1. 1

  Beetje stomme vergelijking met Madoff, maar wel schrikbarende cijfers – vooral over hoeveel subsidie erheen gaat. Dat de zeeen leeg raken, was al bekend.

  Wat ik me wel afvraag: hebben we het niet nodig voor onze voedsel voorziening en zo ja: kun je wat we nu vangen ook in gevangenschap kweken? Dat is misschien sowieso duurder, maar kan het uberhaupt, qua schaal? Gekweekte vis schijnt wel een goede voor de CO_2 uitstoot: hij schijnt zo’n beetje 1kg voer om te zetten in 1kg eetbare vis (tegen 4 op 1 voor een rund).

 2. 2

  Fishfarms brengen weer allerlei andere nare dingen met zich mee.

  Aan de andere kant, als we nou flink doorvissen totdat ze allemaal op zijn, daalt de zeespiegel. Hoeft er niet meer gevist te worden, kunnen alle boten het water uit, nog meer daling.

  ..Nee?

 3. 3

  @2: Wordt in ieder geval wel weer een stukje extra wetgeving denk ik. Want hoe zit het nu als je in open zee (dus buiten EEZ) gaat vissen in een fishfarm van iemand anders? In hoeverre kun je eigenlijk eigendom claimen over vissen die in open zee zijn uitgekomen en opgegroeid (maar toevallig binnen een stuk zee dat met netten van jou is “afgebakend”)?