1. 2

  Misschien moet je ook wat research doen voordat je ergens je “standaard wachtwoord” invult. Dat achter MtGox wat technisch niet heel kundige mensen zaten was nou niet bepaald een groot geheim.

 2. 3

  Het is een rare gewaarwording om zulke persoonlijke informatie van jezelf tussen de gegevens van allerlei onbekenden te zien staan in een ellenlang Excel-bestand. Ik schrok ervan.
  ..
  Ik schrok ervan.

  ..

  Gelûl. Het is geen ‘rare gewaarwording’, voor iemand die, op televee notabene, “zoveel” kennis over…bracht. Nerd, haal je Internet-rijbewijs. Gelijk vele anderen. (lol :-)

 3. 4

  Je kunt beter een kladblok pakken en voor belangrijke inlogcodes de website met daarachter unieke inloggegevens (zoals wachtwoord) opschrijven, en die in je bureaula leggen.

  Hoewel, als iedereen dat gaat doen, wordt het voor inbrekers een koud kunstje om je rekening leeg te plunderen.

 4. 8

  Duh, natuurlijk gebruik je voor onzindingetjes (youtube, stormfrontforum, hallmark, online gaming, facebook, hyves, linkedin andere onlinecommunity parafernalia) een simpel catchall wachtwoord dat je kan onthouden en dat best op straat kan zonder dat je dat geld kost en bijzondere wachtwoorden voor je email-account, online bankgebeuren, DigID en andere serieuze zaken. Ohja en bewaar die wachtwoorden vervolgens niet in een email, want dan is het nog steeds one hack hacks all.

 5. 10

  Wou ik ook net zeggen bm en de belangrijke weet je toch uit je hoofd (bank/spaar/energie enz.)? Iedere 2 maanden wissel je b.v. die van je betaalrek. en spaar om. Alles versleutelt op een ouwe floppy *soort van minigrammafoonplaatje in de vorm van een zwart vierkant stukje plastic* (niemand heeft meer een drive). Moet je wel iemand daar de code weer van influisteren want b.v. op je hoofd vallen in het ziekenhuis terechtkomen of erger…en je bent zwaar in de shit weet niemand meer wie je bent.

  Stormfrontforum?

 6. 11

  Lol @ gadgetfreak Alexander n00b NRC-aapje. Ik stort 1 kudo.

  @7 Ik gebruik juist geen catch-all. Ik maak voor dit soort franje aparte usernames. Als ik dan later spam van een derden krijg, weet ik wie mij uitgehoerd heeft. En dan heb ik een aantal keuzes, klagen bij OPTA, terugzieken, alsnog een filtertje geven, etc. En dingen als mijn Stormfront profiel doe ik altijd via de buurt-wifi.

 7. 13

  Nee, het feit DAT je je bezighoudt met onzindingetjes daar ben ik door beledigd ik hou me toch ook niet bezig met onzindingetjes alleen met leuke bepaalde dingetjes die misschien vervolgens door anderen weer gekwalificeerd zullen worden als onzindingetjes maar het ging hier even niet over mij…

  Ja.