1. 3

  Misschien moeten de Argentijnen dat oude plan maar weer van stal halen: scheepsladingen Argentijns vrouwelijk schoon naar de eilanden sturen om de Falkland mannen te verleiden, te huwen, vader te maken en zo door culturele vermenging die rotsvaste pro-Britse houding in een paar generaties te laten verwateren?

 2. 4

  @2: Of ze zitten niet op de Argentijnen te wachten (en geef ze eens ongelijk na ’82). De suggestie van #3 zou in ieder geval als een mooi teken van goede wil opgevat kunnen worden.

 3. 5

  @3: Een Brits schaapsboer zou niet eens weten hoe die een vurig Argentijnse moet benaderen. Maar vooral, waarom? Er is toch helemaal geen reden om dat bevolking Argentijns te maken. Het gaat immers alleen om de grondstoffen/politiek gewin.

 4. 6

  @3: vrouwelijk argentijns schoon heeft grofweg twee mogelijkheden: naar de overwgens zonnige, zinderende capital federal (Buenos Aires) trekken om een vak te leren, te studeren, te werken als model of desnoods gangsterliefje. Optie twee is zuidwaarts (lees: poolwaarts) te gaan om op een stel kille, saaie eilanden te wachten tot de zon opkomt en de zilte zeewind kortstondig de geur van schapenvet verdrijft. rara wat kiezen ze?
  In de tijd dat olie nog geen issue was, honderdvijftig jaar terug, wilde niemand er heen en lukte het alleen een stel geharde schotten en welshmen er blijvend een bestaan op te bouwen. De bewoner beslist lijkt me geen slecht uitgangspunt. En inmenging van de VS toejuichen is wel heeeeeeeel opportunistisch voor een zuid-amerikaanse leider.

 5. 7

  Ja precies su, het gaat om olie, gas en vis. Maar het ‘probleem’ voor Argentinië is dat de bevolking zich Brits voelt (overigens zijn ze lang niet allemaal Brits want ze stammen hoofdzakelijk af van willekeurige scheepsbemanning die daar gelost/gedumpt werd nadat het schip total loss raakte in de wilde wateren rond Kaap Hoorn, je treft er Spaanse, Franse, Duitse etc. namen aan). De bevolking van de Falklands houdt toetreding tot Argentinie tegen, zoals je zelf al aangaf.

 6. 8

  @7: Ga es snel Wikipedia aanpassen: “The population is 3,140 (July 2008 est.), about 70 per cent of whom are of British descent, primarily as a result of Scottish and Welsh immigration to the islands.”

 7. 9

  @7: Maar geef ze nou eens ongelijk. Je aansluiten bij een land die je primair ziet als inzet voor verkiezingen, wie wil dat nou? Wat kunnen de eilanders op den duur verwachtten van Argentinië? Volgens mij bar weinig.

 8. 10

  Argentinie wil de malvinas helemaal niet. Ze willen de verongelijktheid van het niet hebben. Dat is een politiek wondermiddel voor elke falende politicus. Als engeland die eilanden teruggeeft houdt alles op.. dan gaan argentijnen politici echt op hun daden beoordelen en zijn ze opeens kwetsbaar en naakt, als geert wilders in een land zonder moslims, korans of hoofddoekjes.