1. 5

  Als de indringer een staat is wel. Als de indringers gewoon losse burgers zijn dan zijn ze waarschijnlijk gewoon illegalen die crimineel gedrag vertonen.

 2. 6

  @5 bedoelt je niet criminelen die illegale gedrag vertonen? Met het woordje ‘gewoon’ erbij lijkt het alsof je heel subtiel alle illegalen als crimineel wilt framen. Dat is een andere discussie en nogal off topic hier.

 3. 10

  Ach. Ik leerde dat zojuist bij “Ontdek Islam”, in tegenstelling tot Bol.com die het had over “Chippunks, Thudslugs en Boombats”. Dat klonk toch niet heel erg overtuigend als Assad…

 4. 13

  Natuurlijk zijn die mobs geregisseerd door het regime.

  Vervolgens komt de politie tussenbeide, waarmee Assads regime boven de partijen probeert te komen.

  Volgende persbericht van Assads kliek:
  “Syrië beschermt ambassades. VS en Frankrijk danken Assad.”

 5. 15

  @13: Natuurlijk. Maar dat weten die landen ook heus wel.

  Probleem met Syrië is het totale machtsvacuüm dat ontstaat wanneer Assad weg is. Dit land is qua etniciteiten en groeperingen vreselijk versnipperd. De VS en Frankrijk kunnen er niet nog een oorlog bij hebben.

  Assad kan deze oorlog voeren, omdat de VS, Frankrijk en UK hun handen al vol hebben. Dit soort geregisseerde acties geven hem het internationale mandaat om op te treden.

  Het is cynisch, maar de VS en Frankrijk laten hem zijn gang gaan. Afghanistan, Libië, Ivoorkust, Irak, etc. Ze eisen zijn tol. In Syrië is men, om het diplomatiek te zeggen, fucked.

 6. 17

  @8: Ach als je het hebt over brekend (nieuws), is levende munitie in dat brekende nieuwsbericht relatief gezien correct.

 7. 19

  @6 Haha nee hoor. Ze zijn illegaal op het grondgebied van een land en toevallig vertonen ze ook nog eens crimineel gedrag door de boel te slopen.