water een stuk gesteente druppel voor druppel uitholt, zo holt ook de gestage berichtenstroom Israëls krediet langzaam maar zeker uit.

Misschien duurt het nog twintig jaar, maar er komt een dag, dat Westerse landen, ook de VS, Israël vriendelijk toch dwingend gaan verzoeken nu eindelijk eens een keer normaal te gaan doen.

war_israel_palestine

Reacties (32)

#1 Schoffel

Het gegeven dat er in Nederland nauwelijks ophef is over deze uitspraken van de militairen, ondersteunt natuurlijk wel de uitkomsten van die peiling uit de Telegraaf. Meer ophef over Zwarte Piet dan het bewust vermoorden van onschuldige burgers door het leger van een zogenaamd beschaafd en bevriend land, dan is er inderdaad iets goed mis met het moreel besef.

 • Volgende discussie
#2 gbh

@1: Tja, degenen die zich alleen druk maken over misdaden als het Israël aangaat hoor je weer niet over bijvoorbeeld de enorme misdaden tegen de menselijkheid in een buurland . Zo kan je wel blijven zwarte pieten over moreel besef.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Dante

Goh, een eenzijdig anti Israel verhaal. Dat zie je niet vaak hier.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Joop

Ze zullen altijd gesteund blijven door de bankiers, en die beheersen de wereld. Het grootkapitaal. Net zoals met de ttip enz. Toch?

Geen wonder dat de Hitler van de DAP een NSDAP maakte.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bas van Stapelberg

Het is een ethisch leger las ik. Het enige ethisch leger wat ik weet is het Leger des Heils.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Dehnus

@3: Okay speciaal voor jou zullen we ook eventjes de Palestijnen laten spreken en “menno de Nederlandse Kolonist uit Eindhoven die nu al een heel jaartje Joods is en helemaal toppie is binnen de PVV”.

Dat draagt vast wel bij aan wat deze soldaten te zeggen hadden :S.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joop

Dante, niet iedereen leest elke dag de site van de pvv. Dat overdreven positieve wat jou aanstaat, maar wetend dat het betaald wordt door Joodse financiers. Raar hè, daar mogen we niets van zeggen.

Maar wel zoals jij graag doet als je het over de verdrukking van moslims, ben je gelijk een jihad aanhanger. Jij noemt ze maar al te graag verkrachters en aanranders. Zelf zal je wel heilig moeten zijn. Mwahaha

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joop

Speciaal voor Dante:

http://www.pvv.nl/index.php/vacatures/8225-beleidsmedewerker-portefeuille-buitenlandse-zaken.html

Omdat je zoveel tijd overheb, en je zo politiek graag mee wil doen. Dit is een goude opportunity voor je!

Kan je hele tijden met de CIDI en de Isr. ambassade overleggen over nieuwe moties en amendementen.

Succes met de sollicitatie!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Joost

Wordt de PVV gefinancierd door Israël @Joop? Heb je daar enige onderbouwing van? Zelfs Joods-Amerikaanse lobbyorganisaties moeten niks van de PVV hebben, zegt dat niet al genoeg?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 frankw

GBH @2, Syrië doet niet mee aan het Eurovisiesongfestival. Vandaar……

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Kacebee

“Oorlogsmisdaden”. Tja.

Je kunt je natuurlijk ook de vraag stellen waarom Hamas vanuit Gaza maar raketten blijft afvuren, ongericht maar met een almaar toenemend bereik. De bedoeling is schijnbaar dat Israëli’s zich nergens meer veilig voelen.

Leuk, een permanent actieve terroristenstaat als buurman.

Is er eigenlijk vergelijkingsmateriaal? Wat doen andere militair sterke staten die geconfronteerd worden met herhaalde terroristische aanslagen gepleegd vanuit (of door) een ander land? De VS hadden er na één aanslag al genoeg van en veroorzaakten tienduizenden burgerslachtoffers in Afghanistan. Het gros van de daders kwam trouwens uit Saoedi-Arabië en niet één uit Afghanistan.

De reactie van Nederland op de opstanden in Nederlands-Indië was trouwens niet veel beter: 150.000 Indonesische doden waren er te betreuren, terwijl de Indonesiërs niet eens een directe bedreiging voor Nederland zelf vormden. We praten niet graag over die “politionele acties”, maar we zouden dat toch best mogen doen, al was het maar om de zaken van Israël eens in perspectief te zien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Joop

Tja, Joost, hoe zat het ook al weer???

De liefde is te verklaren. Wilders heeft in Israël op een kibboet gewoond, evenals Bosma. Bosma spreekt zelfs Hebreeuws.

Je kan het tevens zien als een reden om beschuldigingen van racisme van de hand te wijzen, dus politiek strategisch.

Financiers waren uit de VS: een Joodse miljardair, naam kwijt.

En dan nog van een voormalige insider’:
http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2012/08/joden_vs_teleurgesteld_in_wild.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 su

@11 We praten niet graag over die “politionele acties”, maar we zouden dat toch best mogen doen, al was het maar om de zaken van Israël eens in perspectief te zien.

Ik ben blij dat je zwarte bladzijden van de Nederlandse geschiedenis wilt vergeliijken met die van Israël. Is toch een erkenning dat gewelddadige kolonialisme niet valt te tolereren heden ten dage.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Kacebee

@13: Zoals gezegd, het gaat om het perspectief. Tussen het aantal doden door de politionele acties van Nederland en de acties van Israël zit meer dan een factor tien, als je per tijdseenheid spreekt meer dan een factor 50. Dat zou tot bescheidenheid mogen stemmen, iets wat ik bij Prediker een beetje mis.

Daar komt nog bij dat er in het geval van Nederland-Indonesië sprake was van koloniale overheersing, in het geval Israël-Gaza niet. De Strook valt sinds 2005 onder Palestijns bestuur. Ironisch genoeg is de ellende sindsdien nog groter dan daarvoor.

Vanuit Gaza worden op grote schaal en al jarenlang terroristische aanslagen gepleegd. Welk land zou dat tegenwoordig (of vroeger) over zijn kant laten gaan zonder hardhandig militair ingrijpen? Ik ken niet één zo’n land. Oorlogen worden wel om minder begonnen, zie hierboven.

De “kentering in de publieke opinie” zou wel eens een andere kant op kunnen gaan dan Prediker wil. De Palestijnen worden al meer dan een halve eeuw behandeld als een beschermde soort, met een speciaal voor hen bedachte definitie van erfelijk vluchtelingschap en een VN-steunprogramma waar geen andere groep op Aarde van kan dromen. Ooit dacht men misschien dat dat zou helpen, maar beetje bij beetje dringt nu door, in elk geval in Israël, dat de weg van concessies en terughoudendheid niet leidt tot een resultaat waar ook maar iemand gelukkig van wordt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 su

@14 Zoals gezegd, het gaat om het perspectief. Tussen het aantal doden door de politionele acties van Nederland en de acties van Israël zit meer dan een factor tien, als je per tijdseenheid spreekt meer dan een factor 50.

Nogal ziek om boekhouder met mensenlevens te spelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Prediker

Tussen het aantal doden door de politionele acties van Nederland en de acties van Israël zit meer dan een factor tien…

Hé, een jijbak-argument: ‘Jamaar, Nederland gedroeg zich eind jaren veertig nog veel erger in Indonesië, en dus mag een Nederlander Israël niet bekritiseren als dat nu oorlogsmisdaden begaat.’

Kul-redenering natuurlijk. Als Nederland Indonesië nog steeds onder militaire, koloniale bezetting hield en verzet tegen die bezetting met harde hand neersloeg (met het argument dat het hier moslimterrorisme betrof), zou ik dat net zo goed bekritiseren.

Maar dat is niet het geval. De politionele acties liggen alweer meer dan een halve eeuw achter ons. De aanhoudende belegering van Gaza en bezetting en kolonisatie van de Westbank vindt nu plaats.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Joop

Ook de VK vandaag denkt dat Israël haar krediet heeft verspeeld.

Moet wel gezegd worden dat Obamas macht al tanende is, en een grote kans op een Rep president die weer van alles door de vingers ziet. Dat weten de Israëli’s ook.

En Netanyau is slim genoeg dat hij aan de ultra-nationalisten niet alle macht uit handen geeft wat nederzettingen en relatie Palestijnen betreft. Ik denk dat de man genoeg door de wol is geverfd om juist pragmatisch te werk te gaan.

Zoals gemeld heeft N uitspraken gedaan die vooral met de laatste verkiezingen te maken hadden, dus voor binnenlands beleid. Verder doet hij niets anders dan het voortzetten van beleid dat al decennia lang zo gaat. Waarom zou N dat veranderen?

Dus krediet verspelen? Hoop wishful thinking.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Prediker

…en een grote kans op een Rep president…

@17 Wie dan wel? Jeb Bush? Ted Cruz? Marco Rubio?

Lijkt me niet. Dat zijn stuk voor stuk weinig aansprekende figuren.

Mijn geld zet ik in op Hillary. Niet dat dit veel zal veranderen aan het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid, trouwens. De VS zullen Israël de komende acht jaar officieel heus wel blijven steunen, of er nu een Democraat of een Republikein in het Witte Huis zit.

Je moet echter op wat langere termijn denken. Hoe rabiater Israël zich opstelt, hoe meer de sympathie onder het Amerikaanse publiek zal afkalven. Je ziet dat ook al onder jonge, liberale Amerikaanse Joden, die opmerkelijk kritischer zijn op Israël dan hun leeftijdgenoten tien jaar geleden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Hal Incandenza

De kans op een Rep president is nagenoeg nihil.

@14
Die Duitsers zijn anders ook geen lieverdjes hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Joop

“Nagenoeg nihil.”

Onzin. Dat dachten we ook bij George W. die uit het niets kwam.

Prediker:

Publieke opinie is bespeelbaar ook wat Israël betreft. Er kan zich elke dag weer zaken voordoen in het MO die de situatie totaal veranderen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Prediker

Er kan zich elke dag weer zaken voordoen in het MO die de situatie totaal veranderen.

@20 Volgens die logica zou de Amerikaanse publieke opinie dagelijks om kunnen slaan van sterk pro-Israëlisch naar sterk anti-Israëlisch en weer terug. Gek genoeg gebeurt dat nooit.

Kortom: bovenstaande uitspraak is een loze kreet.

Verder: ik weet niet hoe jij erin zat in 2000, maar ik gaf George W. Bush een goede kans, zeker na al die schandalen rondom Clinton. (Sterker nog, ik was toen nog een halve fundamentalist, dus ik zag Bush zelfs gaarne winnen. Gelukkig ben ik inmiddels wat wijzer geworden.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Joost

Sterker nog, ik was toen nog een halve fundamentalist, dus ik zag Bush zelfs gaarne winnen. Gelukkig ben ik inmiddels wat wijzer geworden

Lifelog gevraagd :-) !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Hal Incandenza

Onzin. Dat dachten we ook bij George W. die uit het niets kwam.

Er is geen enkele GOP-kandidaat die gematigd genoeg is om de verkiezingen te winnen. (En die ook nog de primaries kan winnen.) Daarbij zit de demografie ook niet echt mee voor de GOP.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Tinbergen

Hoop onzin hierboven (niet allemaal!) Teveel om op in te gaan. 1 die er – uitdagend – aandrong op bewijzen van financiering van de Haatpredikers van de PVV door Israël.

Zo spelen ze het spel. Schijnheilig de vermoorde onschuld spelen. Het bankkartel en de politiek is een slangenkuil. Die gasten zijn leep genoeg om hun sporen te wissen. Dit soort geldstromen gaan doorgaans onder dekmantel via ‘goede doelen’, belastingvrije stichtingen. Of direct in cash via de georganiseerde misdaad. (witwassen geld van het drugskartel).

Itt. de VS hebben in ons land de (corrupte) politieke partijen met succes gestreden tegen verplichte opgave van buitenlandse en/of private sponsors.
(Inherent al een bewijs dat de PVV een dekmantel is van staatsvijandige elementen; overigens niet alleen PVV – al die partijen die tegen transparantie van hun financiering waren. PvdA, D’66 en VVD voorop.

Je moet de staat Israël natuurlijk niet verwarren met de Israëlische bevolking en nog minder met Joodse gelovigen. De signalen uit die kringen met de sterke afkeur van de moord en doodslag die het anti-semitische regime in Tel Aviv aanricht wordt allengs luider en frequenter.

Onlangs nog Joods-Amerikaanse organisaties. Diverse hooggeplaatsten in het IDF. De Europese Joodse gemeenschappen – moesten niks hebben van de antisemitische retoriek van Bibi, dat de Joden naar Israël zouden moeten om veilig te zijn.

De rol van de IDF in de Ukraïne is immens. Kiev jaagt op Christenen. De BV. Israël profiteert enorm van alsmaar meer en dodelijker oorlogen in de wereld. War Inc..

Nu brengt het oorlogsbedrijf de oorlog naar de VS en de EU. De paramilitaire Eurogendfor, en de lobby for Martial Law.
Met TTIP komt dat via de salami tactiek op ons dak.

Niet toevallig financiert de BV Israel zoveel terreur en lobbyt regeringen om de politiestaat te perfectioneren. Het is marktleider/ monopolist op drone-technologie, spionage op burgers, data-mining, manipuleren social media.
Zo ook de handel in bio- en chemische wapens.
Gaza is dankbaar benut als proeftuin en ‘human laboratory’.

Ik kom IDF ook weer tegen in Nigeria. In context van ‘Kill’ Bill Gates, genocide, gmo’s, Boko Haram, HPV-vaccins. Lekker bezig!?

O ja, dan die opmerkingen over verkiezingen in de VS. Wie nu nog doet alsof de VS democratisch functioneert heeft oogkleppen op, of wil bewust de misstanden toedekken.
Obama is middels stemfraude in het zadel geholpen. Zo ook Bush jr..

Joke Elections
Hoewel gewapende bendes nog worden ingezet in het Zuiden om kiezers te intimideren, gebruiken de meeste staten computer hacks to “flip” votes. .

Death in Ohio
Recent moves here in the State of Ohio are setting the stage for a potential third world war. Governor John Kasich, elected though massive election fraud financed by gambling boss Sheldon Adelson, has been offered the position of Vice President under Jeb Bush in the upcoming 2016 election.

There is a fear that Jeb Bush’s ties to recently indicted Senator Bob Menendez and an $8 billion defense fraud may come to light. Between this and Jeb’s long history of money laundering for Colombian drug cartels through Bush family owned Texas Commerce Bank, Kasich may well be pushed into the presidency.

Kasich is the “creature” of Adelson and Netanyahu and a Kasich presidency would hand America’s nuclear arsenal to organized crime.

A Bush Kasich ticket, both fiscal extremists with broad “police state” agendas, both dedicated to dismembering worker’s and investor’s rights, could only maintain political control of the US during a wartime. Oligarchical rule, which they represent, requires a national disaster and a new enemy. Russia is the “flavor of the month” and war over an incident tied to a Baltic State or Ukraine is already rumored to be in the planning.

2000 and 2004

George W. Bush was gained the presidency twice though controlling Ohio, a state notorious for organized crime control of voting.
When a “weak link,” GOP election fixer, Mike Connell agreed to testify against Bush, Cheney and Rove for election rigging, he was murdered.

From a Free Press story by investigative journalist Bob Fitrakis:

“Michael Connell, the Bush family and Karl Rove’s IT guru, was heading home from Washington D.C
First appeared: http://journal-neo.org/2015/04/24/american-elections-a-global-death-threat/

Het is duidelijk dat AIPEC de VS terroriseert naar een wereldwijde nucleaire oorlog – te triggeren via Jemen-Iran. zie Larouche:
https://larouchepac.com/20150416/what-it-takes-fight-wall-street-and-fascism

http://www.opinion-maker.org/2010/07/formation-of-al-qaida-us-israel-collaboration/
http://alienatedleft.blogspot.nl/2011/12/is-obama-giving-american-private.html
De NAVO is in stelling gebracht om deze zomer de genocide op Orthodoxe Christenen in de Ukraine en Rusland massaal op te schalen.
Über STRATFOR-Video wird im Deutschen Bundestag gesprochen – Merkel hört zu
https://www.youtube.com/watch?v=zmR4Ed-fZlA
kraine Wahrheit, EU-Söldner auf Menschen Jagd in der Ukrainer 2014
https://www.youtube.com/watch?v=COgY5gQXPDc

Nog maar een tip van de bekende ijsberg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Prediker

De rol van de IDF in de Ukraïne is immens. Kiev jaagt op Christenen.

@24 Dus het IDF helpt Kiev op christenen jagen? Zou het werkelijk?

Dat lijkt me sterk, aangezien ongeveer veertig procent van Oekraïeners zich kerkelijk noemt, de meesten daarvan Oosters-orthodox. En dat zijn niet alleen de etnisch-Russische Oekraïeners (het patriarchaat van Kiev heeft namelijk meer aanhangers).

Maar goed, als een handjevol Oekraïense Joden met commandotraining die ze hebben opgedaan in het Israëlische leger een militie aanvoeren om plunderingen tegen te gaan, dan is dat voor de complottertjes natuurlijk bewijs dat de Joden heimelijk de Oekraïense regering en het leger aansturen om op christenjacht te gaan.

Ik noem dat een antisemitische samenzweringstheorie, regelrecht geplukt van een neonazistische site; maar goed, ik ben dan ook maar een politiek-correct schaapje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Neoliberale user

Prachtig, al die antisemitische mongolen die tegenwoordig het Sargasso-reaguurdersbestand bevolken. Komt vast door de hopeloos genuanceerde stukken op deze weblog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Joost

@26: Ah. dus kritiek op Israël zorgt voor antisemitisme.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 AltJohan

Israël heeft zulke zware wapens dat ze altijd met de handrem erop vechten, Ze zitten nog lang niet aan het maximum wat betreft de hoeveelheid schade die ze kunnen aanrichten. Militair strategisch lijkt het me logisch dat als de strijd niet naar wens gaat, je wat hoger in het geweldspectrum gaat zitten (met wel grotere willekeur en meer collateral damage). De vijand moet het gevoel hebben dat je ze kunt raken en ook bereid bent om te raken. Anders ben je niet meer dan een papieren tijger en boet je in aan gezag.

Natuurlijk betaalt Israël er een politieke prijs voor (verspeelt krediet), maar dat is een afweging die ze maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 dante

@8: Joop zoals wel vaker lijk je weer bezeten door het kwaad. Je komt nu met PVV (waarom vraagt een zich af) terwijl het hier gaat om de werkelijk belachelijke pogingen om Israel en jaar leger in discrediet te brengen. Nee ik heb niets met Israel, maar ik zie ook niet in waarom ik er wat op tegen moet hebben en iedereen die wat minder bezeten is door het kwaad weet gewoon dat Israel ondanks haar fouten en ellende, in moreel opzicht, een leger heeft dat voorbeeldig genoemd kan worden. Natuurlijk ook haar fouten, maar in ieder geval niet dat criminele zooitje waar jij warm voor loopt. Dit kan je echter alleen zien als je niet meer bezeten bent met je Israel is haram gedachte. Verlos jezelf van je blinde razernij en zie de werkelijkheid onder ogen. Dan zie je dat Israel degene is die NIET oproept haar vijanden uit te roeien. Dan zie je dat ze, ook uit PR overwegingen, trachten een zo schoon mogelijke oorlog te voeren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Dridden

De situatie in Israel is echt onmogelijk. Veel moslims zijn boos op Israel, omdat zij raketten afvuurden op Gaza. Hoe krijg je de relatie tussen Israel en moslims ooit verbeterd? Als het zo doorgaat, komt het nooit meer goed.
Joden zijn boos op mensen uit Gaza, omdat zij raketten afvuurden op Israel. Zij zijn alleen boos op mensen uit Gaza. Maar zijn zij ook boos op moslims die boos zijn op Israel?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Tinbergen

@Dridden. U vat heel mooi samen hoe oorlogen worden bedacht en tot in eeuwigheid voortduren of blijven sudderen.
Blijven vasthouden aan sprookjes, oogkleppen op en alle invalshoeken die niet in het verhaaltje passen categorisch mijden, negeren en ontkennen blijven.

Oorlog voeren, anno nu, is een keuze. Teken van normvervaging, gebrek aan beschaving.

Ik heb hierboven (ook U) nog aangegeven hoezeer goede Joden niet verward moeten worden met de BV Israel.
Maar ja, u houdt vast aan feitenvrije haatzaaierij. Als u nu zo (vast) houdt aan oorlogsgeweld – dat mag, uw mening, uw keuze. Ga dan niet lopen zeuren, er wordt een dikke boterham aan verdiend.

Er zijn volop verslagen en rapporten die spreken van leidende rol van de BV Israël bij de massaslachtingen in Nigeria, Syrie, Irak en de Ukraine – m.n. levering van wapentuig, munitie, en adviseurs/trainers. Ontwikkeling van, en handel in, massavernietigingswapens is gekozen als 1 van de sterkste pijlers waarop de BV Israel is gegrondvest.
http://www.thenational.ae/thenationalconversation/comment/israels-thriving-arms-trade-is-a-setback-to-peace-agreement#page2
http://www.theguardian.com/world/2009/mar/25/israel-white-phosphorus-gaza
http://www.wrmea.org/1998-december/crash-of-cargo-plane-in-holland-revealed-existence-of-israeli-chemical-and-biological-weapons-plant.html
http://muftah.org/the-lab-uncovers-israels-private-military-testing-ground/#.VSKpHcscTcs
An honest Israeli Jew tells the Real Truth about Israel:
https://www.youtube.com/watch?v=etXAm-OylQQ
Dat lees je niet in onze leugenmedia.
En dan heb ik het nog niet over de vele journalisten die zijn vermoord terwijl zij hun werk deden in Gaza. En waarover onze leugenmedia niets hebben bericht.

Nogmaals, Gaza wordt gebruikt als testing ground. Dan kunnen de massamoordernaars of hun fans wel hysterisch antisemiet er tussen gooien. Hier in Nederland gaan we over ’t algemeen nog redelijk fatsoenlijk met elkaar om. Geen gescheld, geen demonisering, etiketten plakken, de feiten verdraaien of zelfs helemaal omdraaien. Eerlijk, open, genuanceerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Lunarts

IDF brengt zelf naar buiten dat er fouten zijn gemaakt. Dus de bron is bekend. Zijn er landen in hun omgeving of zelfs in de EU die dat ook doen?
En wanneer is de begrafenis van Sargasso? Is er opvang geregeld voor de 10 laatste zuurbommen? Moeten zij zich melden bij de gemeente of vallen ze onder de speciale zorg van het rijk?

 • Vorige discussie