Albert Verlinde blijkt homo

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Albert Verlinde met Edwin Evers (Foto: Flickr/thms.nl)

Albert Verlinde bevestigt vandaag in een officiële verklaring het gerucht dat al enige jaren de ronde deed: de televisiepresentator is homoseksueel. Verdachtmakingen van de kant van Beau van Erven Dorens dwongen Verlinde om voor zijn geaardheid uit te komen. Inmiddels zijn vanuit het hele land felicitaties en begripvolle reacties gekomen. Collega’s van de presentator “hadden het altijd al wel gedacht”.

De vermeende homoseksualiteit van Verlinde was al enige tijd onderwerp van gesprek in Hilversum. Zijn kleding bij de uitreiking van de Televizierring leidde tot veel opgetrokken wenkbrauwen. Jeroen Pauw en Loretta Schrijver beklaagden zich over het roze truitje van Verlinde dat ‘minstens drie maten te klein’ zou zijn. De geruchten waren hardnekkig. Jort Kelder meldde dat Verlinde ‘maar door kon blijven zeuren over modetrends’. Ook de hoge en geaffecteerde stem van de televisiepersoonlijkheid viel meer en meer op. Zijn trui was ooit rood, maar is in verschillende stappen langzaam lichter roze geworden. De gezinsauto van Verlinde heeft steeds androgynere trekjes gekregen.

Maar de druppel waren de beschuldigingen van Beau van Erven Dorens. De voormalig collegapresentator van RTL Boulevard beschuldigde Verlinde van ‘sodomie’. Als bewijs werden onder meer CD’s van Placebo en Depeche Mode getoond, die Verlinde via internet besteld zou hebben. De presentator zelf zegt opgelucht te zijn na de onthulling. Verlinde: “Het was erg moeilijk, omdat ik niet wist wat vrienden en familie ervan zouden vinden. Maar ik ben erg blij met alle steunbetuigingen.” Inmiddels is de homoseksualiteit van Verlinde in brede kring geaccepteerd. De belangrijkste protesten zijn te vinden bij de publieke omroep. De EO, waar Verlinde tot voor kort regelmatig over de vloer kwam, heeft bekend gemaakt dat Verlinde ‘alleen nog welkom is op de werkkamer van Arie Boomsma’.

Reacties zijn uitgeschakeld