Britten debunken Europese moslimcijfers

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (21)

#1 Rene

Kansloos. De “muslim demographics” video heeft veel meer kleurtjes én spannende muziek!

#2 T-trix

Waarom gaan we niet zeggen dan dat binnen 10 jaar meer dan 65% in verenigde Arabisch emiraten van westerse afkomst is.of in Turkije? weet je dan hoeveel mensen van westerse komaf daar wonen en geïmmigreerd zijn naar Turkije en andere Islamitische landen?
ik word soms erg ziek van zulke berichten, alsof alleen de moslims de hele wereld verzieken, als een Turk,een Marokkaan of een islamitische Indiër iets verkeerds doet dan word er meteen bericht: een Moslim…!

#3 Joost J.

T-trix: Dat is precies wat socioloog De Swaan een keer vertelde. Of ze nu uit Somalië, Marokko of Egypte afkomstig zijn. Terwijl hun godsdienst wellicht hetzelfde kan zijn, maar hun culturele achtergrond totaal anders. Een gevolg van deze benoeming kan zijn dat deze mensen meer zichzelf als een groep gaan zien. Ze voelen zichzelf in dezelfde hoek gezet.

#4 seven

In het eerste deel spreken ze erover dat de fertilityrate weer toeneemt. (Ook onlangs in het nieuws https://sargasso.nl/archief/2009/08/06/breaking-rijkste-landen-ontlopen-vergrijzing/#comments ) Dat dit wellicht voor een aanzienlijk deel komt door de (moslim) immigratie wordt niet meegenomen in de beschouwing.
PS Ik lees in de link iets over Geert, maar in het artikel van de BBC noch in de radiouitzending van de BBC gaat het over de beweringen van Geert.
De video die wordt besproken is inderdaad overdreven. Een video uit de US die stedelijke regio’s vaak verwardt met het gehele land.
De recente vragen van Geert gingen echter niet over de video, maar over dit onderzoek

A fifth of European Union will be Muslim by 2050
Britain, Spain and Holland will have an even higher proportion of Muslims in a shorter amount of time, an investigation by The Telegraph shows. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994045/A-fifth-of-European-Union-will-be-Muslim-by-2005.html

Het aantal moslims binnen de Europese Unie zal de komende veertig jaar verviervoudigen. In 2050 is een op de vijf inwoners van de EU moslim. In Groot-Brittannië, Spanje en Nederland zal dat percentage zelfs nog hoger liggen.

De islam wint vooral door immigratie terrein in de EU

Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph op basis van eigen onderzoek.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/243094/Een-op-de-vijf-inwoners-Europese-Unie-in-2050-moslim.htm
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4578421/__Groei_moslimbevolking_baart_PVV_zorgen__.html?p=21,2

#5 parallax

Begin je weer?

#6 Lord Wanhoop

5. parallax
Weerleg seven’s feitelijk onderbouwde reactie dan maar.

#7 vandyke

@4 Hallo Seven. Er klopt (natuurlijk) helemaal geen ene malle moer van die Daily en haar cijfers. Lees mijn commentaren bij geencommentaar maar want dan hoef ik het hier niet te doen. Sla de commentaren over namen maar over.

#8 vandyke

Nu lopen twee waanlinken door elkaar. Seven roept dingen die bij de vorige waanlink horen en daar wordt weer op gereageerd.

redactie: vorige waanlink weghalen?

#9 MP

@seven,

Zorg er eerst maar voor dat je getallen kloppen voordat je gaat extrapoleren, en baseer ze niet voornamelijk op bronnen die een sterk politieke bias hebben. Dan praten we verder.

#10 KB

Benader het eens van een andere kant:
(poll) Mag Europa een moslim meerderheid krijgen?
ja, nee, geen mening

#11 Bismarck

Je zult toch als ambtenaar maar eens een serieus antwoord moeten verzinnen op dit soort Kamervragen door een partij die wil bezuinigen op het ambtenarenapparaat:

“Kunt u voor ieder land in Europa (ook de landen die geen lid zijn van de EU) aangeven wat het aantal moslims in absolute aantallen en percentages was in 2003, is in 2009 en zal zijn in 2015, 2020, 2025 en 2050?”

“Bent u zich ervan bewust dat de enorme groei van de islamisering en van de moslimbevolking in Europa enorme gevolgen zal hebben voor ons onderwijs, woningbouw, sociale zekerheid en verzorgingsstaat, arbeidsmarkt en buitenlands beleid? Zo ja, waarom zwijgt u hier steeds over en bagatelliseert u op laffe politiek correcte wijze de gevolgen van de islamisering van Nederland en Europa?”

en als uitsmijter:

“Kunt u aangeven wat de top 7 van namen die aan baby’s gegeven worden is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en in heel Nederland?”

#12 gronk

Ach, laat ze maar komen met die cijfers. Als Wilders dan gaat kraaien dat allochtonen de nederlandse staat teveel geld kost, en dat daar hoognodig iets aan gedaan moet worden, prima. Dan hebben we dat alvast zwart op wit.

Da’s namelijk een schot voor open doel: het is niet zo heel moeilijk om een selectie van autochtone nederlanders te maken die net zoveel kosten (of nog meer) als het bedrag waar wilders eerst over liep te stuiteren. Gelijke monniken, gelijke kappen, nietwaar?

Oh, en autochtone nederlanders die rotzooi van viaducten gooien, bushokjes vernielen, of zich misdragen bij voetbalwedstrijden, wat doen we daarmee?

Aardig bijeffect: het electoraat van de PVV raakt aardig uitgedund. Win-win!

#13 Joost J.

Gronk: Mooie gedachten – maar totale onzin. Voor veel mensen juist een bevestiging.

Ook de vergelijking met de criminaliteit van autochtonen loopt mank: dit zijn incidenten vergeleken met pooiers en drugsdealers, overvallers, structureel aanstootgevend gedrag van groepen jongeren, enz.

#14 gronk

Knulletjes die stoeptegels van viaducten gooien of bushokjes slopen blijken keer op keer autochtonen te zijn. Lijkt mij een patroon.

Voor voetbalsupporters zelfde verhaal. Da’s al een drama sinds mid jaren 80. Hoevaak d’r al niet geprobeerd is om de politiekosten op de clubs te verhalen…

Maar goed, als je wilt beweren dat wilders en aanhang zo hypocriet als de pest is, dan geef ik je helemaal gelijk hoor.

#15 Willem Dezwijger

Even voor de goeie orde. Eerst een postje ’tsunami blijft uit’ met een link over het onderzoek van de Telegraph, waarin geen onderbouwing over genoemd uitblijven.

Vervolgens een postje over de BBC die moslimcijfers debunkt, maar de BBC gaat niet over het Telegraph-verhaal maar over een filmpje, en laat immigratie buiten beschouwing.

Dus, hebben Telegraph en Wilders nu ongelijk over de cijfers en zo ja, waarom? Blijkt in elk geval niet uit beide postjes.

Vervolgens begint er iemand over stoeptegels. Tja.

#16 Joost J.

gronk: Over hoeveel mensen heb je het wanneer je het over tegel vanaf viaducten gooiers? Incidenten, gelukkig maar, het moet niet gekker worden, en de voetbalhooligans valt in het niet met de kosten van Amsterdam-West en soortgelijke wijken qua sociale zorg, veiligheid enz.

Je moet echt eens met betere argumenten komen, want Wilders en co blazen je zo omver!

#17 S’z

Raar dat dit geen quote du jour of groter nieuws kan zijn, maar een “waan” blijft.

Terzijde eerder al ingeseind : http://imomus.livejournal.com/479114.html

#18 larie

Cijfers ach, zeggen me niets..ik mocht ooit op de lagere
school een Surinaamse soldaat “betasten” of het echt was. Snelheden vanwege, dat is de vraag. en daar moet je niet omheen dansen.

Als (ex)Rotterdammer heb ik mijn omgeving (binnenweg/heemraadsplein) wel heel erg snel zien veranderenen.binnen, pakweg 25 jaar, dat is snel en moet je je niet verbazen dat dat vragen/weerstand oproept.

Het is geen waangedachte S’z maar realiteit.

In mijn optiek komt de “kristal-frictie” binnen een jaar of tien. In de `Koran is de 50% heel belangrijk..ik ken/voel dat schrijven vrij nauwkeurig.

#19 DJ

@16 zeker vandaag niet in centrum Amsterdam geweest? Vriendschappelijke interland, noodverordening. Dat wilders blaast is waar, maar dat is veel valse wind …

#20 larie

الحمد لله

#21 Kalief

Voetbalfans zijn de moslims van de autochtonen.

(Vrij naar woman is the nigger of the world.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*