1. 1

  Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik het via twitter vernam, ik dacht aan een bizar soort grap. Zogenaamd koudgemaakt door de AIVD, over-the-top-VARA-inspiratie hier. Hoewel het motief toch eigenlijk niet heel duidelijk is, stemde het mij verward maar treurig.

  Nu uit iets betrouwbaarder bron duidelijk is dat hij werkelijk is overleden, overvalt mij een veel rauwer soort droefenis en rest mij slechts een ding: mijn medeleven uit te spreken met de nabestaanden.

  Bij deze.

 2. 2

  @Doortje: Het bericht bereikte mij ook rechtstreeks via mensen in zijn omgeving. Had eerst ook moeite het te accepteren. Zeer onverwachts.
  Ook mijn medeleven met de nabestaanden.

  Begreep wel dat het geven van zoveel mogelijk publiciteit aan de oorspronkelijke zaak waar Aaron voor stond, zeer op prijs wordt gesteld.

 3. 3

  Jees, dat is vreemd… Ik dacht eerst ook van “uh, echt?”. Potdomme, dat is klote voor de nabestaanden, zo jong, zo onverwacht… sterkte voor hun.

  En wat rest er van de zaak? Gaat iemand met evenveel kennis dat oppikken?

 4. 6

  @5: Ga dood.

  Zijn ex is mijn ex (door een bizar toeval) en ik had het van haar gehoord. Ik kende de jongen niet, maar hij was maar 24. :-(

 5. 7

  @JSK; Maar je kunt in elk geval nagaan of zijn lul nou langer was dan die van jou of niet.

  He, ik kan cracken iedere dag van de week aan.

 6. 9

  @7 Pas op, geef de Overheid geen nieuwe ideeën. Voor je het weet komt er een afdruk van je lul in het paspoort. En we hebben nu geen nobele ridder meer die het voor ons opneemt :(

 7. 13

  Prettige reacties hier.

  Bismarck, de rechtszaak is voor zover ik weet nu automatisch beëindigd. Iemand anders zal het opnieuw moeten opstarten.

 8. 14

  @Bismarck; Ach, een gedetailleerde close-up eikel-foto moet toch genoeg zijn om een man te kunnen identificeren ? Dat kun je (wil je) echt niet faken, hoor !

 9. 15

  @cracken en @KJ: Jullie reacties zijn beneden alle peil. Stel het op prijs als dat verder achterwege gelaten wordt (of misschien zelfs een verzoek komt tot intrekking).

 10. 16

  Dat zou fijn zijn..als later een verzoek van een reageerder( ge-emotioneerd en na enig nadenken spijt van hebbende) zijn haar post geargumenteerd laat verdwijnen.

  Waar zijn de haar’s nu toch potverdrie? Allemaal piemols hier?

 11. 17

  Gelukkig wordt er op andere plaatsen wel op een prettige manier gereageerd. Uitzonderingen hier daargelaten hoor.

  Het is een onvoorstelbaar groot verlies voor ons, zijn broers en zussen, laat zijn voor zijn ouders.

 12. 20

  @Steeph; Het spijt me als mensen zich door mijn opmerkingen gehinderd voelen om zich op een voor hun gepaste wijze rot te voelen over de dood van (een veel te jong gestorven) iemand anders, maar:

  a) De meesten hier kennen de jongen niet, en ik heb me in zulke situaties altijd al afgevraagd hoe innig zulke deelnemingsbetuigingen dan kunnen zijn. Beetje princess-di gevoel.
  b) Sommige mensen hebben andere manieren om met dit soort situaties om te gaan.
  c) Dit is een weblog, dus
  d) Intrekken ? Foei. En tenslotte:
  e) Ik verwacht van andere mensen niet anders mocht ik de pijp uit gaan. Echt. Bij leven wil ik graag lol hebben enzo, maar als ik dood ben – gooi me dan maar in het vuur en zing er iets bij van: blij dat ‘ie opgerot is.

 13. 21

  Ik heb begrepen dat hij is overleden aan een epileptische aanval. Gegeven de opmerking in #1 over de AIVD, waarin Doortje wellicht niet alleen staat, lijkt me toch handig te weten:

  1) was hij epilepticus?
  2) indien nee, wat was de oorzaak van de aanval?
  3) is er een lijkschouwing geweest?

 14. 28

  @27: Komop, het betreft hier wel een verdachte dood. Een beetje onderzoeksjournalist wil dan toch wel eens graven. Overigens hebben we er een verdachte bij, gezien de klikmelink (NSFE) van qwerty.

 15. 29

  Gelukkig zag Steeph mijn grappigbedoelde comment door de vingers. Maar ik ben het met onze huisautist KJ eens. Het is verschrikkelijk rot voor de naasten van die jongen, maar ik zou mijzelf als hypocriet beschouwen als ik hier verdrietig of boos zou reageren. Ik voel mij niet persoonlijk met hem verbonden, ik ken hem namelijk niet. En ik hou ook niet van massa-emoties, of emotie faken bij de dood Lady Di, Andre Hazes, die nichterige presentator die ik alweer ben vergeten, alle zinloze geweld slachtoffers, doodgeschoten strandfeestmensen, prins Claus of Bernhard, buurmeisje Millie en alle anderen die ik helemaal niet ken.
  Ik krijg meer de neiging om dit soort collectieve rouw belachelijk te maken. Dus kom maar op met de piemelpaspoort!

 16. 30

  Nou, collectieve rouw is niet het eerste dat in mij opkomt als ik dit draadje lees, maar goed, humor en het gevoel ervoor verschilt…
  OT: Over twee weken sta ik in het stadsdeelkantoor met gewassen vingertoppen mijn paspoort te verlengen …. jezelf hypocriet vinden … daar word ik pas zenuwachtig van …