Voortrekker ‘Freedom Fries’ heeft berouw

Populistisch Republikeins congreslid Walter Jones die in 2002 de publieke opinie opstookte tegen Frankrijk met zijn Freedom Fries-campagne heeft berouw, hij wil inmiddels dat de VS zich terugtrekken uit Irak. De heer Jones begon een campagne om alle verwijzingen naar Frankrijk in de amerikaanse cultuur af te schaffen. Zo zouden french fries moeten worden vernoemd tot ‘freedom fries’ en ook de french toast was niet veilig voor Jones. Maar tegenwoordig gelooft Jones niet meer dat er WMD’s aanwezig waren in Irak, had hij destijds nou toch maar beter naar die vervloekte fransen geluisterd…

I just feel that the reason of going in for weapons of mass destruction, the ability of the Iraqis to make a nuclear weapon, that’s all been proven that it was never there (BBCNews)

[ Update – Jones is gewoon een windvaan: 60% v/d Amerikanen wil een terugtrekking (USA Today) ]

 1. 2

  De beste man komt uit Eastern North Carolina… daar wil nog niet dood worden gevonden…
  ..en als je er dood wordt gevonden ben je waarschijnlijk een neger..

 2. 4

  Had iemand trouwens naar de EO-jongerendag gekeken? Balkenende kreeg de wind onverwacht hard van voren van de christelijke jeugd. Had ik toch niet verwacht van die brave kids.

 3. 6

  Een minuutje. Maar ze voelden hem meer aan de tand over normen en waarden en dan met name over het stijgende aantal mensen dat de hulp van de kerk nodig had om tenminste genoeg te eten te krijgen. Daar was JP niet op voorbereid…

 4. 8

  ..en eindelijk voelt JP zich ergens thuis…holy mikmak…

  ,,Het is geweldig om zo veel jongeren te zien die zeggen: ik heb een kompas in mijn leven.” Hij geeft ze Gods zegen. En na afloop, in de Vip-room: ,,Ik voel mij zeker thuis op de EO-jongerendag. Vroeger werd er met dédain over gesproken, maar dat is er vanaf.”

  ..heeft Maria v/d Hoeven nog ergens biologieles gegeven in het stadion?

 5. 9

  @7: Mijn relaas ging over de discussie achteraf in de VIP-room. JP’s optreden op de EO-jongerendag zelf heb ik gemist (ik ontken ten stelligste dat ik ECHT naar de EO-jongerendag heb gekeken, ik zapte er alleen maar naar toe ivm die discussie).