Azerbeidjan: politie pakt kleuter op


Echt waargebeurd: tijdens een demonstratie in Baku is gisteren een kleuter opgepakt omdat ze “vrijheid” riep: foto, video. Kleuters arresteren moeten we niet willen, zelfs in Azerbeidjan niet. Maar is de moeder hier niet ook medeverantwoordelijk door haar kind bloot te stellen aan gevaar? [via: @obk]

 1. 1

  Maar is de moeder hier niet ook medeverantwoordelijk door haar kind bloot te stellen aan gevaar?

  Is een verkrachte vrouw er zelf voor verantwoordelijk omdat ze een kort rokje droeg? Nou dan!

 2. 2

  Ik kan me JP herinneren die liet hier in Nederland kinderen van saboterende moeders in de bajes smijten. Dat ging nog een stapje verder dan oppakken.
  Ach we kennen de toedracht niet. Elite mevrouw in mantelpakje, irritant opgejut kind dat wouten loopt te fucken. Wouten leren kind lesje. Fotograaf drukt af en scoort tweet. Linkse dwaas springt dankbaar in gat en voelt zich verontwaardigd. Laat Aarsman het maar zeggen.

 3. 4

  Op de video lijkt het er wel op dat de moeder haar kindje opjut om een ingestudeerde tekst te schreeuwen. Je hoort de moeder het zelf 1x zeggen waarnaar haar kindje het opdreunt.
  Dus lijkt me vooral een zelf opgezochte confrontatie waarbij ze haar kind gebruikt wat ze zelf niet hardop durft te herhalen.

 4. 5

  @1: Je kind dwingen de wet te overtreden (zo’n kleuter gaat echt niet op eigen initiatief naar een demonstratie en daar “vrijheid” roepen) is toch iets anders dan een kort rokje dragen.