Advertentie van de Dag

Een te ontruimen kolonisten echtpaar op de Westbank biedt via eBay reclameruimte aan op een oud Engels fort dat tijdens de ontruiming gegarandeerd in beeld komt.

“You are bidding on an advertising spot on the fortress. We will hang a big flag with your company name on it!!” it says, guaranteeing the spot will be filmed by international media outlets and “will reach the whole wide world”. (Yahoo!News)

Dit nieuws kon niet 1-2-3 geverifieerd worden. Maar wie de bewuste advertentie op eBay vindt krijgt op Sargasso tijdelijk reclameruimte.

 1. 3

  Ik snap best dat die kolonisten het vervelend vinden om hun huis uit te moeten. Maar ze konden van tevoren weten dat het met die kolonies een keer mis zou gaan, dus dan neem je m.i. een bewust risico door daar te gaan wonen. Net zo goed als een kraker in Amsterdam weet dat hij op den duur uit zijn gekraakte woning gezet kan worden. Verder wisten ze ruim van tevoren dat ze weg moesten en krijgen ze van de staat Israel een zeer riante oprotpremie en nieuwe huisvesting.

  Als je dan kijkt naar de emotionele terreur die sommige kolonisten voeren, dan vind ik dat echt ten hemel schrijend. Zeker als ze ook hun kinderen er nog eens op een walgelijke manier bij betrekken. Van die vaders die hun kind a la Michael Jackson uit het raam hangen en dreigen het te laten vallen als de soldaten hun huis binnen trekken bijvoorbeeld. En natuurlijk steeds de Holocaust erbij halen. Om die vergelijkingen met de Holocaust eens om te draaien: ik vind dat ze zich gedragen als van die niet-Joodse Nederlanders die in de huizen van weggevoerde Joden gingen wonen en na de oorlog kwaad werden toen de oorspronkelijke bewoners het concentratiekamp overleefd bleken te hebben en hun huis terug wilden.

 2. 5

  Aiii, zo kan ik mij nog herinneren dat er in de EU een onderzoek gedaan was naar welk land men de hoogste bedreiging voor de wereldvrede achtte. Nadat bleek dat volgens Europeanen Israel de grootste bedreiging zou zijn schreeuwde men dat het anti-semitisme in Europa schrikbarend toegenomen, zich niet realiserende dat de Palestijnen officieel gezien ook nog steeds in Israel wonen.

 3. 13

  Heftig ook en zijn al vermisten/doden. Het rustige stroompje dicht bij mijn woonplek heeft griezelige vormen aangenomen en sleurt bomen mee. Als ik het zware accent van de Zwitserse radio goed heb ontcijferd zijn gedeeltes van Bern ondergelopen. Gisteravond toen ik aankwam gedroeg de rivier die door Zurich heenstroomt zich als een Barranco met grote golven en draaikolken. Water van hoger gelegen gebieden moet zich door een klein afwateringssysteem heenworstelen.

 4. 15

  Het laatste nieuws van http://www.bern.ch op 23.08.2005

  Gestern Montag wurden bis zum Einbruch der Dunkelheit im Mattequartier insgesamt 240 Personen evakuiert. Nach Aussagen von Bewohnern hatten weitere 50 Personen ihre Wohnung selbständig verlassen. Die medizinische Versorgung durch die Sanitätspolizei ist sichergestellt, sie verzeichnete keine Notfälle. Beim Sorgentelefon gingen bis zur Stunde 178 Anrufe ein, sie betrafen insbesondere Fragen im Zusammenhang mit dem weiteren Vorgehen der Rettungskräfte und der Evakuation von Personen.

  Die Rettungskräfte standen während der Nacht mit 107 Personen im Einsatz. Dazu kamen Freiwillige, insbesondere Mitglieder des Pontonierfahrvereins Bern.

  Für heute Dienstag wurde die Unterstützung durch das Militär zugesichert: Insgesamt werden ca. 150 Militärangehörige die Rettungskräfte unterstützen. Es sind dies eine Artillerie Abteilung, ein Zug eines Katastrophenhilfe Bereitschaftsverbands sowie ein Zug der Genie Rekrutenschule Brugg mit drei Uebersetzbooten.

 5. 18

  @Mescaline: Yep..net terug van een, nou ja wat is één, wijntje naast een soort van Emax geluid alsof je in de Arena zit , die naast het Oosterpark bedoel ik, maar een plotse kindklus? Je doet het toch niet met van de halve lakens met spelden enzo?

 6. 19

  Ik respecteer je wijntje Larie, dus ik wijk niet uit naar de primaire driften en gebeurens. Neen, er was een ophaal van school nodig. Het belangrijkste leren ze (allebei 4) bij mij op het internet. Beten van ratelslangen, Tamale Loco 2, beesten, truckdriving enz.