Aanhang Verdonk voor herinvoering doodstraf

Aanhang Verdonk voor herinvoering doodstraf

De Pers: Voor misdaden als moord, verkrachting en terrorisme moet de doodstraf opnieuw worden ingevoerd. Dat vindt 57 procent van de mensen die zegt mogelijk op Rita Verdonk te stemmen. Van degenen die zeggen zeker op Verdonk te stemmen, is 71 procent voor de herinvoering. Dat blijkt uit een peiling van TNS/Nipo voor de Volkskrant.

 1. 1

  De aanhang van Verdonk ziet toch liever de Arabische cultuur in het Nederlandse rechtssysteem ingevoerd worden? Straks ook hand afhakken voor diefstal?

 2. 2

  Nee, geweldsmisdrijven moeten hier het niveau van de USA kunnen bereiken. Misschien krijgt onze onderklasse hetzelfde percentage bajespassanten als bij de Amerikanen al gerealiseerd is.

 3. 3

  Weer een heerlijk open deur. 42% van alle nederlanders is voor de herinvoering van de doodstraf. Zal dus niet alleen voor deze partij gelden.

 4. 4

  “Als Rita Verdonk haar beleid wil baseren op de meerderheidsstem, staat haar nog een aantal lastige dilemma?s te wachten?, zegt Peter Kanne van TNS NIPO. Een aantal voorstellen laat zich slecht met elkaar verenigen. Wie met een pleidooi voor meer snelwegen van zes banen én extra geld tegen de luchtvervuiling naar de minister van Financiën stapt, kan bij hem niet op een warm onthaal rekenen.”

  De heer Kanne weet blijkbaar niet welke gevolgen de files hebben. De files op de A7 Amsterdam richting Purmerend zijn onlangs door een extra baan grotendeels verdwenen. Volgende week kunnen we kijken wat het effect op de A1 is.

 5. 5

  @ Micha

  Klopt. Ik ben geen aanhanger van TON of de PVV, maar wel voorstander van de doodstraf. Schijn je ineens rechts te zijn. Onzin natuurlijk, dat wordt niet bepaald door losse standpunten maar door mijn stem tijdens de verkiezing.

  In mijn vrienden- en kennissenkring (toch niet onze onderklasse, Troebel), zijn er ‘zelfs’ GroenLinks en SP stemmers die ook voor de doodstraf zijn. Ik denk zelf dat het percentage van 42% wel eens hoger zou kunnen zijn.