Balkenende IV surft

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Balkenende leest de regeringsverklaring voor. Ondertussen in Vak K surfen de ministers zich suf: Ernst Hirsch-Ballin krijgt een muisarmpje van het surfen naar Amigoe.com voor de laatste nieuwtjes van de Antillen. De rode oortjes van Bert Koenders glimmen, terwijl hij op zoek gaat naar de laatste Ajax-nieuwtjes. Gerda Verburg klikt naast hem in de rondte op zoek naar de laatste coole updates van luchtfoto´s op Google Earth.

De redactie van GeenCommentaar.nl helpt ze een handje en heeft de favoriete websites van hun nieuwbakken collega-ministers op een rijtje gezet.

Balkenende: Hyves.nl. Een leuke site en een goede manier om digitaal contacten te leggen met mensen.

Bos: Hyves.nl, Pvda.nl en Google News.

Rouvoet: Met nu.nl en de teletekst-site houd ik de hele dag het nieuws bij. Maar ik kan ook genieten van burorenkema.nl, waar ze tekst invoegen in bestaande beelden. Daar heb ik mezelf wel eens een liedje zien zingen voor de interruptiemicrofoon.

Verhagen: Cda.nl.

Hirsch-Ballin: Amigoe.com. De Caribische delen van het Koninkrijk zijn in kilometers ver weg, maar dank zij het internet, de mail en de telefoon kan ik nauw contact houden met vrienden en bekenden aan de andere kant van de Oceaan. Dat zal ik ook nodig hebben nu de minister van Justitie nauw betrokken zal zijn bij de nieuwe verhouding in Koninkrijksverband.

Ter Horst: Snp.nl.

Plasterk: Mijn favoriete site is www.nosjournaal.nl. Daar kijk ik gemiddeld drie keer per dag op. Ik ben verslaafd aan nieuws.

Van Middelkoop: Parlement.nl.

Cramer: Google.nl.

Eurlings: Het is niet verassend en misschien wat saai, maar dat is google.com. Alhoewel sinds de afgelopen week vananaarbeter.nl bij mij aan populariteit begint te winnen.

Van der Hoeven: Ik moet u heel eerlijk zeggen dat ik dat zelden of nooit doe.

Verburg: Mijn favoriete internetsite kan alleen maar googleearth.com zijn. Luchtfoto?s van de hele wereld, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Donner: Geen.

Klink: Welt.de (een Duitse nieuwssite).

Koenders: Ajax.nl.

Vogelaar: NS.nl, want ik reisde tot dusver altijd met de trein. Ik zie het internet puur als iets functioneels. Je zal me niet snel zien surfen. Tenzij naar het weblog van kleindochter Dagmar, maar dat is weer geen site.

(bron: Regering.nl)

Reacties (4)

#1 Joost

“Favoriet”? Voor de meeste valt wel wat te zeggen. Maar CDA.nl? VanAnaarBeter?

Zitten ze daar de halve dag op te klikken? Kan het me niet voorstellen :-)

“Tenzij naar het weblog van kleindochter Dagmar, maar dat is weer geen site.”

Tsk, wat is dit dan? ;-)

  • Volgende discussie
#2 Mark

Dat van Eurlings is heel goed voor te stellen; kan hij mooi zien wat voor shit er allemaal nog in het verkeer op te lossen is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

@2: Ehm, die site handelt toch over een oplossing?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

Een oplossing impliceert een probleem ;)

  • Vorige discussie