1. 1

  Zurich..man…say no more.

  Als ex-Amsterdammer heb ik geleerd veel van de dingen, inbraak in huis twee maal, ramenbreuk auto 13 maal (in twee jaar!) stelen van bewaakte dure fiets in de kelder (twee maal), meerdere keren in mijn portiek in elkaar geklopt..niet meer te melden, is tevergeefs. De data van amsterdam zijn leeg, helaas.

 2. 2

  Raar he met zo’n theedrinkende burgemeester die elke misdaad vergoeilijkt en vooral maar wil praten.

  En dan heb je nog die halve zool van de Politie die ropet dat mensen die waardevolle spullen in de auto laten liggen nit verzekerd voor diefstal zijn en een bekeuring voor uitlokking moeten krijgen.

 3. 3

  Rotstad, zeker in de zon. Crude in de grachten en dan de vlam erin ! ’t Paaldorp zal rap verdwenen zijn, en dan is het weer gouden eeuw in Antwerpen !

 4. 5

  Ha! Lariekoek! Geen auto, geen last.
  Een stuk of drie fietsen in 23 jaar gejat (niet door mij, alhoewel ik 1 keer een rijwiel heb aangeschaft voor een luttel bedrag op een onzalig tijdstip ) , waarvan 1 levensgevaarlijk voor den dief die hopelijk door de rem is/heb getrapt en in de majem is gesodeflikkerd.
  Nul inbraken. Amsterdam Centrum, begane grond. Nooit in elkaar geslagen.

  Enne… “ex-Amsterdammer” klinkt erg zielig

 5. 7

  ’t Is toch prachtig in Amsterdam? Schone lucht, mooie gebouwen, een tram waarmee je nog tot laat naar huis kan en teren op 50% van het Nederlandse Kunstbudget dat aan de hoofdstad wordt uitgegeven.
  Ik woon dan in een “probleemwijk” maar mijn fiets kan ik gewoon zonder slot voor de deur laten staan en terugvinden. Geen hondepoep! Herkend worden op straat door buren en avocado’s betrekken uit goedkope groentewinkeltjes. Was will das weib nog mehr dan?

 6. 8

  Pppardon? “50% van het Nederlandse Kunstbudget aan de hoofdstad..”? Vandaar die woede van die Friese kunstenaar laatst op de radio. Schande!

  Dus: ik koop een ezel, een doos verf en een tros penselen en ga onder een Amsterdamse place-to-be-brug een beetje interessant zitten doen. Of trek wat aandacht met een ludieke actie op de Prinsengracht..een doek van 6 bij 6 meter, 6 emmers verf, en ga volledig magisch- realistisch koeterwaals uitbrakend met een reuzenkwast een versie van de Nachtwacht zitten action- painten…de verf meters hoog in de rondte wapperend..in waaiers..net of dat zo moet?
  Lekker makkelijk daar. En maar hand ophouden chronisch grijnzend zeker…

  “Was will das weib nog mehr dan?”

  Een Rotterdammer met een schoonveegplan….