Quote du Jour – Kromlullen in de Kamer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Parlementariër Paul De Krom (VVD) beweerde gisteren in het Kamerdebat over: “Milieu, Duurzaamheid en Rentmeesterschap” iets revolutionairs:

Nederland hoeft zich nergens voor te schamen. Ondanks een hoge welvaart legt het een relatief klein beslag op de biodiversiteit. Ondanks onze hoge welvaart is onze ecologische claim of voetafdruk vrijwel gelijk aan het gemiddelde in de wereld. Dat is een prestatie. (tweedekamer.nl / stenogram Worddoc)

De heer de Krom moet over spectaculaire nieuwe cijfers beschikken want drie maanden terug was de Nederlandse ecological footprint minstens nog twee maal zo groot dan het mondiale gemiddelde ?! Zie hieronder het landen-overzicht uit de publicatie Europe 2005 (pdf).
ecological footprint per land
Sargasso: Self-Proclaimed Number One Fact-Finding Institute of the Lowlands

Reacties (5)

#1 Larie

1-0 voor Carlos, (twee-nul eigenlijk, kromlullen is ook een juweeltje :-)

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Ik moet wel toegeven dat dit een thuiswedstrijd voor me is ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Ik vraag me af waarom niet meteen een snuggere Groenlinkser is opgestaan om Dhr. Krom te melden dat ie onzin uitkraamde. Ik wou dat ik parlementarier was. Het lijkt me zo leuk om eens een keer te interpelleren met de woorden “U liegt!”.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 nove

Ik vond het geschutter van de PM in zijn ‘ beantwoording tweede termijn’ aan het adres van pvda woordvoerder Samson over de ‘gulle’ Rijksbijdragen aan de ‘vergroening’ en het industrieel milieuklimaat van nederland volgens de cda/vvd becijferingen (> back to evil, wars and greed) ook wel grappig op een ontluisterende manier. Dat instantbeeld van de metamorfose van onkwetsbare leider naar bedplassend koorknaapje is een spotprent waard.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 fritzie

heeft u ook zo’n leuk tuintje als uw buurman ?
Met een omheining ?
lees en huiver:www.wolmanzouten.nl

  • Vorige discussie