1. 1

  “Mannen en vrouwen moeten zich dus afschminken en vervolgens poederen.”

  Ja, toe nou, zeg… Moeten we straks ‘in drag’ op de foto?

  Vraag me trouwens af of er uitzonderingen zijn voor bepaalde religies waarin bakkebaarden nogal in trek zijn…

  Vindt het allemaal een beetje overtrokken, maar er zal zoals altijd wel weer een goede reden voor zijn.

 2. 2

  Ook grappig is de eis dat de aanzet van de oren te zien moet zijn. In de voorlichting staat een goedgekeurde foto van een moslima met hoofddoek. Guess eens waar de oren zitten ? Onder de hoofddoek mwoehahaha.

 3. 3

  “In de voorlichting staat een goedgekeurde foto van een moslima met hoofddoek.”

  Dat lijkt me dus al een flinke uitzondering (of een administratieve fout, natuurlijk)

 4. 4

  Wat nog veel erger is dat mensen die bijvoorbeel altijd hun haar over de oren heen dragen hierdoor juist minder goed herkenbaar zijn.

  Oh wacht, het wordt straks natuurlijk verboden er anders uit te zien dan op de foto in je paspoort!

 5. 10

  Ik bedoel, lees nu mijn reactie terug, dat mijn opmerking niet naar U gericht is maar in het algemeen…Wie schaamt zich nog voor iets in 2006?

  Hier in de provincie zie ik nog wel eens rode wangen maar daar moet je niet voor in de randstad zijn, houten klazen, stenen harten.

 6. 18

  Diep triest dit. Blijkbaar is de techniek nog niet goed genoeg, dus ipv uitstel moeten de burgers zich maar aanpassen naar dat gebiedje waarin de techniek wel werkt.

  Mij lijkt een foto die op de werkelijkheid lijkt belangrijker op een paspoort dan een foto die geconstrueerd is zodat een ambtenaar het accepteert.

  Als we nu eens verplicht stellen dat iedereen dezelfde kleren en hetzelfde kapsel heeft. Dan vallen buitenbeentjes beter op. Misschien is een blauwe overall een ideetje? Ik geloof dat de Chineze er nog wel een voorraadje van hebben liggen.

  En is het niet zo dat de meeste aanslagen (de primaire reden, of zit er iets anders achter) gepleegd worden door mensen met een buitenlands paspoort? Is het dus dan niet zo dat de veiligheid omtrent paspoorten e.d. zo veilig is als de zwakste schakel? Dus zolang er landen zijn met fraude gevoellige paspoorten, helpt ons ‘goede’ paspoort nauwelijks.
  Mijns insziens is dit eerder bedoeld als opstapje naar DNA op je paspoort i.c.m. een landelijke DNA databank. Heden ten dage is de overheid er niet meer voor de burger, maar beschouwt de overheid de burger als vijand (Camera toezicht, paspoort, fouilleren, identificatie plicht).

 7. 19

  Blijkbaar is de techniek nog niet goed genoeg, dus ipv uitstel moeten de burgers zich maar aanpassen naar dat gebiedje waarin de techniek wel werkt.

  De spijker op z’n kop!

 8. 20

  Zo lang ik niet verplicht een RFID chip in mijn lijf gespoten krijg, klaag ik nog niet.

  Moet overigens binnenkort mijn paspoort verlengen. ’t zal jammer zijn om afscheid te nemen van “het geschiedenisboekje” met het mooie verhaal van holbewoners tot windturbines. Mijn allereerste nederlands paspoort – datum van uitgifte 12.09.2001 (!) – een ontroerend reliek uit een eenvoudiger, onschuldiger, eeuw.

  The past really is a foreign country….

 9. 23

  @Bicat

  Colourless green ideas dream furiously?

  (Vergeet niet dat semiotiek de leer is van het vlaggenzwaaien (cf. semafoor) – en ergens zijn we hier (nationaliteit) met precies datzelfde bezig…)

  P.S. Don’t worry, Ad Verbrugge snapte deze ook niet ;-)