Closing Time | Theme For An Imaginary Western

Foto: Ted (cc)
Serie:

Je zou het niet zeggen, maar Mountain is dus een hardrock band. Ze treden in verschillende bezettingen op sinds 1969 en staan bekend om hun hit Mississippi Queen.

Reacties (2)

#1 SoulBrotherSix67

Een kleine correctie: Mountain is geen hardrock, maar heavy metal (een van de allereerste). Speelden ook op Woodstock (zie het tweede compilatie-album). Leslie West (ex-Vagrants) is een invloedrijke gitarist geweest, maar heeft nooit de roem van zijn ‘leerlingen’ gehaald.

Dit nummer, gezongen door Felix Pappalardi, is oorspronkelijk van het eerste soloalbum van Jack Bruce “Songs For A Tailor”. Pappalardi was de producer van Cream, dus de connectie met Bruce (en Pete Brown) is niet zo vreemd. Jack Bruce heeft later nog met Mountain’s drummer, Corky Laing, en Leslie West nog de bluesrockband West, Bruce & Laing gevormd.

W,B&L zijn nog aangepakt door de advocaten van the Stones, omdat die vonden dat “Love Is Worth The Blues” op “Play With Fire” leek …

  • Volgende discussie
#2 Rigo Reus

Mississipi

Maar die rivier moet met, (ik weet dat nog van de Lucky Luke strips) even diep ademhalen: met vier keer een ‘í’, met dubbel s, dubbels s en dubbel p – dus er ontbreekt 1 p.

  • Vorige discussie