zitten toch aardige verschillen tussen, scheelt ieder geval naar alle waarschijnlijkheid een setje spareribs:
Although superficially similar, there are a number of physical and behavioral differences between the wisent and the American bison. The Wisent has 14 pairs of ribs, while the American Bison has 15.[10][dubious – discuss] Adult wisents are taller than American bison, and have longer legs.[11] Wisents tend to browse more, and graze less than their American cousins, due to their necks being set differently. Compared to the American bison, the nose of the wisent is set further forward than the forehead when the neck is in a neutral position. The body of the wisent is less hairy, though its tail is hairier than that of the American species. The horns of the wisent point forward through the plane of their faces, making them more adept at fighting through the interlocking of horns in the same manner as domestic cattle, unlike the American bison, which favours charging.[12] European bison are less tameable than their American cousins, and breed with domestic cattle less readily.[13]
Goed inwrijven met olie en cognac voordat je em op je grill legt. Wat gekneusde peperbolletjes en tijm, beetje room, lekker sausje met de jus maken en je eet als een baas.
Heeft jouw keukenoventje geen lekbakkie dan? Of zitten we buiten aan een grote mannengrill met hele wisents erop en bier en sterke verhalen? Dan neem ik mijn lekbakkie wel mee want echte vleesjus is niet te versmaden ::-)
Dat laatste stel ik me natuurlijk voor. Je gaat toch geen Bison grillen in een pruteserig electrogrilletje (even los van het feit dat ik die, in tegenstelling tot een luxe gas-BBQ niet heb)? Je bent wel een echte kerel trouwens, ik zou er niet aan moeten denken om de inhoud van het lekbakje te gebruiken als ingrediënt.
#5
Rob
Krijg er echt zo´n Asterix en Obelix gevoel van – al aten die natuurlijk everzwijn.
Reacties (15)
ze zitten er wel een halve wereldbol naast, de wisent keert terug in europa
ja ik was ook al een beetje puzzled, het gaat hier om de wisent, maar die Anglo-Saksen van de BBC kennen alleen het woord bison.
De wisent of Europese bizon (Bison bonasus)
zitten toch aardige verschillen tussen, scheelt ieder geval naar alle waarschijnlijkheid een setje spareribs:
Although superficially similar, there are a number of physical and behavioral differences between the wisent and the American bison. The Wisent has 14 pairs of ribs, while the American Bison has 15.[10][dubious – discuss] Adult wisents are taller than American bison, and have longer legs.[11] Wisents tend to browse more, and graze less than their American cousins, due to their necks being set differently. Compared to the American bison, the nose of the wisent is set further forward than the forehead when the neck is in a neutral position. The body of the wisent is less hairy, though its tail is hairier than that of the American species. The horns of the wisent point forward through the plane of their faces, making them more adept at fighting through the interlocking of horns in the same manner as domestic cattle, unlike the American bison, which favours charging.[12] European bison are less tameable than their American cousins, and breed with domestic cattle less readily.[13]
http://en.wikipedia.org/wiki/Wisent
Wisents tend to browse more… het zijn ook nog eens intensievere internetgebruikers.
Dit topic doet me denken aan de guy on a buffalo van twee weken terug, waar inmiddels weer een nieuwe episode van uit is.
dank voor de tip Bismarck!
Yumm!
Goed inwrijven met olie en cognac voordat je em op je grill legt. Wat gekneusde peperbolletjes en tijm, beetje room, lekker sausje met de jus maken en je eet als een baas.
De Makro verkoopt bevroren bison vlees, maar er gaat niets boven een vers geschoten exemplaar boven je eigen kampvuur op de prairie.
Dat is niet CO2 neutraal, Carlos. Foei! Even naar de prairie…
Hoe pik je die jus op van de grill?
Heeft jouw keukenoventje geen lekbakkie dan? Of zitten we buiten aan een grote mannengrill met hele wisents erop en bier en sterke verhalen? Dan neem ik mijn lekbakkie wel mee want echte vleesjus is niet te versmaden ::-)
Dat laatste stel ik me natuurlijk voor. Je gaat toch geen Bison grillen in een pruteserig electrogrilletje (even los van het feit dat ik die, in tegenstelling tot een luxe gas-BBQ niet heb)? Je bent wel een echte kerel trouwens, ik zou er niet aan moeten denken om de inhoud van het lekbakje te gebruiken als ingrediënt.
Krijg er echt zo´n Asterix en Obelix gevoel van – al aten die natuurlijk everzwijn.