Bam! Boink! Ouch!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Tofik Dibi mag niet wel meedoen.

0

Reacties (55)

#1 Eric

Het zou een strategische blunder van formaat zijn. En dat vlak na een akkoord waar (te)veel kanttekeningen bij te plaatsen zijn.

Dat Dibi een lichtgewicht is, is een conclusie die ik wel kan volgen. Maar je had het rustig aan de leden over kunnen laten om die conclusie te trekken.

#2 Bolke de big

Geweldig, G.L. de politieke partij variant van de “bananen-republiek”.

#3 gronk

Aw, sneu.

#4 Richard E

Zou jammer, en dom zijn. De milde fittie tussen Sap en Dibi heeft GL meer aandacht in de media gegeven dan ze ooit had, en lijkt me een uitstekende manier om meer mensen kennis te laten maken met de standpunten van GL.

#5 Jabir

Er zijn tegenstrijdige berichten…. mag hij nou wel of niet meedoen?

#6 Prediker

Wat een amateurs bij het bestuur zeg.. Hier spindokteren ze zich voor de verkiezingen niet meer uit. BAM! Weer vijf-zes zetels eraf!

Je heet GroenLinks maar je tekent voor een enorm bezuigeningsakkoord dat de gewone man aan alle kanten hard gaat treffen.

Vervolgens smoor je een democratische strijd om het lijsttrekkerschap omdat je bang bent voor een negatief effect op de verkiezingsuitslag maanden later, zogenaamd omdat kiezers niet houden van interne strijd om het leiderschap.

Lulkoek, natuurlijk. Kiezers vinden een transparante slag om het leiderschap helemaal geen probleem. Zolang er maar iets te kiezen valt, en de leden dat mogen doen.

Maar zelfs áls je daar niet voor voelde, dan had je Dibi moeten tackelen vóórdat hij Sap aanviel op haar gebrek aan propagandistisch vermogen. Nu is het te laat, want iedereen weet al dat hij zich kandidaat stelt.

Man, man, man, wat een stel blunderende idioten daar.

#6.1 Bismarck - Reactie op #6

Zolang er maar iets te kiezen valt

In dat opzicht is Dibi nou niet bepaald een goede tegenkandidaat, hij wist zich nauwelijks te onderscheiden van Sap. Beter zou Ineke van Gent dan het alternatief zijn, dan viel er echt iets te kiezen.

#6.2 Eric - Reactie op #6.1

Hij schijnt zich met z’n media-optredens niet aan de interne afspraken gehouden te hebben, en dan valt ‘m natuurlijk wel degelijk iets te verwijten. Maar door uren stil te blijven laat het bestuur eventuele voorbarige conclusies onweersproken. In het Twittertijdperk is dat dodelijk.

#6.3 Eric - Reactie op #6.1

Zie hier voor de regels: http://verkiezingen.groenlinks.nl/Procedure+kandidaatstelling+2012: “Dat betekent dat sollicitanten vrij zijn om openbaar te maken dat ze hebben gesolliciteerd en eventueel ook voor welke plaatsen. Natuurlijk blijft nog steeds gelden dat sollicitanten geen campagne voeren tot de publieke bekendmaking op 31 mei (lijsttrekkerskandidaten) en 22 juni (overige kandidaten).”

Wat daar weer vreemd aan is, is dat kandidaten wel hun kandidatuur mogen bekendmaken, maar ook bij een ledenraadpleging blijkbaar geen campagne mogen voeren tot ná de lijsttrekkerverkiezing.

#6.4 gronk - Reactie op #6.3

‘campagne voeren’ is ook een heel vaag begrip. Blijkbaar moet je als kandidaatlijsttrekker op een hutje op de hei gaan zitten tot de leden gekozen hebben. Maar juist zo’n mini-campagne geeft prima aan of je kandidaat-lijsttrekker wel uit het juiste hout gesneden is. Dus niet alleen of-ie ’t mag van de leden, maar of-ie het ook *kan*.

#6.5 Kok - Reactie op #6

je tekent voor een enorm bezuinigingsakkoord

Dit gedrocht is géén bezuinigingsakkoord, enkel een ordinaire lastenverzwaringakkoord. Bezuinigen houdt in dat je als overheid zelf minder geld gaat uitgeven, niet door de inwoners van je land simpelweg uit te knijpen. Jammer dat mensen toch in deze spin trappen.

#7 PB

Hij voldoet waarschijnlijk niet aan de eisen: (pdf)
http://verkiezingen.groenlinks.nl/files/Functieprofiel%20TK%202012%20def_0.pdf

#7.1 Bolke de big - Reactie op #7

Bij gelijke geschiktheid heeft de allochtoon toch de voorkeur?

Of is hier positieve discriminatie niet meer van toepassing?

#7.2 Anton - Reactie op #7.1

Tuurlijk blijft posi discri van toepassing, je moet als GL toch demonstreren hoe ruimdenkend je wel niet bent. Alleen, als je bent aangenomen op de functie van troetelmarokkaan moet je natuurlijk niet denken dat je zomaar mee mag doen met de serieuze zaken.

#8 Prediker

De eerste Stalin-grappen worden al gemaakt:

#9 Sjiek

Leuk bezig die Dibi. 6 jaar ergens aan gewerkt en in 1 seconde afgebrand. Misschien een eigen partij oprichten? De naam is snel bedacht.

#10 Bolke de big

ALs dit gerucht waar is dan is Tofik niet alleen gepiepeld door GL maar dan is tevens duidelijk dat Tofik de ‘excuus-neger’ is van GL.

#10.1 Prediker - Reactie op #10

Dan ga er vanuit dat het bestuur anders zou hebben gereageerd op de kandidatuur en mediacampagne van – zeg – een Jesse Klaver.

#11 Anton

GL zou eens bij het CDA kunnen gaan kijken hoe democratie werkt.

#11.1 Jan - Reactie op #11

Groen links zou eens moeten gaan nadenken over het woord “links” in haar naam.

#11.2 frank - Reactie op #11.1

Nou Jan, ik vind dat er ook wel wat te zeggen valt over dat het groen de laatste tien jaar ook wel erg flets is geworden.

#12 Olav

Er is géén crisis bij GroenLinks.

Ze zeggen het zelf dus het moet wel waar zijn.

#13 gronk

Teletekst: In GroenLinks woedt een conflict over Tofik Dibi.De kandidatencommissie onder leiding van Tof Thissen acht hem ongeschikt,maar de fractie in de Tweede Kamer en partijprominenten vinden dat hij toch moet worden voorgedragen.Dat melden GroenLinks-bronnen aan de NOS.

Het partijbestuur vergadert nu over het standpunt van de kandidatencommissie.

Prominente GroenLinksers reageren op Twitter woedend.Femke Halsema zegt dat ze een ledenreferendum wil.”Als GL-lid wil ik kunnen kiezen en me niet hoeven schamen”.Kamerlid Van Gent noemt het partijbestuur amateuristisch en het laten bungelen van Dibi genant.

En met die opmerking van Van Gent ben ik ’t helemaal eens. Ongeacht welke partij of politicus, als iemand zich ergens ‘kandidaat’ voor stelt, dan heb je in ieder geval de politieke beleefdheid om daar netjes mee om te gaan. Als-ie dan vervolgens onderuit gaat, jammer, helaas.

Wat GL nu doet is op z’n minst de indruk wekken dat ze alleen hun eigen voorgekookte kandidaat OK vinden. Bah.

Nog even afgezien van ’t feit dat ik gok dat ze Dibi op deze manier kwijt zijn als GL-lid.

#13.1 Prediker - Reactie op #13

Laatste nieuws is dat Dibi tóch mee mag dingen om het lijsttrekkerschap.

Tja, te laat natuurlijk. Iedereen weet nu al dat hij het niet mag worden, en wat een censuurminnende slangenkuil het daar op het partijbestuur is.

Op naar de drie zetels!

#13.2 gronk - Reactie op #13.1

Op voordracht van het partijbestuur. Maar inderdaad, Dibi weet nu al dat-ie kansloos is, of op z’n minst aangeschoten wild is.

Overigens, als GL d’r nog wat van wil maken met de verkiezingen dan ruimt die kandidatencommissie vandaag nog ’t veld.

#13.3 Olav - Reactie op #13.2

Kansloos was-ie sowieso, hoor.

De kandidatencie. is vanoud een probleem bij GroenLinks. De partijraad ook, en in het verlengde daarvan het bestuur. Die menen af en toe hun “gezag” te moeten laten gelden tegenover het politiek personeel (de volksvertegenwoordigers). Héél merkwaardige verhoudingen in die partij.

#13.4 Jabir - Reactie op #13

Maar hij mag zich dus wel kandideren. Ik vond het al niet zo duidelijk qua communicatie. Goeie zet van Sap om hem nog te gaan endorsen ook. Over een “kiss of death” gesproken…

#14 Max Molovich

Tof & Tofik, dat zou toch hartstikke goed moeten gaan?

#14.1 Olav - Reactie op #14

Tof Thissen?

Niet de allerslechtste GroenLinkser, maar hem kennende vermoed ik dat hij aan de kant staat van het partijbestuur in dezen.

#15 Anoniem

Gadverdamme, GroenLinks wil zo graag regeren dat ze alle idealen overboord hebben gegooid, zo bang waren ze dat Tofik hun droom zou verstoren. (Maar ja, ze hadden A en B al gezegd met Kunduz en daarna de Kunduz-coalitie)

Maar goed, dat zag je bij de behandeling op het partijcongres van Kunduz al, een ongezonde groupthink waarin een kritisch geluid niet mogelijk is. Is dat intellectueel en kritisch?

Ik ben in ieder geval blij dat ik niet meer op ze gestemd heb sindsdien.

#15.1 Micowoco - Reactie op #15

Het gaat blijkbaar dus echt meer om de poppetjes dan de inhoud als men zijn schouders ophaalt over het op de neoliberale kar springen van GL en een paar weekjes van de leg raakt om deze klucht. Trieste boel.

#16 Bullie

Dibi, doe mee met Didi

http://pvda.queetz.com/

#17 Prediker

Kandidatencommissie en partijbestuur trappen nog even na, alsof er niks gebeurd is vrijdag:

“Jolande Sap is door de Kandidatencommissie beoordeeld als geschikt voor het politiek leiderschap, Tofik Dibi is beoordeeld als ongeschikt.” – Persbericht Kandidatencommissie GL http://groenlinks.nl/node/83708

Heleen Weening, de partijvoorzitter (die midden jaren negentig in de JOVD actief was) zegt over Dibi en Sap: “‘De leden hebben een keuze tussen een ongeschikt verklaarde kandidaat en een geschikte kandidaat’.”
http://www.eo.nl/tv/knevelenvandenbrink/artikel-detail/heleen-weening-kopie-1-1/

Dat Dibi een lichtgewicht is, ben ik met hen eens (BAM!). Maar dat kunnen de leden toch zelf uitmaken? Hoe zit het met de politieke geschiktheid van de kandidatencommissie en partijvoorzitter?

#17.1 Harm - Reactie op #17

Wat een onfatsoenlijk zootje.

#18 Anton

Het wachten is op de lijst Dibi. Wordt BAM! de klap waarmee GL uit elkaar valt.

#18.1 Bismarck - Reactie op #18

Het zou inhoudelijk nonsens zijn. Zoals ik al eerder zei, Dibi onderscheidt zich inhoudelijk onvoldoende van Sap en zou zeker niet de juiste persoon zijn om de groep ontevredenen onder GL (die er wel degelijk is) te leiden.

#19 Eurocraat

Het blijft verbijsterend dat een partij tegelijkertijd zo dom en zo elitair kan zijn.

#20 Anton

Zojuist het relaas van Thissen gelezen, daaruit kun je niet anders concluderen dan dat Dibi in zijn eentje zo’n beetje de gehele electorale winst die Femke de afgelopen 10 jaar heeft opgebouwd door de plee heeft gespoeld.

De procedure voor kandidaatstelling is duidelijk en algemeen bekend, hij staat zelfs op de website van GL. Als je lid wordt van een partij en voor die partij in de kamer gaat zitten dan weet je dus wat de afspraken zijn, je weet waar je voor kiest. In dit geval een is er kandidatencommissie die een advies uitbrengt aan het partijbestuur en een partijbestuur wat uiteindelijk beslist wie zich namens de partij kandidaat mag stellen en wie niet. Kun je het mee eens zijn of niet, zo is het in deze club geregeld en dat weet je van te voren.

Zo te zien was Dibi het niet een met het negatieve oordeel van de kandidatencommissie en is hij er bovendien niet in geslaagd om het partijbestuur ervan te overtuigen dat negatieve oordeel naast zich neer te leggen en hem alsnog kandidaat te stellen. Voor normaal functionerende mensen een momentje om eens bij jezelf te raden te gaan of het wel zo’n goed idee was om jezelf kandidaat te stellen dan wel om nog eens tegen het licht te houden of je wel bij de club wilt blijven. Zo niet voor onze Diebs. BAM! Als een verongelijkte kleuter via de twitterzzz alsnog zijn kandidatuur afdwingen en vervolgens op je partijgenoten gaan afgeven in nieuwsuur. Lekker jong zeg.

#21 Bolke de big

Dibi: commissie heel negatief over mij

HILVERSUM – De kritiek van de kandidatencommissie op Tofik Dibi is zo stevig, dat hij op basis daarvan eigenlijk nooit Tweede Kamerlid had kunnen worden. Dat maakte Dibi zaterdag duidelijk in het Radio 1-programma Tros Kamerbreed.

Klikkie op de televaag

Nou da’s duidelijk, Dibi is dus de ‘excuus-neger’ van GroenLinks, niet op basis van capaciteiten maar op basis van ethnische achtergrond op de kieslijst van GL gekomen.

#22 Martijn

Dit is al de tweede keer dat de kandidatencommissie ongelooflijk nat gaat. De vorige keer was toen Wijnand Duyvendak bij aanmelding keurig had verteld dat hij betrokken was geweest bij de inbraak bij Binnenlandse Zaken en de commissie besloot dat hij dat geheim mocht houden, waardoor het een mediarel kon worden.

Er is ook nog de zaak Singh Varma, maar dat reken ik ze niet aan. Als iemand je verteld terminaal ziek te zijn, dan ga je dat niet uitgebreid checken.

#22.1 gast - Reactie op #22

Er is ook nog de zaak Singh Varma, maar dat reken ik ze niet aan. Als iemand je verteld terminaal ziek te zijn, dan ga je dat niet uitgebreid checken.

Wel als het je werknemer betreft… volgens mij ben je dat zelfs verplicht als werkgever. :P

Geeft wel een onderliggend probleem van GL aan: ze is graag een tolerante vriendenclub waar ook “vreemde vogels” (lees: minderheden, zieken, alternatieve jongeren) welkom zijn… alleen ze moeten geen praatjes krijgen. Probeer het dan niet eens zou ik zeggen.

#23 Eric

Dibi is nu volop campagne aan het voeren met de uitspraak van de kandidatencommissie. Daarmee toont hij pijnlijk genoeg zelf alsnog het gelijk van die commissie aan. Bindende kwaliteiten nul, collegialiteit nul, oog voor partijbelang nul. Meer ego dan inhoud. Dat is weliswaar heel erg ‘nieuwe politiek’, maar populisme doet het niet goed in GL…

#23.1 Bolke de big - Reactie op #23

maar populisme doet het niet goed in GL

Maar wel in de rest van Nederland.

#23.2 gast - Reactie op #23.1

En daar doet GL het nou niet goed.

#24 Eric

Bolke de Big, gast: En? Dus? Mee gaan doen aan populisme zou de doodsteek zijn voor GL, daar is ter linkerzijde de SP veel beter in.

Overigens ben ik hier noch Sap, noch de kandidatencommissie, noch het bestuur aan het verdedigen. Ik constateer alleen dat als Dibi nu precies doet wat hem verweten wordt: solistisch handelen, zonder acht te slaan op de spelregels die daarvoor vastgesteld zijn en met meer zijn eigen belang op het oog dan dat van GL.

#24.1 Bolke de big - Reactie op #24

En niet mee doe aan populisme is ook de doodsteek van GL, SP & PVDA doen al aan populisme.

Damned if they do, damned if they don’t.

#24.2 Bismarck - Reactie op #24.1

Jij roept echt maar wat hè?

#24.3 Bolke de big - Reactie op #24.2

Valt het op?

Heel GroenSlinks kan me gestolen worden.

#24.4 Bismarck - Reactie op #24.3

Voor iemand die het gestolen kan worden laat je anders veel posts achter.

#24.5 Bolke de big - Reactie op #24.3

TROLOLOL :D

#25 Maarten

Zegt de milf tegen de excuus-homo:
“Als het je niet bevalt, rot je toch lekker op.”
Zegt de excuus-homo tegen de milf:
“Sorry, maar zo lekker ben je nou ook weer niet.”

#25.1 Olav - Reactie op #25

Briljante humor zeg. Heb je vast een prijs mee gewonnen.

#25.2 Maarten - Reactie op #25.1

De Schoonheidsprijs, reeds.

#25.3 Olav - Reactie op #25.2

Goh, en ook zo origineel, reeds.

#25.4 L.Brusselman - Reactie op #25.3

Kan wel zien dat Donna Summer’s dood tot (her)bezichtiging van v Oekel’s Discohoek heeft geleid.(en niet alleen op Sargasso)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*