Babbelbox | Goed nabuurschap

Tweede Kamerlid Sabine Uitslag begrijpt niets van de commotie die is ontstaan over haar column, waarin ze na veel lezen en langdurig nadenken tot de slotsom kwam dat wat tegenwoordig mantelzorg heet, eigenlijk is wat vroeger heel gewoon ‘een yogales skippen om een keertje te koken voor een doodzieke vriendin’ heette.

Volgens het blonde stemmenkanon voor het CDA is iedereen tegenwoordig veel te veel bezig zijn tijd en energie te ‘kwantificeren’. De mensen moesten eens niet zo egoïstisch zijn, en zich belangeloos opofferen voor hun buren en familie. Want vroeger had men het pas zwaar, zo zonder computer, skype, robot-stofzuiger en wasmachine.

“Veel mensen hebben het zo nog niet bekeken. Je bent waardevol als mens als je voor niets iets doet voor een ander. Dan is je zoon, je buurman of moeder van onschatbare waarde, die absoluut niet te kwantificeren is!”, aldus de politica.

Veel mensen vonden dit een opstelletje op Havo-niveau, waaraan drs. Uitslag ooit daadwerkelijk examen deed, en overlaadden de gewezen verpleegster met hoon, spot, pek en veren, waarop het gansje onthutst reageerde dat ze alleen maar had bedoeld te zeggen dat het toch gewoon heel mooi is om gratis en voor niets iets voor een ander te kunnen betekenen.

De Babbelbox voelt zich ook wel eens verkeerd begrepen en vraagt: ‘Wat gaat u morgen voor de samenleving doen?’

Wat dacht u van…

 • In het weekend een ontbijtje voor uw lief klaarmaken?
 • Een blokfluitles skippen om de kalknagels van uw opa te knippen?
 • Zingen in twee rockbands?
 • U als posterbabe laten gebruiken door een gristelijke partij van middelbare boerenmannen?
 • De rangen van de gristenbroeders afflirten voor een Kamerlidmaatschap? (Sabine, je haar danst!)
 • Zo’n € 100.000 per jaar binnenharken als Tweede Kamerlid?
 • Nog vijf bestuursfuncties ernaast doen alsof Kamerleden geen zestigurige werkweken draaien?
 • Negen weken reces pakken?
 • Een column schrijven voor een zorgplatform waarin u zowel de mantelzorg badineert, als net doet alsof mensen hun zieke buurvrouw alleen helpen als daar een vergoeding tegenover staat, en ook nog breeduit etaleert dat u zich niet inleest op de onderwerpen binnen uw eigen portefeuille?
 • U zegt…?
 1. 2

  Ik heb net voor mijn oude/verstandelijke gehandicapte buurvrouw (met gebroken arm en overleden poes) de kant en klare Hema-lasagne in de oven gezet. Over zo’n minuten mag/moet ik het uit de oven komen halen.

 2. 5

  Ik verzamel adressen van mantelzorgers voor mevrouw Uitslag zodat ze hen allemaal geheel belangeloos een kopje thee kan geven in het kader van de zorgzame samenleving.

 3. 6

  Ik lig op de vloer wegens zere alles en voel me zeer gemantelzorgt vanwege de endorfine die door het lachen om deze post wordt opgewekt. Waardoor Prediker weer even waardevol als mens is. (Hoeveel waarde-minuten scoort iemand hier mee, trouwens, is daar een tabelletje voor?)

  Dat is trouwens ook het probleem. Als je waardevol bent wanneer je iets voor een ander doet lijkt het er al snel op dat je niet waardevol bent als je dat niet doet. In ieder geval niet waardevol genoeg om thuiszorg of een PGB te mogen.

 4. 7

  Ik heb iets voor de samenleving gedaan door Sargasso er via de mail op te wijzen dat mevrouw Uitslag waarschijnlijk een ongeldige eed heeft afgelegd bij haar bevestiging als kamerlid. Volgens haar eigen Facebookaccount zei ze iets als “zo ware helpe mij God almachtig”. Jammergenoeg is dat niet opgepikt, met alle desastreuze gevolgen vandien; we zien haar vast nog wel eens op een ministerspost.
  Zo ware helpe ons God almachtig.

 5. 8

  Kort door de bocht gaan en niet gehinderd door enige kennis van zaken uitspraken doen en maatregelen treffen is in dit kabinet verheven tot regeringsbeleid

 6. 10

  Ik zie op Wiki dat veslavingsproblematiek tot haar “specialiteien” behoort.Op dat gebied valt er nog een hoop af te breken,haar kostje is gekocht.

 7. 12

  En dit volk moet nu Nederland besturen!!11! Pff, ik vertrek, bananenrepubliek!

  *daad bij woord voegt, ik ga morgen mijn mantel in een andere samenleving verzorgen*

 8. 13

  Als rechtgeaard fan van Adam Curtis heb ik trouwens zo’n beetje alles van hem op mijn harde schijf opgeslagen en verschillende afleveringen ook nog eens ondertiteld, ten bate van het plaatselijk onderwijs, waaronder “de Trap”.

  Veel mensen verwijzen regelmatig naar “The Power of Nightmares”, en ik begrijp heel goed waarom. Maar dit is toch wel mijn favoriete serie.

 9. 14

  Als rechtgeaard fan van Adam Curtis heb ik trouwens zo’n beetje alles van hem op mijn harde schijf opgeslagen en verschillende afleveringen ook nog eens ondertiteld, ten bate van het plaatselijk onderwijs, waaronder “the Trap”.

  Veel mensen verwijzen regelmatig naar “The Power of Nightmares”, en ik begrijp heel goed waarom. Maar dit is toch wel mijn favoriete serie.

 10. 17

  Ik ga morgen erover nadenken hoe ik kan bevorderen dat mijn buren snel hun huis verkopen. Dit is waarlijk een altruistisch gebaar. Als mijn missie slaagt wordt de hele straat er beter van. De mogelijke keerzijde is dat de buren vervolgens een andere straat gaan terroriseren. Maar denk ik dan bij me zelf: daar zit dan ook weer een stuk redelijkheid in.

 11. 18

  @16 – Ja, Curtis heeft een hele eigen wijze om zijn verhaal te vertellen. Het verste gaat hij daarmee in “It felt like a Kiss”.

 12. 20

  Hongerige kinderen uit Afrika gebruiken als middel om je gelijk te halen?

  Prediker:”Scherp en to the point.”

  (En nou niet achteraf die tekst veranderen, maar gewoon eerst beter nadenken wat je schrijft)