Asterix is de beste strip ooit

Het volk heeft gesproken, Asterix is de beste strip ever…

Vorige week hielden we een kleine poll op Sargasso over goede stripverhalen. Er werd een flink blik nostalgie opengetrokken, blijkt uit de uitslag. We kregen ruim 160 suggesties. En als het Sargasso-volk het wil, dan is het zo:

Met stip bovenaan (9 eervolle vermeldingen) staat Asterix, gevolgd door Storm, Guust Flater, Kuifje, De Opkomst en Ondergang van het Keizerrijk Trichë, Lucky Luke, De Incal Reeks, Thorgal, Suske en Wiske, Ravian, Erik de Noorman en Roodbaard. Een duidelijke winnaar was er niet als het ging om een bepaalde titel. Helaas. Over de uitslag kunt u nog corresponderen, en wel in de comments.

 1. 1

  klokkenluideronline.net is nu .is dus klokkenluideronline.is

  en verder
  Een zeer groot aantal topfiguren is voor de amerikaanse Goldmorgs met het grote nepverhaal van Gladio er in geluisd en medeplichtig gemaakt. Zij maken elkaar dus natuurlijk onaantastbaar. Zelfs Lubbers is er ingeluisd om de gifgaschemieleveringen aan gifgas Saddam door te laten gaan. Wij gaan de rekening gepresenteerd krijgen in de vorm van een zware langdurige oliecrisis. Die zal de duitse en dus ook onze economie verwoesten. Dat zal onze sociale stelsel inclusief pensioen wegvagen. Dat willen de amerikaanse goldmorgs ook. Iran en de VS gaan samen de perzische golf afsluiten en het zal de vs weinig deren maar europa zwaar.

 2. 2

  Zegt wel veel over de gemiddelde leeftijd van de Sargassobezoeker.

  En Keizerrijk Trichë is natuurlijk Trigië?

 3. 5

  Hele topic gemist. Als kind vond ik de destijds uitgebrachte serie ‘De jonge jaren van Oom Dagobert’ van Don Rosa toch wel het beste in mijn (kleine) collectie. Een drukke stijl maar expressief, grappig en ook gewoon een interessant verhaal.

  Verder is manga volgens mij populairder dan stripboeken onder veel jongeren tegenwoordig, simpelweg omdat er zoveel gratis op internet te lezen valt. Mijn favorieten zijn Berserk (nog altijd bezig), Homunculus en Monster.

 4. 7

  @3: Onzin. Je kunt net zo goed beweren dat er na 1974 geen goede popmuziek is gemaakt. Er wordt nog altijd veel moois uitgegeven. Je moet het alleen willen vinden en nee, zo moeilijk is dat niet.

 5. 11

  #2 Dat deze top tien er een is van herdrukken is nogal logisch. Er werd gevraagd om de ‘mooiste strips aller tijden’ en dan gaat het al snel om langlopende series of een klassieke one shot.

  Dat heeft verder niets te maken met of er ‘nieuwe eigentijdse stripboeken in het Nederlands’ worden uitgebracht. Wat uiteraard wel gebeurd, om dat te zien hoef je weinig moeite te doen.

 6. 13

  @7:
  Het probleem met de huidige popmuziek is niet dat er geen goede muziek wordt gemaakt.
  Die is er zeker wel.
  Het probleem is dat er ook zo ongelooflijk veel shit bij zit.
  Bijkomend probleem op radio en tv is dat draaiers m/v en presentatoren m/v zich zelf te graag horen ;-)