Pleidooi voor jonge homo’s: Hou vol!

Meer dan duizend video’s op het kanaal ‘It gets better’ moedigen jonge homo’s aan te leven. Dit naar aanleiding van een groot aantal zelfmoorden in korte tijd, als gevolg van pesten. Vorige week heb ik de video van Google genoemd als voorbeeld, maar de volgende mag je zeker ook niet missen. Eerst de groeikern van het project, de video van het stel Dan en Terry uit Seattle. Dan het aangrijpende pleidooi van raadslid Joel Burns uit Fort Worth, Texas, waarbij ik het zelf niet droog wist te houden. Tenslotte de minst interessante van de drie maar wel de meest prominente: president Obama.

Reacties (2)

#1 mango

Kijk ook:

http://www.youtube.com/watch?v=MOcAWn7Rp9s&feature=player_embedded

Will Phillips, 10-Year-Old, Won’t Pledge Allegiance To A Country That Discriminates Against Gays

en
http://www.youtube.com/watch?v=mTer4bBVeOI&feature=related
Will Phillips’ Acceptance Speech at the 21st Annual GLAAD Media Awards in New York

Liberty & Justrice for All!

  • Volgende discussie
#2 Rene

“Aangrijpend” inderdaad.

Een spagaat wat mij betreft is dat dit soort dingen al snel zowel dat zijn, als toch ook weer een gevoel van “oh, get over yourself” oproepen.

Die sociale vervolging van jonge mensen enkel wegens het zijn van zichzelf houdt echter nooit op. Ten opzichte van vele andere standaard redenen voor discriminatie in dit geval nog eens gecombineerd met het gegeven dat je het, tot op zekere hoogte en voor zekere tijd, kan verbergen waardoor je jezelf naar het eigen onvolwassen, sociaal volgzaam gevoel op een volstrekt nefaste manier enigszins medeschuldig kan maken zodra je dat niet doet.

En dat is dus inderdaad wat steeds weer gecommuniceerd moet worden: nee, echt, het is niet jouw schuld als jonge sociaal vervolgde — die schuld ligt enkel bij de vervolgers. En daarmee kun je het ook als niet meer jonge homoseksueel niet houden op zo’n “get over yourself” impuls, zelfs als dat in een geestelijk gezonde wereld misschien de beste manier zou zijn.

Dus maar gewoon laten aangrijpen en verder niet zeuren. Mooi initiatief…

  • Vorige discussie