De Flexitariër gelooft dat je met groenten, granen, kruiden, vruchten, bloemen, wieren, noten en zaden heel fijne maaltijden kunt samenstellen. Smaakt een gerecht echter beter met wat bouillon, vis of een eitje erbij dan doet de Flexitariër daar niet moeilijk over. De Flexitariër houdt niet van dogma’s in het eten. De Flexitariër is een samenwerking tussen fotograaf Andrei Tchernikov en receptontwikkelaar Fiona Ivanov.
Zoete geitenkaasrolletjes met dille en nori
vegetarische borrelhap, voor ca. 20 stuks
5 grote loempiavellen of 20 kleine wontonvelletjes (diepvries, toko), ontdooid
1 ei
150 g zachte zoete geitenkaas, verkruimeld
3 vellen nori (zeewier voor sushi), in dunne reepjes
flinke bos dille, fijngesneden
4 el zonnebloemolie
Snijd de loempiavellen in vieren. Bewaar de vellen tijdens het gebruik onder een doek of plastic, ze drogen snel uit! Bewaar een klein beetje eiwit om straks de velletjes dicht te plakken, meng de rest van het ei met de geitenkaas, 2/3 van de nori, de dille en versgemalen peper naar smaak. Leg een velletje deeg op een werkvlak, verdeel een reepje kaasmengsel op de voorkant en rol het een slag op. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol het velletje helemaal op, plak dicht met wat eiwit. Vouw een reepje nori over het midden van het rolletje, plak dicht met wat eiwit. Doe hetzelfde met de rest van de velletjes, het kaasmengsel en de nori. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rolletjes op laag vuur in ca. 12-15 minuten goudbruin, keer de rolletjes halverwege zodat beide zijden knapperig en gaar worden. De geitenkaasrolletjes kunnen warm of koud geserveerd worden.
Reacties (1)
Erg goed!
En beter dan de rest van de WvdD hoofddraadjes alhier.
Geitenkaas is sowieso een goede kaas bij salades en lichte gerechten.
Maar dat terzijde.