1. 2

  haha:

  @marienkornet 6 jarige meisjes bedreigen? Smaad en laster! Maak je klaar voor een rechtzaak idioot!
  about 3 hours ago via TweetDeck

  Waarom zou iemand jarige meisjes bedreigen? En waarom 6? #durftevragen

  0
 2. 3

  “Tjsa, de man heeft vast een slechte jeugd gehad, heeft bovendien een uitkering, zodat hij qua sociale mobiliteit zwaar gediscrimineerd is. Bovendien is Femke een politicus met een eigen mening net als Geert en dan roep je dit over jezelf af, eigen schuld dikke bult! Zowiezo helpen helpen straffen helemaal niet, dus het beste kan je de man met een extra hoge uitkering en een kop thee naar huis sturen.” Aldus samengevat uit eerdere meningen en redactionele stukken van Sargasso.

  0
 3. 6

  ’t lijkt me nogal simpel, als een paar jihadi’s volgens het idool van deze haatzaaier representatief zijn voor een hele religie/ideologie, is het gedrag van deze haatzaaier ook representatief voor zijn hele ideologie.
  Daarom kan Wilders er beter het zwijgen toe doen, anders komt hij hopeloos in de knoop met z’n toch al niet zo consistente verhaal.

  0
 4. 12

  Hoho @1: dat je werkloos bent wil niet zeggen dat je gelijk een uitkering hebt. Denk eerder dat dit zo’n kneus is die nog thuis bij zijn ouders in de kelder woont, alwaar hij de stoere internetridder uithangt.

  0
 5. 15

  De hypocrisie van zo’n man.. Alles wat links is vervloeken en NL een PVDA heilstaat noemen en dan een uitkeringstrekker zijn.. Dus dat zijn de ‘hardwerkende Henk en Ingrid’ die tegen de linkse kerk zijn.. Pffff… triest gewoon.

  0
 6. 17

  @15.

  Al eerder is uitgelegd dat de overheid de werkzoekende tegen houdt. De arbeidsmarkt zit op slot. De oudjes bovenin beschermd door de vakbonden (ontslagrechtbescherming), de jongeren die mede daardoor nauwelijks een vaste baan meer krijgen, en daardoor bijv. ook geen hypotheek op een huis ondanks een riant inkomen, en tevens de werkzoekende hoe goed ook getalenteerd en opgeleid, mag wachten op het pensioen van de theedrinkende 50-plusser, die minzaam droomt over de inrichting van zijn zojuist gekochte vakantiehuisje aan de Spaanse kust.

  Dat is allemaal de schuld van links en daarom vervloekt hij de PvdA heilstaat.

  Dan zeg ik niet dat je mensen moet bedreigen, want ik denk juist dat Femke Halsema hem nog niet het meest slechtgezind zou geweest zijn.

  0
 7. 18

  @Joop gaat er van uit dat die bedreigert hoger is opgeleid. Dat is nog maar de vraag.

  Die ontslagrechtbescherming (= bescherming van het recht op onstlag; huh?) valt reuze tegen, maar goed.

  Hoop karikaturen van Joop.

  0
 8. 20

  Nee, hoor, ik ken de bedreiger (zonder t) helemaal niet. En doe daarom ook geen aannames omtrent opleidingen.

  Ik probeer me de zaken enigszins voor te stellen, en dan zie ik bij Niels, weer een karikatuur eerste orde. Alsof alle uitkeringstrekkers links zijn, of dat ze bij links het beste af zijn. Zelf ook al ben je niet hoog opgeleid.

  0
 9. 22

  Het type bedreiging hier aan de orde lijkt mij direct of indirect of uitgelokt axiomatisch links. De adressering is daarmee in strijd. Deze contradictie laat zich opheffen als wij inzien dat de bedreiger een agent provocateur is.

  0
 10. 28

  @27.

  Of iemand die zich druk maakt over ontwikkelingen waar hij/zij niet blij mee is. Die juist een hekel hebben voor het betalen van ‘nietsnutten’. Die gefrustreerd zijn door politici die leuke dingen roepen en niets doen aan de ‘problemen’ in de ouderenzorg. En zo kunnen er allemaal best wel onderbouwde redenen zijn om PVV te stemmen. Niet iedereen heeft zoveel verstand van politiek als op deze site. Als je bijvoorbeeld uitgaat van de kennis van de je Telegraaf die elke ochtend op de deurmat ligt.

  Nee, gefrustreerd, agressief en nietsnut. Te kort door de bocht. Ik denk eerder dat het mensen zijn die geloven in de daadkracht van Wilders en co, en al jaren roepen dat er ‘wat’ moet gebeuren.

  0
 11. 33

  @ 32:

  Wedden dat een significant groter aandeel van PVV stemmers dan SP stemmers veroordeeld is voor een delict, en al helemaal een geweldsdelict? Wedden? Je mag zelf de data bij elkaar sprokkelen als je ‘m aangaat ook nog!

  Vind van domoren en/of gefrustreerde domoren wat je wilt — maar het derde kenmerk “agressieve” gaat je toch echt bij onze partij der alcoholisten en algemene mislukkelingen doen uitkomen.

  0
 12. 34

  @32. Demoniseren gaat er bij mij niet in. Dat er een groter aandeel een geweldsdelict heeft ondergaan hoeft nog niet tot generalisering van de pvv kiezers te leiden. Dacht trouwens al dat ik dat agressieve niet genoeg had geneutraliseerd…

  0
 13. 36

  @34: Nee, niet ondergaan maar begaan.

  Laat trouwens sowieso dat uitgekauwde praatje over demoniseren maar zitten — die werkt al een tijdje niet meer. Als nieuw-rechts een decennium lang alles wat (volgens haar) links of allochtoon is de schuld mag geven van om en nabij alles wat mis is met de wereld moet het zichzelf ook wat minder op politieke correctheid beroepen zodra het zichzelf onheus bejegend voelt. Geloof me, die specifieke hypocrisie ziet inmiddels niemand meer over hoofd en je doet er als zodanig ook niemand een plezier meer mee.

  Dit, trouwens, geheel los van het feit dat ik niet demoniseer. De agressie is een gevolg van frustratie gecombineerd met domheid en als linkse onderklasse-knuffelaar heb ik altijd in eerste instantie medelijden met mensen die zo ontevreden met hun eigen bestaan zijn dat ze met zulke regelmaat boos (en/of dronken) zijn.

  En dit, trouwens, ook geheel los van het feit dat jij nu jezelf als niet-aanspreekbaar gaat positioneren door jezelf niet als onderklasse-rechts maar als ontwikkeld-rechts te profileren die alleen maar geheel toevallig en ontwikkeld de onderbuikkrampjes van Geert Wilders komt aaien. Je ziet het — we hebben ervaring hier.

  0
 14. 37

  De verdachte heeft idd een HBO opleiding genoten. Stond in lokale Rotterdamse krant. Of deze walgelijke tweets strafbaar zijn is ook nog maar de vraag Hij tweette deze berichten nav. de discussie destijds of je zelf mag ingrijpen als je een inbreker in je huis betrapt. Het waren (hypothetische) vragen en opzet is juridisch ook niet bewezen omdat deze ‘gek’ zich geen moment met het prive leven van bovengenoemde politici heeft beziggehouden. Dat Femke is geschrokken kan ik begrijpen, maar beveiging was een beetje erg overdreven. Als Ali mijn kinderen bedreigt zegt de politie: “Dat moet je niet zo serieus nemen”

  0